Wordless Wednesday #9: Jaga Kebersihan

jaga kebersihan

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #9: Jaga Kebersihan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


16 Comments

  1. Cik Siti says:

    jaga kebersihan untuk kesihatan juga tuntutan agama dan kehidupan…

    1. tehr says:

      tuntutan yang utama juga kan
      kebersihan sebahagian dari iman

  2. Juan says:

    masjid ni kat mana, nama masjid macam pelik sikit
    Juan baru je tulis kisah Satay | Otak Otak | Nasi DagangMy Profile

    1. tehr says:

      di terengganu ni, juan
      beberapa kali kami singgah kat sini kalau dari kota bharu ke kuantan

  3. aik, background tu tak nampak mcm masjid tapi mcm tandas jer?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ada Apa Dengan Nama (Kereta)?My Profile

    1. tehr says:

      betul sangat tu, bro
      papan tanda ni dipacak depan tandas

  4. akubiomed says:

    Persekitaran masjid perlu dipelihara kebersihan kerana ia adalah tempat beribadat :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Rawatan rel keretapi elektrikMy Profile

    1. tehr says:

      betul sangat la
      nak menghadap DIA perlu bersih semua

  5. maza says:

    Tempat ibadah bukan sahaja BERSIH tetapi SUCI juga..

    hehehe
    maza baru je tulis kisah Kini tibalah masanya, Lebaran sudah bermulaMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      bersih dan suci, luar dan dalam, rohani dan jasmani

  6. zulkbo says:

    salam..
    selamat menjaga kebersihan
    persekitaran masjid..makan moreh
    pun moreh juga, lepas makan sampah
    jangan buang merata :)
    zulkbo baru je tulis kisah Blog zulkbo dot com Dan Sitelinks Yang Tak CantikMy Profile

  7. zik says:

    kebersihan harus dijaga.. temasuklah rumah Allah..
    zik baru je tulis kisah 15 lagu raya nostalgia yang aku minati sepanjang zamanMy Profile

  8. adele says:

    jalau tgok situasi hari ni masjid/suraulah tempat yg kotor,terutama di tandas..kecuali yg btul2 ada cleaner..kenapalah boleh jd bgini…
    adele baru je tulis kisah Blogger Kacak Contest Review 2011My Profile

  9. bEe says:

    Kebersihan tu kan tuntutan agama kita kan cikgu! :-)
    bEe baru je tulis kisah Nota Seorang AKUMy Profile

  10. Pucuk paku daun selasih,
    Dibeli dari kedai Pak Hadi,
    Kalau mahu diri bersih,
    Bangun tidur terus mandi.

    Pergi ke hulu dengan Pak Utih,
    Mencari kayu dengan kelapa,
    Kalau mahu gigi yang putih,
    Gosok selalu janganlah lupa.

    Dari hulu pergi ke Bangi,
    Hendak membeli pisang embun,
    Kalau mahu berbadan wangi,
    Ketika mandi gunakan sabun.

    Naik perahu ke Tanjung Pura,
    Makan laksa di tanjung Dahan,
    Kalau mahu hidup sejahtera,
    Setiap masa jaga kebersihan.

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    —-==–Salam Aidilfitri—==—-
    –=== Maaf Zahir & Batin ===–
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    masalah ignition motorsikal tak hidup
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  11. Khidhir says:

    mari bersama jaga kebersihan
    Khidhir baru je tulis kisah Domain CO.CC Hilang Daripada Google Search EngineMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun