Wordless Wednesday #4: Duit-Duit

duit-duit

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #4: Duit-Duit' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. LiFe KaMi says:

    kalau lah betul2 duit mmg senang je kan,
    just panjat pokok je kalau nak beli ayam ke bayar bil lektrik ke..hehe
    LiFe KaMi baru je tulis kisah Pengalaman Di NingBo China Part 1My Profile

    1. Chipcoklat says:

      Kalo mcm tu la senangnya.. takyah keje la…hahahaha
      Chipcoklat baru je tulis kisah Wordless Wednesday #2My Profile

      1. tehr says:

        kena kerja juga, chip
        jadi jaga pokok duit2 tu :D

        1. bEe says:

          Okeylah tu cikgu
          Jadi jaga utk pokok duit2 pun dpt RM

          Pastu pokok tu sentiasa mengeluarkan duit kalau kita as jaga TERambil pun tak perasan kan. Sbb pokok yg sentiasa menghasilkan duit…. hehehe

  2. kakyon says:

    ada orang panggil bokok ribu2..
    kakyon baru je tulis kisah majlis cukur rambutMy Profile

    1. tehr says:

      memang beribu2 ni, kakyon
      nasib baik boleh jadi juta2 ria

  3. Norgadis says:

    Nanti kita tanam pokok duit-duit ni, mungkin boleh jadi kaya hahaha…
    Norgadis baru je tulis kisah Comel Tak Si Baju Hijau Tu?My Profile

    1. tehr says:

      haha
      pakcik kaya… pakcik kaya…

  4. maza says:

    hehehe…

    maza pernah buat lawak dgn mak masa kecil2 dahulu purba kala.. (ahaks)..

    mak tgh pening kepala fikir pasal duit.. lalu terpacul dari mulutnya yg sedang membongkok mengangkat susu getah… “hai, duit, duit…” kata mak.

    “Tu ha ada atas pokok”

    “mana?”

    “tu dia..” lurus telunjuk maza ke cabang pokok getah berusia hampir sedekad itu..

    “Ceh!” kata mak sambil senyum.. hehehehe…

    Opss.. sudah boleh bikin entrylah fulak kat sini.. heheh
    tumpang lalu ya cikgu,,,, ahaks..

    maza baru je tulis kisah Wordles Wednesday – Demi SihatMy Profile

    1. Chipcoklat says:

      Hahahaha…nasib baik tak kene penampor…hahahah…
      Chipcoklat baru je tulis kisah Wordless Wednesday #2My Profile

      1. tehr says:

        haha
        memang sangat bernasib baik tu

    2. bEe says:

      Aisehhh…
      Melantun kat blog cikgu pulak
      Nasib cikgu Teh tak pangkah pakai ballpen merah… :lol:

  5. pokok duit-duit!
    izariahzainal baru je tulis kisah Floria Putrajaya 2011My Profile

    1. tehr says:

      yups
      silakan pungut, iza :D

  6. ghost writer says:

    kalau duit banyak macam duit2 tuh dan senang nak dapat plak gerenti takde orang yang jatuh miskin lepas nih…
    ghost writer baru je tulis kisah harga sebuah tugasMy Profile

    1. tehr says:

      mungkin ada yang jatuh pokok :D

  7. Nur Fannun says:

    wah, byknye duit…eh, ada imej ganjil le dlm gmbr ni..kt celah dahan sblh kiri gambr mcm de gambr muka le..eeee..tkut le..
    Nur Fannun baru je tulis kisah Budaya I follow You, You follow MeMy Profile

    1. tehr says:

      tak perasan pulak, nur
      mungkin bayang2 daun je tu

  8. yas says:

    Kalau le pokok ni sama nilai dengan duit…..:)
    yas baru je tulis kisah Wordless Wednesday ~ Kebab TurkiMy Profile

    1. tehr says:

      kaya la kita :D

  9. akubiomed says:

    Susah nak jumpa pokok duit-duit ini.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #5- Angry BirdMy Profile

    1. tehr says:

      kat kampung2 masih banyak lagi, bro
      gambar ni aku ambil kat sekolah je

  10. Hadi Rofiee says:

    Saya suka duit & saya mahu kaya. Kaya & berjaya. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Cara mudah menghasilkan penulisan yang berpengaruhMy Profile

    1. tehr says:

      kita kaya dan berjaya sama2 ya, hadi
      hehe

  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tip cuci enjin kereta

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh… Maaf lah yerrrr…

    pokok duit2 ni tak lehhh jadikan kita kaya…

    duit-duit dimakah ko duit

    Hajat di hati nak beli rumah,
    Minta loan tak lulus ler plak,
    Kepala ku pusing kaki pun lemah,
    Hasil tiada untung tak nampak.

    Dari Melaka ke Kuala Muda,
    Naik bas berganti-ganti,
    bersyukurlah ngn apa yg ada,
    kalau rezeki dapat la nanti…
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy servis brake keretaMy Profile

    1. tehr says:

      naik bas berganti-ganti
      sekali henti sekali jalan
      ada rezeki dapatlah nanti
      usah dilupa pada Tuhan

  12. toyol says:

    wah..
    dh lama x tngok pokok ni..
    masa kcik2 dulu slalu wat main ni..
    toyol baru je tulis kisah REBAHMy Profile

    1. Mus says:

      memang susah nak cari pokok ni sekarang
      Mus baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Syukur Pada IllahiMy Profile

  13. padin says:

    hehe duit-duit.. penah dulu kutip sape paling banyak,
    togel terus pokok tu ekekee…

    1. Mus says:

      kena tunggu pokok tu tumbuh daun lagi.. hihihi..
      Mus baru je tulis kisah Raikan Ramadhan Bersama Yang TersayangMy Profile

  14. bEe says:

    Masa kecik2 dulu suka petik daiut duit2 ni buat duit syiling… hahahaha

  15. Mus says:

    memang jadi mainan masa kecil ni..
    Mus baru je tulis kisah Mudahnya Permainkan Hati WanitaMy Profile

  16. zulkbo says:

    salam..
    jika betullah
    ianya menjadi duit kan?
    alangkah indahnya..
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Wordless Wednesday # 3 : BERSIH 2.0My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun