Wordless Wednesday #8: Pulang Ke Sarang

sarang

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #8: Pulang Ke Sarang' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


19 Comments

  1. padin says:

    simbolik macam nak balik kampung beraya je bro.. hee anak rantau..
    padin baru je tulis kisah Cinta PertamaMy Profile

    1. tehr says:

      orang lain yang balik beraya
      kami ni sediakan ‘sarang’ sekadar termampu untuk mereka

  2. dyla says:

    x lame lg ramai2 akan pulang ke sarang^^
    dyla baru je tulis kisah BESARNYA DUGAAN ITUMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      moga2 mereka semua selamat dalam perjalanan

  3. afendi says:

    sedangkan burung pun x pernah lupa pulang..
    inikan manusia…
    ayuh balik kampung raya ni..hehe
    afendi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #5My Profile

    1. tehr says:

      balik kampung
      ho ho ho ho balik kampung
      hati riang :D

  4. Cik Siti says:

    ibarat kita…. pagi keluar mencari rezeki dan bila masa tiba waktu senja kita akan pulang ke sarang(rumah) untuk berehat
    Cik Siti baru je tulis kisah Dalam Hati Ada TamanMy Profile

    1. tehr says:

      yang penting
      jangan lupa dari mana asalnya kita
      hehe

  5. rendah jer tu.. boleh di cilok sarangnya ehhh..
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ada Apa Dengan Nama (Kereta)?My Profile

    1. tehr says:

      memang rendah sangat, bro
      mujur juga tak dikacau oleh budak2

  6. akubiomed says:

    Ini sarang burung apa. Dulu orang tua saya selalu bawa balik sarang burung Tempua untuk dijadikan hiasan rumah :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #9 – Topi keledar unikMy Profile

    1. tehr says:

      sebenarnya aku pun tak tahu
      burung apa yang buat sarang rendah sangat ni

  7. Hadi Rofiee says:

    Teringat suasana kampung. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah #3 Rabu KeduMy Profile

    1. tehr says:

      jom balik kampung

  8. maza says:

    Ooooo… oooo oooo

    balik kampung, hati girangggg.. lalalalal…
    maza baru je tulis kisah Kini tibalah masanya, Lebaran sudah bermulaMy Profile

    1. tehr says:

      kami ni tunggu orang balik kampung
      hati girang jugak ni :D

  9. bEe says:

    Hehehehe….
    Ada sarang eh kat atas pokok kelapa tu cikgu????

    Sorry bEe tak berapa phm di sebalik gambar ni apa maksudnye
    bEe baru je tulis kisah Nota Seorang AKUMy Profile

    1. tehr says:

      jangan lupa balik kampung raya nanti :D

  10. Sang Mawar mekar berkuntum merah,
    indah warnanya setiap kuntum.
    Saling melirik tersenyum mesra,
    semoga bahagia seribu tahun.

    Terdengar sayup burung selayak,
    pulang ke sarang dihari senja.
    kalaulah sanggup beranak banyak,
    kalaulah tidak sedikit saja.

    lebah madu bunyi berdengung,
    itu pertanda marahlah sudah.
    Tak usah ragu tak usah bingung,
    air mengalir ke tempat rendah.

    hendak gugur,gugurlah nangka,
    jangan terhalang lebatnya ranting.
    Hendak tidur,tidurlah mata,
    jangan mengenang masa pengantin.

    Ranting tua daunnya muda,
    daun yang gugur terus berganti.
    Pengantin tua atau muda,
    yang penting hidup selalu serasi.

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    —-==–Salam Aidilfitri—==—-
    –=== Maaf Zahir & Batin ===–
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    masalah ignition motorsikal tak hidup
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun