Zulkbo Dan Akubiomed Yang Kena

Keputusan Teka Mata 3 semalam memihak kepada saudara Zulkbo dan Akubiomed. Jawapan tepat ialah Zinedine Zidane. Terima kasih kepada semua kerana bersama untuk turut serta memeriahkannya. Nampaknya lebih banyak jawapan tertumpu kepada Wayne Rooney, malangnya mata Zizou yang diletakkan.

Zinedine Zidanepadang luas cantik pandangan
stadium terindah semua teruja
bermain bola perlu kemahiran
satu pasukan bekerja bersama

gemuruh sorak penuh keriangan
seluruh stadium gegak gempita
perlu bijak mengawal perasaan
bukan sekadar mengawal bola

warna jersi lambang kemegahan
kilauan lampu menyerikan piala
kalah menang adat pertandingan
semangat kesukanan lebih utama

Sedikit maklumat mengenai Zinedine Yazid Zidane yang saya kutip dari Wiki. Beliau dilahirkan pada 23 June 1972 di Marseille, Perancis. Beliau juga merupakan anggota pasukan Perancis yang muncul sebagai Juara Piala Dunia FIFA 1998 dan Juara UEFA Euro 2000.

Sekali lagi terima kasih kepada semua yang memberi komen sama ada untuk cuba meneka atau sekadar menghangatkan suasana. Banner pemenang akan diletakkan di sidebar untuk 2 minggu menggantikan banner Mie dan CikguFaezah. Jangan lupa kita jumpa lagi 2 minggu dari sekarang.

TehrDemikian kisah 'Zulkbo Dan Akubiomed Yang Kena' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


39 Comments

  1. ghost writer says:

    alamak..tehr mengaburi peneka dengan klu yang dibagi…

    its ok lar..zizou.pemain muslim yang hebat dan lagenda sepanjang zaman..pengaruh pada skill dan gaya nya sangat kuat.
    ghost writer baru je tulis kisah stephanie IIMy Profile

    1. akubiomed says:

      Betul Zizou adalah seorang islam dan mempunyai gaya permainan bola yang unik
      akubiomed baru je tulis kisah Saya Mahu Women’s Wallet Polo Dari FitrihadicomMy Profile

      1. tehr says:

        yups
        gaya dia memang seronok tegok
        tahniah bro :D

    2. tehr says:

      ya ke mengaburi, ghost?
      hehe

  2. mie says:

    wow!!
    kali ini benar2 terpedaya..
    eheheheee
    mie baru je tulis kisah Maaf!! Sedang Berlatih VokalMy Profile

    1. tehr says:

      2 minggu lagi, mie
      tq sudi meneka

      1. mie says:

        pasti akan meneka lagi..
        hehheeee
        mie baru je tulis kisah Senaman Yang Tidak DisengajakanMy Profile

  3. padin says:

    arkkkk… tak sampai plak tahap gitu, adehh
    kena banyak buat penaakulan lagi ni heehee

    1. akubiomed says:

      I like manaakul Padin :-)
      akubiomed baru je tulis kisah Tiada lagi koning tapi kuningMy Profile

      1. tehr says:

        harap2 bro padin akan kena lain kali

    2. tehr says:

      aku sendiri pun tak pandai kalau nak teka kalau orang lain yang buat :D

  4. salam. ziarah sahaja sebab tak minat sukan..
    insan marhaen baru je tulis kisah RacauMy Profile

    1. tehr says:

      ok thanks kerana sama memeriahkan

  5. Ismail N says:

    Skrg baru sedar la.. mata depa berdua sama ooo… Adik beradik kot si Zidane sama Rooney :D

    1. tehr says:

      hehe
      sama2 orang eropah je tu :D

  6. Cik Siti says:

    siapa yang meneka dengan betul tahniah yek… :)
    Cik Siti baru je tulis kisah Kita pasti akan tuaMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      tahniah kepada keduanya

  7. Norgadis says:

    Tahniah kepada pemenang…
    Bab… sukan ni memang saya lembab sikit huhuhu…
    Norgadis baru je tulis kisah Banjir Di Multimedia College Kuala LumpurMy Profile

    1. tehr says:

      tak apa la, nor
      lain kali kita buat bab lain pulak
      thanks

  8. titan says:

    tahniah kepada para pemenang.. :)
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 11 dari Paid-to-PromotenetMy Profile

    1. tehr says:

      mereka berdua tu memang terus mata
      macam nujum pak belalang

  9. akubiomed says:

    Terima kasih bro TehR. Saya hampir-hampir Wayne Rooney tapi Zidane mempunyai anak mata yang agak jernih

    1. tehr says:

      saya sendiri tak dapat membezakan kalau tak tengok keseluruhan wajah mereka

  10. kulanz says:

    wah.. hebat dua orang tu meneka.. tahniah
    kalau aku mmg gagal meneka siapa punya mata tu..
    kulanz baru je tulis kisah Penamaan Calon Bagi Pilihan Raya Kecil DUN N27 Merlimau dan DUN N28 KerdauMy Profile

    1. tehr says:

      mereka memang hebat, bro :D

  11. toyol says:

    tahniah pd yg mnjawab dngn tepat..
    TK bab2 bola ni mmg tolak tepi la..
    toyol baru je tulis kisah AKU BUKAN SELEBRITIMy Profile

    1. tehr says:

      lain kali kita buat tokoh lain pulak
      jangan lupa singgah meneka 2 minggu lagi :D

  12. Mus says:

    memang sah aku bukan peminat bola sepak..
    Mus baru je tulis kisah Video – Tidur Ketika Bacaan KhutbahMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      cuba lain kali, mus

  13. Mus says:

    tak de cara lain untuk tempek banner kat blog ni?
    Mus baru je tulis kisah Video – Tidur Ketika Bacaan KhutbahMy Profile

    1. tehr says:

      cara lain?
      apa agaknya ya?
      insya allah saya akan cari caranya

  14. zulkbo says:

    salam..
    patut tersedak je makan
    pagi ni dan tengahari tadi,
    rupanya saya menang ye..
    he he..alhamdulillah..
    cantik banner tu anda buat
    bro..?
    zulkbo baru je tulis kisah Pesta Angin Timur PerlisMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      tahniah bro kerana mampu meneka dengan tepat
      saya sendiri takkan dapat teka kalau hanya tengok mata je

      banner tu, takat tu je yang mampu buat, zul
      senang rasa hati kalau tuan punya blog berkenan :D

  15. MDHAFiZ.NET says:

    aduh… melepas lg aku… hahaha…
    :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Adobe Photoshop CS5 Tutorial – Remove The Object Content Aware Fill My Profile

  16. Zik says:

    Zizao rupanya… the legend one… of the player… football..
    Zik baru je tulis kisah Pencipta mesin pengeluar wang automatik ATMMy Profile

  17. suri says:

    bestnya menag kami tembak tak kena nih huuu

  18. kakyong says:

    tahniah.. jauh melencong tekaan ku
    kakyong baru je tulis kisah Tutorial – buat scroll bar untuk blog archiveMy Profile

  19. decrewz says:

    Owh, x sempat nak join.. :(
    decrewz baru je tulis kisah Tukar Gambar Kepada Bentuk TeksMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun