Zairo Anuar Bin Zalani

zairo anuarMelihat jaringan Zairo Anuar [Kelantan vs Selangor] terus saja aku teringatkan pemain Manchester United, Paul Scholes. Memang begitulah selalunya tendangan padu yang dilakukan. Tendangan yang akan menyebabkan setiap penjaga gawang geram tak sudah. Jangkaan dan terpaan yang sudah tepat juga akan menjadi sedikit ‘terlewat’ dan bola pastinya mencecah jaring.

zairo berasal dari terengganu
sekarang tinggal di kota bharu
mewakili kelantan pemain baru
punya tendangan sangat padu

Nama Penuh Zairo Anuar Bin Zalani
Nama Panggilan Zairo
Tarikh Lahir 18/6/1982
Tempat lahir Kemaman, Terengganu
Warganegara Malaysia
Berat 70kg
Tinggi 171cm
Posisi Tengah
Kaki Kanan
No. Jersi 7
Pasukan Terengganu 2000 – 2010
Pasukan T-Team 2011 – 2012
Pasukan Kelantan 2013

negeri kelantan sangat permai
kota bharu di tebing sungai
penuh stadium sangatlah ramai
dipalu gendang ditiup serunai

Kelantan dan Selangor berkongsi mata, masing-masing mendapat satu jaringan. Gol Selangor melalui tendangan sudut yang ditanduk dengan kemas oleh pemain import mereka, Adam Griffiths untuk menewaskan Khairul Fahmi Che Mat.

TehrDemikian kisah 'Zairo Anuar Bin Zalani' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

  1. la?

    seri… ingat selangor menang…
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah bingkisanMy Profile

  2. jadi rindu nih kapan ya sepak bola asia tenggara bisa tembus ke kejuaran dunia :)

  3. hebat orang terengganu…kite
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Review Buku : Gadis Bercerita Hal DaraMy Profile

    1. suri says:

      apa pun pemaian msia smua2 hebat ada kelebihn sndri
      suri baru je tulis kisah Ikan Masak PedasMy Profile

  4. Padin says:

    keputusan yang adil, 2 pasukan sama kuat, sama mengasak cuma finishing hampeh…

  5. takai says:

    keputusan yang dijangka…
    takai baru je tulis kisah Minta Maaf Semua FollowerMy Profile

  6. suri says:

    berkongsi mata haa mmg serilah tu
    suri baru je tulis kisah Penyahbau Peti SejukMy Profile

  7. hafiz says:

    memang power rembatan dia…
    hafiz baru je tulis kisah Trafik blog naik mencanakMy Profile

  8. Hairul Azni says:

    Semangat pantai timur..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Target Alexa Peringkat Kedua TercapaiMy Profile

  9. maza says:

    sekarang ni maza minat tendang2 bantal sambil berdengkur..
    ok tak cikgu?
    hehhee
    maza baru je tulis kisah Kantoi: Mak Ayam dan Bapa Ayam Kahang ditangkap!My Profile

  10. kakiblog says:

    semoga berjaya kepada pasukan yang bertanding..
    kakiblog baru je tulis kisah 50 Blog Yang Terbaik Untuk DikunjungiMy Profile

  11. Hafizul says:

    Hebat dia nih..bangga saya menjadi anak terengganu..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Buat Duit Dengan BlogMy Profile

  12. hafizmd says:

    Masa Zairo masuk tu, mmg dah nampak kesungguhan kat muka dia utk score..

    dan mmg trademark dia tendang bola laju2 macam tu..serius ambepun terus ingat kat scholes…hehe

    lama jugak dia main ngn terengganu.. =)
    hafizmd baru je tulis kisah Sakit Perut Cirit Birit? Ketahui 4 Tanda Cirit BiritMy Profile

  13. onlajer says:

    dua – dua pasukan sama power oo
    onlajer baru je tulis kisah Into Darkness – ReviewMy Profile

  14. BeritaKaki says:

    saya tengok haritu ..memang padu dari luar kotak penalti bola dia.,bekas pemain tengah kebangsaan terbaik
    BeritaKaki baru je tulis kisah Izara Aishah Sombong Dengan Ibu ?My Profile

  15. auc says:

    apa2 pun gomo kelate gomo hehehe
    auc baru je tulis kisah Dari Volt ke SahifaMy Profile

  16. Lynn says:

    Puas saya bergaduh dengan anak pasal bola Kelantan VS Selangor ni.
    Mama pilih mana ? tanya anak saya.
    Tak nak pilih mana-mana pasal mama tak minat bola, kata saya dengan muka masam.
    ( Melepas siri tv hari tu )
    Lynn baru je tulis kisah Cara melembutkan roti canaiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun