Wordless Wednesday #6: Teratak Bamboo

teratak bamboo

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #6: Teratak Bamboo' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


22 Comments

  1. akubiomed says:

    Kalau teratak ini terletak di tepi sawah terasa dingin tiupan angin sambil menikmati pemandangan hijaunya sawah padi
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #8 – Jampi pujuk anak nangisMy Profile

    1. tehr says:

      memang best tu, bro
      tepi sawah
      boleh terlena tu :D

  2. titan says:

    aku dengan abah aku ada wat satu dalam kebun getah kita orang. Tapi takdelah cantik sangat. Kalau balik kampung, selalu aku lepak sini..hehe..sambil berlatih menoreh getah. haha..

    1. tehr says:

      tak cantik pun tak kisah, bro
      janji ada je
      kalau bawa bekal nasi ke… mee ke…
      memang sapu licin :D

  3. Jai says:

    Lamanya x balik kampung, dalam ladang sawit aku ada teratak ni, syoknya layan tido buan posa, sejuk woo…he3

    1. tehr says:

      tu la yang aku dok bayang ni, jai
      memang syok layan tido

      1. Jai says:

        Tapi yang jahatnya ada jugak budak2 yang masuk ladang bawa makanan, maklum la, jauh dari umah, kawasan pun syi..

        p/s : Aku x pernah buat ek…ha3

        1. tehr says:

          haha
          aku pun takkan buat

  4. maza says:

    errr.. bukan ke org pantai timur panggil pondok tu wakaf?

    hehehehe
    maza baru je tulis kisah Satu Hari Di Hari RayaMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      begitulah bro :D

  5. Salam.
    Ni tempat lepak time berbuka puasa ke? :D
    Baju Kurung Budak baru je tulis kisah Jual baju kurung cottonMy Profile

    1. tehr says:

      silakan2
      ada bawa kurma tak? :)

    2. padin says:

      kalau dah senja tempat terbuka macam ni
      takut di serang nyamuk plak hehee

      1. tehr says:

        bukan hanya nyamuk je, bro
        ular pun mahu tumpang berbuka agaknya

  6. padin says:

    hehe kat rumah aku di kampung,
    ada jugak teratak macam ni, kat bawah pokok manggis
    redup n memang santai bila lepak sama2 mak, abah
    padin baru je tulis kisah Cara Membuat Header FlashMy Profile

    1. tehr says:

      lepak2 sambil makan goreng pisang ke… goreng ubi ke…
      kena pulak dengan kopi pahit
      hehe

  7. Kalu boleh angkat simpan depan rumah kawe best nie.. Syok betul..

    1. tehr says:

      kawe pun nak juga, bro
      ‘wakaf’ ni ada kat pejabat tanah dan jajahan tumpat

  8. ghost writer says:

    boleh lar layan main chess ngan kengkawan…
    ghost writer baru je tulis kisah masih lagiMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      memang sangat sesuai tu :D

  9. zulkbo says:

    salam..
    nampak klasik sekali
    tong sampah je nampak
    moden tu..
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Video Jose Maurinho Tarik Telinga Staf BarcelonaMy Profile

  10. bEe says:

    Alahai
    Teringat masa bEe kecik2 dulu byk teratak ni kat sawah
    Tp skang dah takde… :lol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun