Wordless Wednesday #2, Jom Pusing Gasing

wordless wednesday - gasing

TehrDemikian kisah 'Wordless Wednesday #2, Jom Pusing Gasing' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


32 Comments

    1. tehr says:

      sama la kita, bro
      masa kecik je pernah main gasing

  1. maza says:

    maza tau main gasing cina jerk….

    hehehehe
    maza baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Would be any delight on tomorrow?My Profile

    1. bEE says:

      gasing cina???
      Mcm mana rupanyer ek?

      1. gasing kecik ehhh… boleh beli di kedai cina :D
        tak kan tahu kot?
        Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Google+ ProjectMy Profile

        1. tehr says:

          rasanya harga dalam seringgit lebih je

          1. maza says:

            maza pernah juga bikin sendiri gasing cina itew.. hehehe

            jgn tak percaya, menjadi .. ahaks. hehehe

            habis paku payung orang tua kena rembat.. hahahha
            maza baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Would be any delight on tomorrow?My Profile

          2. bEe says:

            Uiikkk iye ke???
            Tak dpt dibayangkan oleh minda ku ini. Huhuhu

  2. yas says:

    Aku tak penah tgk lagi permainan gasing traditional secara live…mesti syok gak nih…

    1. tehr says:

      betul, yas
      memang seronok

  3. bEe says:

    Dah lama tak tgk org main gasing ;)

    1. tehr says:

      ya la, bEe
      sekarang ni jarang nak ada pesta gasing

  4. sud@is says:

    jarang nmpak yg muda main gasing ni…….
    kebanyakkan yg berumur
    betul x teh
    sud@is baru je tulis kisah Bil LetrikMy Profile

    1. tehr says:

      orang muda minat main dengan angry bird je
      huhu

  5. zulkbo says:

    salam..
    tak mudah nak main tu
    bukan calang orang..
    cer bagi kita mau
    terpelanting je
    gasing tu..silap kena
    kepala orang..adehh
    :D
    zulkbo baru je tulis kisah Video Guru Di Rompak Depan Rumah Di Setapak 27-Jun-2011My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      memang betul tu, bro
      perlu kemahiran gak nak main gasing ni

  6. adah says:

    xpenah main gasing…uhuhu
    adah baru je tulis kisah Aku harus bersedia….My Profile

    1. tehr says:

      nanti ada kesempatan kat mana2
      boleh dicuba, adah

  7. wadud says:

    wow banyaknye gasin.. best lhoh.. :D
    dulu masa skolah suke la aku men gasin bro..
    skang ni mana ada masa lagik..:p
    wadud baru je tulis kisah Free Download Ebook Tentang Hukum-HukumMy Profile

    1. tehr says:

      sama la dengan aku, bro
      main gasing ni hanya sekolah dulu je

  8. Hadi Rofiee says:

    Suka tengok orang main. ;-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah #1 Wordless WednesdayMy Profile

    1. zik says:

      bbila nak main?? asik jadi penonton jer..?? huhu
      zik baru je tulis kisah Malaysia 2-1 taiwan,bekalan sikit untuk perlawanan pada 3 Julai 2011My Profile

      1. tehr says:

        tak lama lagi ada peluang la tu, zik
        siapkan kamera je :D

  9. shameel says:

    cantik gambar ni. lama benarsy tak tgk org main gasing bb jrg2 balik kelantan.

    1. tehr says:

      sekarang ni meang jarang ada pesta macam ni
      budak2 dah tak tahu nak main gasing macam mana

  10. zik says:

    johor ada gasing .. jugak tapi buan gasing macam ini.. gasing biasa2 jer… gasing china lain jugak…
    zik baru je tulis kisah Malaysia 2-1 taiwan,bekalan sikit untuk perlawanan pada 3 Julai 2011My Profile

    1. tehr says:

      kalau gasing pangkah
      memang lain bentuknya, zik

  11. Dah pernah try dah ni Tehr. Baling, dia tak nak pusing. Hihihihi…. :D :D :D
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah I am a Part Time BloggerMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      memang payah juga nak begi benda ni berpusing
      perlu ada kemahiran dan kekuatan tangan

  12. akubiomed says:

    Dulu kecil-kecil dahulu main gasing yang diperbuat daripada kayu dan plastik.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – The ShadowMy Profile

    1. tehr says:

      cari batang kayu sebesar betis yang bulat
      buat gasing sendiri
      hehe
      memang best sangat2

  13. padin says:

    haha mmg berjam2 la tunggu sampai gasing ni abes pusing..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun