Yang Naik Pasti Turun Juga

mulanya petrol naik

lepas tu barang lain naik

kemudian perbelanjaan naik

seterusnya tekanan darah naik

nasib tidak baik akan naik ambulan

atau pun terus sahaja naik kereta mayat

innalillah…

pastinya semua akan turun juga ke lubang kubur

basikal

Aku berharap sangat agar mereka yang terkandas di Mesir akan segera naik kapal pulang ke tanah air. Lagi pun aku tak suka tengok rakyat Malaysia naik angin. Kecuali kalau pekerja bawahan naik gaji atau jalan kampung aku naik taraf, itu aku tak kisah. :D

TehrDemikian kisah 'Yang Naik Pasti Turun Juga' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


40 Comments

  1. wlq says:

    ramai yg kena ikat perut lebih ketat, puasa sunat isnin/khamis jadi amalan, obes possibly turun?

    1. tehr says:

      yups, selalu jaga kesihatan diri
      hehe

  2. klau petrol naik gaji naik xpe ini gaji aku xnaik2 aihhhh sedih2
    wayfarer rare prints baru je tulis kisah Aviator 3025My Profile

    1. tehr says:

      kita serupa…
      tetiba je aku teringat lagu zainal :D

  3. mie says:

    wow!!
    semua naik, agaknya bila nak turun..
    hehheee
    mie baru je tulis kisah Hadiah Misteri Dari Blogger MisteriMy Profile

    1. tehr says:

      harap hujan je, mie
      turun kat johor tak henti2

    2. mie says:

      harap smeua pulih sediakala..
      ehehe
      mie baru je tulis kisah Hadiah Misteri Dari Blogger MisteriMy Profile

  4. ……….Gong Xi Fat Coi……..
    ┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓〓┓┏〓〓〓┓
    ┃Wish┃┃you ┃┃healthy┃┃always┃
    ┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓〓┛┗〓〓〓┛
    Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    hah betul tu….. naik darah boila aderrr aje barang nak naik harga…. tak leh dengar berita cam ni…..

    tapi bila nak turun tak tau lerrrrr …… tak dengar berita plak nak turunnya
    azli.afzainizam baru je tulis kisah DIY Spray Motorsikal SendiriMy Profile

    1. tehr says:

      tak merasa la kita, bro
      tak akan turun punya

  5. matahari says:

    iya betul. last2 ke tanah jugak!
    matahari baru je tulis kisah membangau-bangauMy Profile

    1. MDHAFiZ.NET says:

      setiap yg hidup pasti mati..
      MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah FrenbookNetAnother Facebook From INDONESIAMy Profile

      1. tehr says:

        moga2 mati dalam iman
        insya allah

    2. tehr says:

      ke situlah sudahnya
      moga kita diterima sebagai hambaNYA yang beriman

  6. MDHAFiZ.NET says:

    seram bunyinya.. :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah FrenbookNetAnother Facebook From INDONESIAMy Profile

    1. tehr says:

      akan kembali ke asal juga sudahnya

  7. Ingatkan tadi harga minyak nak turun….
    Wuaaaaarghhhh…. :(( :((
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah Who remove you from FacebookMy Profile

    1. akubiomed says:

      Macamana harga minyak nak turun kerana pergolakan di Mesir akan menjejaskan kapal dagang minyak yang melalui terusan Suez
      akubiomed baru je tulis kisah Dapat email ucapan sambutan Tahun Baru Cina dari PMMy Profile

      1. tehr says:

        tu la pasal, bro
        memang payah dah nak harap akan turun

    2. tehr says:

      jangan harap la
      lagi naik juga yang terjadi

  8. Azzafirza says:

    yang last tu, mintak allah panjangkan umur lagi, amin
    Azzafirza baru je tulis kisah Tutorial – Disable Copy TextMy Profile

    1. tehr says:

      …dan sentiasa diberkati
      amin

  9. akubiomed says:

    Aiyah, gaji talak naik tawon ini. Manyak susah mahu survive buat blog belum kaya macam RedMummy :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Peningkatan trafik blog di bulan JanuariMy Profile

    1. tehr says:

      Takkan terkejar RM tu
      kita ni hanya part time je :(

  10. ghost writer says:

    pemimpin yang megah di atas singahsana pon pasti akan turun takhta…

    barang naik tak turun2 dah…
    ghost writer baru je tulis kisah hormonesMy Profile

    1. tehr says:

      pemimpin silih berganti
      tunggu masa dan ketika je

      1. ghost writer says:

        harap takde diktator lahir di negara nih.
        ghost writer baru je tulis kisah femmesMy Profile

  11. wandisini says:

    apa benda yang akan turun? semua benda naik. cuma gaji je yang lambat. naik angin dan naik darah lagi cepat
    wandisini baru je tulis kisah Mesir Yang SebenarnyaMy Profile

    1. tehr says:

      tu yang dok risau, wan
      bil hospital makin naik harga

  12. kakyong says:

    itu lah kan.. semua nya naik..

    kakyong pun sedang tunggu jalan kat kawasan ni dinaiktaraf… lama dah deme berjanji.. dah setahun lebih tak buat2 lagi…
    kakyong baru je tulis kisah Update Qistina Balqis Maisarah – 1- 2 &amp 3 Februari 2011My Profile

    1. tehr says:

      kak yong perlu tunggu musim pru atau prk
      pasti akan disapkan :D

  13. sud@is says:

    barang yang naik x akan turun
    pemimpin yang naik mesti akan turun
    samaada secara sukarela atau paksarela

    hari ini yang aku harap ialah hujan turun…panas disini

    tapi yang pasti
    semua insan berjalan menuju kekubur
    sud@is baru je tulis kisah Berdoa Semasa BerwudukMy Profile

  14. zik says:

    sekarang nie sedang berusaha untuk berjimat….. selagi boleh..
    zik baru je tulis kisah Rahsia khusyuk dalam solatMy Profile

  15. Mus says:

    kalau naik harga barangan memang cepat.. tapi turunnya entah bila..
    Mus baru je tulis kisah Minisite Yang Simple Tapi Komisennya LumayanMy Profile

  16. Cik Siti says:

    harap darah tinggi Cik Siti dengan kecing manis turun dengan kenaikkan harga barang ni… he..he…he…
    Cik Siti baru je tulis kisah Belajau bahasa MelakaMy Profile

  17. decrewz says:

    Sepatutnya gaji rakyat malaysia ni kena selaraskan ikut keperluan semasa..
    decrewz baru je tulis kisah Review Ke-2 Dari Ar-RifkeMy Profile

  18. toyol says:

    betul2..
    naik semangat pula bila mmbacanya..
    harap2 rakyat malaysia selamat..
    toyol baru je tulis kisah JOM SAUNA!My Profile

    1. tehr says:

      insya allah
      mereka semua akan selamat

  19. Ismail N says:

    Ni lah jadinya kalau ramai yg naik syeikh ni.. harap2 kat Malaysia tak terjadi mcm di Mesir. Kalau kita susah, ingat2 le ramai org lain pun susah.. so usaha je sungguh2, jangan mudah naik marah :D

    1. tehr says:

      sabar2
      duduk dulu kita bincang baik2
      hehe

      tak gitu, bro?

  20. padin says:

    hehee berat ku turun!! wakakaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun