Wajahmu Di Mana-mana

Bila kita sayangkan seseorang, kita asyik ternampak muka dia je kat mana-mana, kan? Tengok kereta nampak dia kat dalam kereta. Tengok bas nampak dia kat dalam bas. Tengok lori sampah pun nampak dia ada kat dalam lori sampah tu. Fuh!

Tak percaya? Cuba tanya ibu-ibu yang baru dapat anak pertama. Asyik nampak baby je kat mana-mana. Tengok anak orang, nampak anak kita. Tengok mainan kat kedai, teringat anak kita. Terdengar anak orang nangis, berdebar je hati, ingatkan anak kita yang nangis. Kan?

Every Breath You Take

Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take
I’ll be watching you

Every single day
Every word you say
Every game you play
Every night you stay
I’ll be watching you

O can’t you see
You belong to me
How my poor heart aches with every step you take

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake
I’ll be watching you

Since you’ve gone I been lost without a trace
I dream at night I can only see your face
I look around but it’s you I can’t replace
I feel so cold and I long for your embrace
I keep crying baby, baby please

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake
I’ll be watching you

Sting & Police

Korang nak dengar lagu ni klik di SINI.

Kalau orang sedang mabuk cinta, lagi la teruk tak tentu arah. Tak kira la cinta muka buku ke, cinta muka tembok ke, payah nak dihuraikan. Begitu juga orang-orang yang ditinggalkan kesepian dan kerinduan seperti anak-anak, isteri, suami atau ibu bapa. Pasti sekali akan ternampak di mana-mana sahaja wajah dan gerak-geri orang tersayang. Tak gitu?

sedang allah maha mengetahui
cerita terang kisah tersembunyi
apa yang terdetik di dalam hati
rakib atib sentiasa mengawasi

TehrDemikian kisah 'Wajahmu Di Mana-mana' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


35 Comments

  1. nurmisnan says:

    pernah dgr lagu nih.. syok habis.. relax jer…

    wajahmu di mana2 tuh mcm lagu Hail Amir… asyikkkk

    1. tehr says:

      bukan lagu hail tu
      tajuk lagu azlina aziz

  2. titan says:

    emm…kena kawin cepat-cepat nih..haha..
    titan baru je tulis kisah Sydney FC jadi lauk Harimau Muda semalam.My Profile

    1. tehr says:

      aku ingat pun macam tu gak
      kena kawin cepat tu
      hutang ptptn pun dah nak habis, kan?

      1. titan says:

        hehe..insya-Allah..jangan tak datang pula pada hari kekacakan aku tu. haha.. :D
        titan baru je tulis kisah Central South Mariner menang tipisMy Profile

  3. Jai says:

    Betul2.. Aku sokong.. Tapi lepas kahwin terbayang2 macam dulu tu jadi kurang.. entah kenapa…

    1. tehr says:

      hahaha
      lepas kawin nak terbayang buat apa lagi, bro
      semua dah ada depan mata :D

  4. yas says:

    “I,ll be watching you”…
    hahaha…tiap2 hari…jammm….dan saat sentiasa merinduinya!!!
    Kalau hati dan perasaan selalu cam tu je, kompom akan bertambah mesra setiap hari…:D
    yas baru je tulis kisah [Pic] Banjir Kilat di Kuala Lumpur – Jalan Tun RazakMy Profile

  5. b3njy says:

    Betul lah kata cikgu bila ternampak mainan teringat kat anak2 di rumah … fuhhh dasyhat … aura tu ..
    b3njy baru je tulis kisah SANTAI | ULASAN TERHADAP CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATIMy Profile

    1. tehr says:

      bila ingat anak2 langsung teringat pula isteri
      amaaan dunia :D

  6. b3njy says:

    Bila nampak je patung angry birds kat mana2 teringat kat anak bungsu umur 4 tahun yang fanatik betul dengan angry birds.
    b3njy baru je tulis kisah SANTAI | ULASAN TERHADAP CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATIMy Profile

    1. tehr says:

      beli banyak2, bro

  7. b3njy says:

    Bila nampak bihun sup teringat kat isteri yang suka makan bihun sup ayam …
    b3njy baru je tulis kisah SANTAI | ULASAN TERHADAP CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATIMy Profile

    1. tehr says:

      sesekali kena bawa gi keluar tu, bro
      anak2 tumpangkan kejap kat rumah mertua :D

  8. b3njy says:

    Tetapi yang peliknya bila nampak pompuan cun terlupa isteri kat rumah …. (laaa kantoi dah c benjy ni)
    b3njy baru je tulis kisah SANTAI | ULASAN TERHADAP CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATIMy Profile

  9. b3njy says:

    Tetapi yang bestnya … baru je nak mengorat pompuan cun tu … teringat masa dulu2 skill mengurat isteri … terus tak jadi mengurat pompuan cun tu …. isteri tetap dihati
    b3njy baru je tulis kisah SANTAI | ULASAN TERHADAP CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATIMy Profile

    1. tehr says:

      macam ni baru betul
      senyum panjang pulak aku :D
      teringat pulak time aku belajar2 ngorat dulu

  10. kakyon says:

    sedang mengalami..taksabar nk tunggu anak balik..dh rindu sangat..
    kakyon baru je tulis kisah hopelessMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      kan dah cakap :D

  11. padin says:

    bila baca pantun je teringat blog tehramuan,
    haha boleh gitu?
    padin baru je tulis kisah Apa Yang Di Cari?My Profile

    1. tehr says:

      aik?
      sampai gitu sekali ke
      ramai lagi yang lebih pandai, bro

    2. chii says:

      betul2…chii kenal cikgu tehr pun melalui pantun :)
      chii baru je tulis kisah Kasih Si KecilMy Profile

  12. Hadi Rofiee says:

    Hoho.. teringat kembali zaman bercinta semasa di sekolah menengah dahulu. Kini bujang lagi. i’Allah tahun hadapan. Amin. ;-)

    Eh benarkah ibu yang baru mendapat anak pertama akan merasai demikian? Pengetahuan yang baharu. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Cerita tentang TidurMy Profile

    1. tehr says:

      amin, moga2 selamat nanti

      biasanya ibu2 akan rasa macam tu
      tapi ada juga yang senang2 je buang anak
      huhu sedih

  13. Juan says:

    bila dengar lagu lama rasa imbau kembali kenangan lama
    Juan baru je tulis kisah KelahirankuMy Profile

    1. tehr says:

      kenangan mengusik jiwa, bro

  14. zulkbo says:

    salam..
    lagu kumpulan The Police tu
    memang kegemaran sayaa dari
    dulu lagi..evergreen :)
    zulkbo baru je tulis kisah Hari Keluarga Di Agrotek : Wordless WednesdayMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      memang bagus lagu ni
      bapa mertua saya pun suka mendengarnya :D

  15. mungkin sebabnya wajahnya melekat kat ingat kita…
    bila difikir berulang kali menjadi ingat yg kuat dalam diri kita..

    tapi kalo ternampak kat bus.. jgn lah plak dicium bus tu ya.. :D
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua cover malu. he.he.he.My Profile

    1. tehr says:

      … dan jangan juga dikejar bas tu
      haha

  16. eiela says:

    huhu memang wajah mereka ada di mana-mana sekarang nih. tak sabar nak balik rumah. hehe
    eiela baru je tulis kisah Wordless Wednesday : BusyMy Profile

  17. chii says:

    wajahnya berada di mana2..x dpt tgk wajah…seru nama pun jadilah kan ;p
    chii baru je tulis kisah Kasih Si KecilMy Profile

  18. akubiomed says:

    Nyanyian Sting dari kumpulan Police memang popular ketika itu bersaing dengan lagu mendiang Micheal Jackson ‘Beat it’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun