Wordless Wednesday #21: Pulut Berinti

pulut berinti

 

pulut berinti

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #21: Pulut Berinti' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


44 Comments

  1. yang pernah tengok inti nyioq kekuningan (oren) sebab ditumis sambal.
    rainbowcloudy baru je tulis kisah kecewa abe roy #2My Profile

    1. tehramuan says:

      inti yg ada ni manis, rain

  2. chii says:

    inti manis..x berapa nak minat
    chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #23 – Gaya Kuak PenyuMy Profile

    1. tehramuan says:

      tu la
      orang kelantan ni memang suka manis

  3. akubiomed says:

    Jarang-jarang dapat merasa pulut manis ini.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – # Oh bulan!My Profile

    1. Memang susah dapat kan :)
      Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Bila TerhalangMy Profile

      1. tehramuan says:

        kalau kat kelantan ni, memang ada dijual setiap pagi

    2. tehramuan says:

      kawe juga hanya sesekali je beli :D

  4. iza says:

    Assalam..
    Sedapnya…tetiba teringat kampung..
    iza baru je tulis kisah Sila Panggung : Wordless WednesdayMy Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      boleh balik kampung lagi sekali, iza :D

  5. Fav nie :) Hehehehe :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Bila TerhalangMy Profile

    1. fiezaradzi says:

      saya suka, tapi sekarang susah nak cari yg sedap.. kdg2 inti nya ala kadar jer…

      belajar buat sendiri lah..
      fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #17 – Otai Lelaki KacakMy Profile

      1. tehramuan says:

        yang saya beli ni memang sedap
        cuma intinya agak sedikit
        macam tak cukup je :D

  6. sud@is says:

    eh kebetulan sama plak n3
    jamah yg disini dulu…k

    1. tehramuan says:

      sama?
      nanti aku gi jenguk sebelah sana :D

  7. mak lagenda says:

    Huaaaaaa..sedappppnya!!!

    Teringat dolu2 masa mak ngandungkan angah klu tak salah..teringin sgt2 nak mkn pulut inti ni..susah nak dpt kat kmpung mak ni, so my mum buatkan.

    But…dgn syarat, mak nak intinya tersembul2 kuar gitu jugak..nak dibungkus dlm daun pisang cam dijual dikedai2 tu jugak..hahaha..gila demand!
    mak lagenda baru je tulis kisah BALAS DENDAM DI THE LAGEND RESORT CHERATINGMy Profile

    1. tehramuan says:

      tu la pasal, mak
      nampak lebih sedap bila dibungkus dengan daun pisang

  8. titan says:

    hoho..bak sikit..takkan makan sorang aje..
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 5My Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      hantar ngan email, boleh? :D

  9. Emmm, sedap. Kalau tak silap, dekat gerai tepi pantai tu ada jual.
    Kak Long Mawar Merah baru je tulis kisah Wordless Wednesday : KotarayakuMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, ada
      tapi saya biasa beli kat pasar je
      sambil2 beli lauk

  10. nurmisnan says:

    sodapnya.. lama tak makan..
    dua bungkus ker brother?? hik3

    1. tehramuan says:

      dua bungkus
      satu untuk ayah, satu untuk anak :D

  11. zulkbo says:

    salam..
    cantik pulak gambar pulut inti
    tu dalam pinggan kena pula
    atas meja batu mar-mar tu :)
    zulkbo baru je tulis kisah Bermain Dengan Jerung : Wordless WednesdayMy Profile

    1. tehramuan says:

      salam kembali
      meja biasa ni, zul
      nampak je macam mar mar

  12. nape intinya kt luar..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Wordless Wednesday : PenyuMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku pun tak tahu kenapa
      sepatutnya inti kat dalam, kan?
      ntah

  13. cik tom says:

    ciktom xpernah mkn pulut berinti…
    cik tom baru je tulis kisah Resepi Aiskrim Coklat Mudah dan SedapMy Profile

    1. tehramuan says:

      senang nak beli ni kalau kat kelantan, cik tom

  14. zool says:

    hm.. seleranya tgk kuih ni
    zool baru je tulis kisah Layan nasi kambing di gerai Batu BerendamMy Profile

    1. tehramuan says:

      orang yang suka manis
      memang molek sangat makan pulut berinti ni

  15. donnyien says:

    post yang buuat don lapar tengah malam2 ni hehe
    donnyien baru je tulis kisah Wordless Wednesday # Happy AnniversaryMy Profile

  16. hatiputera says:

    fuhh,,salah satu feverite aku ketika sekolah menengah..
    hatiputera baru je tulis kisah Abang Ensem Di Mata AkuMy Profile

  17. adele says:

    sedapnya cikgu…tak sarapan lg ni
    adele baru je tulis kisah Kalimah Allah pada Silver NanoparticleMy Profile

  18. adamfaiz says:

    dah lama tak makan ni… sedap jugak kalau dapat
    adamfaiz baru je tulis kisah WW 37 – Selipar Cantik vs MurahMy Profile

  19. kulanz says:

    tempat kami ada juga orang buat macam ni.. tapi lain sikit cara penyediaannya
    kulanz baru je tulis kisah Wordless Wednesday: BijakMy Profile

    1. suri says:

      ptg mkn epal jer heee
      suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_05/2012My Profile

  20. Khidhir says:

    huh. yg ni memang sedap.. lapar ni
    Khidhir baru je tulis kisah Memperkemas Windows Context MenuMy Profile

  21. suri says:

    sekali tgok cam nasi lemaklah
    suri baru je tulis kisah Nyah Kau Dari SiniMy Profile

  22. hafidz says:

    terus tetiba rasa nak sarap pulut berinti :D
    hafidz baru je tulis kisah Movie Review : Snow White and the HuntsmanMy Profile

  23. Sya Isya says:

    macam Sya tak pernah makan je ni. huhu…
    Sya Isya baru je tulis kisah JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 (WAKTU MALAYSIA)My Profile

  24. Lama kawe tak rasa mende ni… Boleh order online?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Desa Dairy Farm Mesilau Highland KundasangMy Profile

  25. Hafizul says:

    Ohh pulut…best nya makan petang2 mcm ni..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Sukarnya Menambat Hati GoogleMy Profile

  26. duduk lama suka bersendirian
    mawar sekuntum kekwa sejambak
    Pulut berinti ditambah durian
    Membangkit selera aroma semerbak

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Spray Paint Caliper Brake Disk keretaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun