Wallet

Korang pernah buka atau selongkar beg tangan atau wallet wanita? [jangan fikir yang bukan-bukan] Maksud aku dengan kebenaran la. Contohnya bila dia minta tolong ambilkan sesuatu ke… apa ke… Pernah?

Apa yang ada dalam wallet wanita? Mustahil kalau ada wanita yang kata tak punya wallet atau beg duit ni. Sampai bila pun aku tak percaya. :D Ada yang suka bawa wallet kecil sahaja tanpa beg tangan dan ada juga yang bawa wallet dalam beg tangan. Peragut memang geram bila tengok mereka ni.

apa ada dalam wallet wanitawallet
gincu, bedak, atau apa sahaja
sebatang pen dan gunting juga
atau memang tak ada apa-apa

Wanita suka simpan gambar dalam wallet atau beg tangan. Aku pun setuju mereka simpan gambar suami [hanya suami] dalam wallet atau beg tangan. Apa-apa hal kalau suami buka atau terbuka atau korang suruh buka wallet korang tu, ternampak pula gambar kacak hemsem dia kat dalam wallet tu, kembang hidung dia. Bangga! Insya-Allah dia akan sentiasa ingatkan korang. :D

Lagi pun bukankah lebih baik isteri sendiri yang simpan gambar suami. Kalau ‘orang lain’ yang simpan gambar suami kita, susah nanti. Kan?

TehrDemikian kisah 'Wallet' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


35 Comments

  1. padin says:

    hehe aku plak bro, jangankan wallet perempuan,
    wallet sendiri pun jarang – jarang bukak.. tak simpan duit dalam tu,
    kalau ada pun sekejap je bertahan kui3…
    padin baru je tulis kisah Nostalgia : SaudaraMy Profile

    1. tehr says:

      wallet aku hari2 buka
      nampak makin hari makin kurang je isi :D

  2. zulkbo says:

    salam..
    erkk..saya ada simpan gambar isteri
    dalam wallet saya..masa di belajar dululah..
    saya tak tahu dia ada simpan ke tidak
    gambar saya nih..he he
    zulkbo baru je tulis kisah Teknik SEO : Jangan Sesekali Guna Simbol Underscores Pada URLsMy Profile

    1. tehr says:

      salam
      boleh tanya tu, bro
      ada ke tidak :D

  3. ghost writer says:

    aku tak simpan gambar sapa-sapa.banyak jer kad.kad bank,kad insurans,kad bisnis,kadbod pun ada.haha.

    aku pun harap2 ada lah pompuan letak gambar aku dalam wallet dowang. :)
    ghost writer baru je tulis kisah yang tidak dijelaskanMy Profile

    1. tehr says:

      ada tu
      mesti ramai yang simpan tu
      hehe

  4. tak berani la brother, saya nak bukak wallet wanita…

    rasernya wanita pun tak berani nak suruh lelaki bukak wallet dia kecuali laki dia…

    baru ingat.. masa keja dulu ada chinese girl tunjuk gambar bf dier kat walletnya.. betul lah tu kata bro….. mungkin pompuan nie suka asyik tengok dan tengok x999 kali gambar bf dia kot..he.he.he
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua membersihkan hati dari sudut IslamMy Profile

    1. tehr says:

      masa tengah sayang… tengok tak puas :D

  5. Jai says:

    Bni aku pya wallet berat woo, kalau dia bawak, aku mmg xnak tolong, lenguh tangan..ha3
    Jai baru je tulis kisah Borang Bantuan Rakyat RM500 Tipu?My Profile

    1. b3njy says:

      Dia letak apa tu sampai berat … ?
      b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

      1. tehr says:

        banyak barang kemas
        bahaya bawa barang kemas banyak2 tu

  6. toyol says:

    percaya lah,
    saya mmg x suka bawak wallet..
    kuar bwk ic ngn sikit duit boh dalam poket je..

    wallet saya?
    sekeping gambar pun xde..
    yg ada sekeping dua kad atm..
    toyol baru je tulis kisah KELATMy Profile

    1. tehr says:

      lagi la senang macam tu

  7. titan says:

    hemmm..kalau awek-awek perempuan aku tu..aku malas nak tengok. selalunya..aku gakkena pau dengan diorang. huh. menci.

    1. tehr says:

      satu cara
      cuba buat2 lupa tertinggal wallet kat rumah :D

  8. b3njy says:

    Selalu juga buka wallet isteri tetapi biasa je … tak ada yang pelik2 … gambar ? mungkin ada kot.
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

  9. b3njy says:

    Isteri benjy pun selalu juga nengok wallet benjy dia check ada duit ke tak … kalau tinggal RM 1.00 dia tolong tambahkan …. hehehe
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      fuh
      senangnya dalam hati
      kalau ada isteri
      tambah duit, hari2
      buat aku membeli :D

  10. b3njy says:

    Tetapi benjy lain pula bila buka beg atau wallet isteri bukan tambah duit tetapi ambil duit (selepas mendapat kebenaran) … hehehehe
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      fuh
      senangnya dalam hati
      kalau ada isteri
      minta duit tiap pagi
      oh setiap hari

      hahaha

      mlm tadi tengok citer p. ramlee

  11. b3njy says:

    Tetapi benjy percaya tak kira wallet lelaki ke pompuan mesati banyak kad kan ? antaranya kad mesra, bonuslink, jasco dan macam2 lagi kat untuk collect point semasa membeli belah.
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      musim cuti ni
      banyak kad jemputan kawin :D

  12. b3njy says:

    Apa yang penting kita selalu ingatkan isteri kalau bawa beg tangan supaya hati2 dengan peragut … sebab dahlah kena ragut boleh mendatangkan kecederaan juga.
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      yups
      kita kena jadi pengawal peribadi :D

  13. akubiomed says:

    Takut hendak selak beg tangan isteri kerana macam-macam ada. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Vaseline untuk bibir luka merekahMy Profile

    1. tehr says:

      yang pasti tak ada perangkap :D

  14. sud@is says:

    agak2 sisuami ada ka letak gmbar isteri dan anak2 dalm wallet mr tehr?
    sud@is baru je tulis kisah Aku rindu kamoooo…….My Profile

  15. Norizwan says:

    saya kalau ada wallet…saya letak kat poket depan…risau kena rembat..tapi kalau orang umah simpan wallet dlm hndbag ataupun pegang jer…itu yang risau kena rembat ker…nak tak nak semasa jalan kuar….pegang tang sepanjang masa hehe…

    simpan gambar dlm wallet tak buat lagi huhu…bro ingat kan saya ehhehe…
    Norizwan baru je tulis kisah Kisah janggut di zaman Rasullullah S.A.WMy Profile

    1. tehr says:

      bagus tu pegang2 tangan, bro
      nampak mesra sehati sejiwa :D

  16. yas says:

    AKu biasa bukak wallet org umah gak, biasanya time ujung bulan…bukan apa…nak mintak bantuan tambahan laaa…
    hehehe……
    yas baru je tulis kisah Lembaga Aneh Panjat Pokok Gaharu.My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      sama pulak dengan aku :D
      macam bantuan isi rumah yang kerajaan bagi

  17. ohcikgu says:

    kalau buka wallet budak-budak sekolah ni..macam-macam ada.. :D
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda vs Sydney FCMy Profile

  18. kakyong says:

    sejak kahwin x pernah simpan gambar suami pun.. hikhik.. yg ada segala kad, termasuklah mykid anak2..
    kakyong baru je tulis kisah Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak RiangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun