Wordless Wednesday #3: Perahu Nelayan

perahu nelayan

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #3: Perahu Nelayan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


47 Comments

  1. kampung mana ni, nyaman je tengok…. :)
    Kamarul Azri™ baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Jom kita BERSIH!My Profile

    1. tehr says:

      aku pun dah lupa la, KA
      yang aku ingat, tak jauh dari kuantan

      1. Mus says:

        mesti damai di sini..
        Mus baru je tulis kisah Kadang-Kadang Perlu Gatal Tangan!My Profile

      2. padin says:

        ingatkan dekat2 dengan rumah bro tadi.. hee

        1. Ingat belakang rumah… he he…
          Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Wordless Wednesday #3 – Late Edition!My Profile

  2. Chipcoklat says:

    Ni mesti blah2 utara ni.. hehhee…
    Chipcoklat baru je tulis kisah Bersih 2.0 – Nik Aziz Sokong Bersih?My Profile

    1. tehr says:

      sebelah pantai timur ni, chip
      pahang

      1. Mus says:

        setiap tempat sebegini.. pasti ada kedamaiannya..
        Mus baru je tulis kisah Kesian Ibu Mengandung Anak Kembar Tu..My Profile

        1. LiFe KaMi says:

          memang tenang je mata memandang..
          selalu duk tgh laut je, byk kapal nelayan yg lebih besar,
          jarang tgk yg kecil2 macam ni..

          1. tehr says:

            hehe
            yang kecik2 ni leh main kat tepi je

  3. ghost writer says:

    laut dah tenang..hati tak tenang untuk gi tangkap ikan.
    ghost writer baru je tulis kisah nósMy Profile

    1. Mus says:

      kenapa pulak? tak de minyak subsidi ke?
      Mus baru je tulis kisah Review: Cara Mudah Menang Top-Up RM30.00My Profile

    2. tehr says:

      rindu orang jauh tu…

  4. puteri says:

    mane gambar tehr naik perahu?
    puteri baru je tulis kisah Oops BERSIHMy Profile

    1. Mus says:

      mesti comelkan puteri?
      Mus baru je tulis kisah Kesian Ibu Mengandung Anak Kembar Tu..My Profile

    2. tehr says:

      juru kamera tak boleh ada dalam gambar :D

  5. Mus says:

    memang tenang berada di tepi pantai seperti di atas
    Mus baru je tulis kisah Review: Cara Mudah Menang Top-Up RM30.00My Profile

    1. tehr says:

      setenang air laut, bro

  6. Teringat kampung halaman kawe.. alahai ramai nelayan kat sana.. WW yg cetuskan kenangan silam ehhh…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Wordless Wednesday #3 – Late Edition!My Profile

    1. TE lak teringat kecik2 dulu naik sampan ke kebun seberang sungai, rumah kampung kat Kuching lak belakang rumah memang sungai, mujur kat tengah2, takdela jumpa si buaya

    2. tehr says:

      kenangan yang mengusik jiwa tu, bro
      apa kata hari minggu nanti balik kampung :D

  7. toyol says:

    d pendekkn citer..
    rabu x leh turun ke laut ye..
    hehe..

    acah je.
    maklum la ww..
    toyol baru je tulis kisah RAHSIAMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      nasib juga boleh upload sekeping gambar :D

  8. zulkbo says:

    salam..
    ermmm..mendamaikan..
    jangan berumah di tepi
    pantai jika takut di lambung
    gelombang…
    zulkbo baru je tulis kisah Blogger Copy Paste : Bila Entri Ku Di Copy Paste Bulat-BulatMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      perlu belajar berenang juga tu, bro

  9. MDHAFiZ.NET says:

    indahnya dunia… :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Cheque From Adsense Arrived!My Profile

    1. tehr says:

      … yang diciptakan untuk kita

  10. akubiomed says:

    Baru ini terbaca harga ikan naik akibat bulan penuh. Ada siapa-siapa yang kaki pancing tahu hal mengenai bulan penuh ada kaitan harga ikan akan naik
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #4My Profile

    1. tehr says:

      aik?
      apa kaitan pula tu, bro
      tak tahu la kawe :D

  11. maza says:

    kampung maza dikelilingi oleh sungai..
    dulu2 ramai juga yg menjadi nelayan sungai.. macam2 dok ada.. hehehe
    maza baru je tulis kisah Cinta Kulapuk dan sahabat handainya…My Profile

    1. tehr says:

      yups
      nelayan sungai juga lumaian kalau kena caranya

  12. zik says:

    bukan hidup sebagai nelayan, tetapi lebih kepada di kebun…. cabaran seabagai nelayan lagi tinggi… berdepan dengan ombak ….. dan cuaca yang tak menentu…
    zik baru je tulis kisah Kelantan juara piala liga super FA 2011, tahniah!!My Profile

    1. tehr says:

      cabaran kat mana2 pun ada, zik
      selalu aku dengar penoreh dibaham rimau
      seram je

  13. Izwan says:

    lihat air memang menenangkan.. area2 benut, pontian johor leh jumpa suasana ni..
    Izwan baru je tulis kisah Wordy Wednesday, Ruang Diri SendiriMy Profile

    1. tehr says:

      ye ke, izwan?
      tapi kan banyak kawasan macam ni kat negara kita

  14. hati2 bila ke laut, jangan sampai ke luar sempadan perairan, takut ditahan pihak penguatkuasa negara lain,

    lanun pun masih ada

    1. tehr says:

      hehe
      peringatan untuk kaki pancing ni

  15. :) damai
    izariahzainal baru je tulis kisah Ceased being a workerMy Profile

    1. tehr says:

      dan tenang :)

  16. Bila tengok gambar perkampungan di atas teringat masa kecik2 dulu saya juga pernah tinggal di rumah atas laut.Bila air laut pasang seronok dan damai sangat rasanya.
    InfoBuahPinggang baru je tulis kisah Kegagalan Buah Pinggang Bagi Kanak-KanakMy Profile

    1. tehr says:

      kat sabah ke, bro?
      atau brunei?

  17. Jai says:

    Lebih kurang macam kat kuala muda je, tempat kena tsunami dulu.. :)

    1. tehr says:

      yups
      nampak memang sama, jai

  18. Mesti dapat beli ikan harga murah kat sana kan?
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah How to remove 404 errorMy Profile

    1. tehr says:

      selalunya begitulah
      tapi sekarang ni tak banyak beza sangat

    1. tehr says:

      kat pahang ni, bro
      tapi saya dah lupa nama kampungnya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun