Top 15 Mac 2011

Apa khabar semua? Harapan Mr Tehr agar anda semua sihat sejahtera. Hari ini mendung di sekitar Tumpat sejak pagi. Senja ini pula hujan renyai-renyai  mulai turun. “Ayu, angkat kain hujan. Jemuran dah turun!” Teringat pula lagak S. Samsudin dalam filem Pendekar Bujang Lapok.

buah sukun di kebun pak malim
hanyut ke hilir hingga ke deli
hujan dah turun di luar musim
mungkinkah banjir datang lagi

Bula Mac lepas, blog ini makin meriah dengan sahabat-sahabat baru di samping sahabat-sahabat lama yang masih teguh memberi sokongan. Mr Tehr letakkan di sini 15 Penggemar Teh yang setia dan sentiasa memberi sokongan tanpa mengira hujan atau panas. :D Terima kasih kepada mie(68), IsmailN(59), suri(56), Mus(53), padin(51), CikSiti(41), toyol(40), Norgadis(39), akubiomed(38), ghostwriter(31), zulkbo(30), Zik(27), SabahanBloggers(25), kulanz(21) dan decrewz(20). Terima kasih juga kepada sahabat-sahabat yang tidak tersenarai di sini.

ayam kampung burung tekukur
sangkarnya besi pintu terbuka
saling berkunjung sama menegur
tuan memberi hamba menerima

Lima [5] avatar telah Mr Tehr pilih untuk di letakkan pada ruangan Penghargaan Teh kerana mereka adalah  ‘Antara Yang Paling Banyak Minum Teh Sepanjang Mac Lepas’ :D Semuanya bayar tunai tanpa menggunakan buku 555. Terima kasih semua.

penyapu lidi di tengah halaman
bawa ke baruh beramai-ramai
sarawak negeri seberang lautan
kapal berlabuh di tebing sungai

Sahabat yang mahu mencuba menulis pantun masih sempat berbuat demikian dengan meninggalkan pantun pada ruangan komen DI SINI kerana Mr Tehr akan memilihnya pada awal pagi nanti untuk diletakkan pada ruangan Pantun Pilihan Dari Sahabat. Pantun kali ini adalah mengenai negeri Sarawak.

TehrDemikian kisah 'Top 15 Mac 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


59 Comments

  1. padin says:

    ahahaa, tenkiu2 keh3..
    blog yg baik,
    akan senang di kunjungi bila2 hehee

    1. tehr says:

      hehe
      jemput minum… :)

  2. adah says:

    nampaknya adah bukan penggemar teh di sini….

    hehe
    adah baru je tulis kisah Contest Santai Sudah Ditutup!!!My Profile

    1. tehr says:

      hanya tiada dalam senarai 15 je tu, adah
      tapi saya tahu adah selalu singgah
      thanks

  3. akubiomed says:

    Tanniah kepada pengomen tegar di blog TehR.
    akubiomed baru je tulis kisah Kuasa minda mengatasi segala-galanyaMy Profile

    1. tehr says:

      untuk semua
      dan untuk bro akubiomed juga

  4. toyol says:

    wah..
    bulan ni TK akan minum teh banyak2..
    teh susu..
    teh ais..
    teh limau..
    teh bunga..
    teh kurus..

    emm..
    toyol baru je tulis kisah AYAT AKU LAGI STYLO!My Profile

    1. tehr says:

      silakan2
      jemput minum
      datang sorang je? :D

    2. padin says:

      tehramuan jangan lupa, Toyol, ekekee

    3. Norgadis says:

      teh halia pun ada juga…

  5. zulkbo says:

    salam..
    steady..masih blog
    pilihan saya ke sini
    selalu..
    :D
    zulkbo baru je tulis kisah F1 Malaysian Grand Prix 08-10 April 2011My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      samalah kita
      cuba untuk menjadi lebih baik

  6. kaizen says:

    hehehe…. nak minum teh bebanyak r bulan nih… ngeh3
    kaizen baru je tulis kisah PeLaJaRi ISLaM DaRi SuMBeR YaNG SaHiHMy Profile

    1. tehr says:

      boleh2
      silakan je :D

  7. Ismail N says:

    He he… banyak kali jugak kawe komen kat sini yek? Lebih 50x… satu improvement utk diri sendiri. Tahniah buat pemilik blog yg sentiasa berjaya buat kawe kembali dan kembali lagi… well done. Dan thank you atas link di atas. :D
    Ismail N baru je tulis kisah Prinsip-Prinsip Makanan Yang Halal Dan Haram Mengikut Perspektif Islam Bahagian 2My Profile

    1. tehr says:

      no 2 tu, bro
      terima kasih banyak2 kerana tak jemu letak komen

  8. zik says:

    tersenarai jugak … tapi dah nak corot tuh..
    zik baru je tulis kisah Harga minyak ron 97 naik lagiMy Profile

    1. tehr says:

      tak apa, zik
      masih masuk senarai juga tu

    2. dnoBiz says:

      Ok lagi tu Zik..
      aku dah hilang terus dari pandangan :D
      dnoBiz baru je tulis kisah Guru Setan – Ikat dan belasah pelajar 7 tahun hingga KomaMy Profile

  9. benjy says:

    Tq kerana tidak menyenaraikan aku dalam top 15 mu … kerana ku tahu aku berada dalam senarai top 1000 mu tehr … hehehehe, mengambil kesempatan disini aku luahkan pantuku edisi terhad benjy untuk tatapan rakan2 sekalian,

    hari ini hari bahagia,
    top 15 Tehr telah diumumkan,
    walau tak tersenarai ku tetap bahagia,
    kerana ku tunggu top 1000 Ther yang bakal diumumkan.

    (pantun edisi terhad yang hanya boleh didapati di http://www.tehramuan.com )
    benjy baru je tulis kisah SPEED LIMIT 60My Profile

    1. tehr says:

      top 1000?
      tak banyak sangat ke tu, bro?

  10. Norgadis says:

    sangkarnya besi pintu terbuka
    ayamnya hilang entah kemana
    tuan memberi hamba menerima
    kerana sahabat amat bermakna
    Norgadis baru je tulis kisah Pementasan Teater PerwilaMy Profile

    1. tehr says:

      ayamnya hilang entah kemana
      itik menari sambil bergembira
      kerana sahabat amat bermakna
      penghibur hati di kala berduka

  11. huu.. IM ketinggalan Rapid ke?
    insan marhaen baru je tulis kisah Tidur Rumah KawanMy Profile

    1. tehr says:

      nampak seperti perlu tunggu lagi tu, bro
      hehe
      thanks kerana selalu singgah

    1. tehr says:

      wah, bagus juga tu
      aku biasa dengan teh 0 je :D

  12. ghost writer says:

    hurmm…penghargaan yang sangat bagus tuh Tehr..mekasih gak
    ghost writer baru je tulis kisah adrenalinMy Profile

    1. tehr says:

      sekadarnya saja terima kasih dari aku

  13. dyea says:

    seronok bila ada orng sedar dan hargai BW kita..hehheh sy mmg banyak minum teh jugak setiap bulan tp minum tea kat umah la..hehhehe sari dua kali wajib minum..tea mmg sedap tak kira sejuk or panas
    dyea baru je tulis kisah Dashyatnya Kiamat &amp azabnya nerakaMy Profile

    1. tehr says:

      sambil minum tu
      boleh le berpantun dengan kami di sini, dyea :)

  14. yas says:

    Aisehh…bila nama gua nak masuk senarai ni tehr?…

    Hehehehe….ok, sajer jekk…
    yas baru je tulis kisah Top Commentator Award dan Wings PcMy Profile

    1. tehr says:

      rasanya bulan ni dapat masuk senarai tu, yas
      hehe

  15. Mus says:

    saya akan terus menjadi penggemar teh!!

    1. tehr says:

      silakan2 :)

      1. Mus says:

        cadang nak jadi paling top nanti..
        Mus baru je tulis kisah Gambar Deretan Kedai Lama Di Pekan OyaMy Profile

  16. dnoBiz says:

    Aku makin ketinggalan nampaknya,
    tak pe nanti aku kejar balik….
    dnoBiz baru je tulis kisah Gantung Sampia mati – Kevin John Barlow dan Brian Geoffrey ChambersMy Profile

    1. tehr says:

      baik2, bro
      jangan lebih limit lak
      kena saman ekor nanti :D

      1. dnoBiz says:

        hahah takpe nati aku claim nga bro Tehr hahaha
        dnoBiz baru je tulis kisah Terma Berkaitan Sex – Terma yang selalu digunakan dalam artikel berkaitan sex siri 2My Profile

  17. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Bukan kacang sebarang kacang,
    Kacang melilit si kayu jati,
    Bukan datang sebarang datang,
    Datang membawa hajat di hati..
    Bukan rapat sebarang rapat
    Dari jauh melangkah selari

    Tanam sawah di tengah bendang,
    Sudah dituai langsung diikat,
    Orang jauh datang bertandang,
    membawa berkat membawa rahmat.
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tips-tips periksa kereta untuk perjalanan jauhMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 tak mangguris hati sesiapa, bro
      hanya sekadar berhibur hati je

  18. Sir Marcello says:

    ah dah lama agaknya tak menikmati teh sambil membaca pantun di sini…masih segar2 pantun yang dikarang ya…ibarat daun teh baru dipetik~
    Sir Marcello baru je tulis kisah Seni Yang TumpulMy Profile

    1. tehr says:

      saya juga dah lama tak jenguk tempat sir
      kira seri la :D

  19. kulanz says:

    terima kasih bro letak blog aku dalam senarai..
    agak2 nya bulan April ni nak tambah speed limit ni :D
    kulanz baru je tulis kisah Blog Ni Pun Kena Infection Simbol MisteriMy Profile

    1. suri says:

      terima kasih tuah rumah ata spenghargaan yg d beri :)

      mana ada buku 555 kami semua dah byr cash kan kan..heeee

      1. tehr says:

        ada yang dah bayar untuk minum bulan depan juga
        haha

    2. tehr says:

      jangan kena saman ekor dah la, bro :D

  20. serol says:

    ramai berebut2 nak komen kat sini. mantap lah. :D
    serol baru je tulis kisah Musim durian dah tiba!My Profile

    1. tehr says:

      mereka ni memang penggemar teh tegar ni, serol :D
      terima kasih kerana singgah lagi

  21. Cik Siti says:

    Cik Siti memang penggemar TEH terutama Teh O ais…. he..he…
    Cuma bulan lepas mungkin kurang sikit kot???

    1. tehr says:

      bulan lepas musim hujan, cik siti
      tak boleh minum teh selalu
      sejuk :D

  22. suri says:

    teh kt cini mg sedap rasanya lain dari lain hee..

    1. tehr says:

      terbaik dari ladang
      haha

  23. tahniah pada yang terpilih pengomen terbanyak :)
    Amirrah Zawani baru je tulis kisah Jom Ke Little TaiwanMy Profile

    1. tehr says:

      tahniah2
      terima kasih untuk semua

  24. Tahniah kepada ayng telah tersenarai.Yang tidak tersenarai jangan berputus asa.
    PakarBuahPinggang baru je tulis kisah Awas serangan Kanser ProstatMy Profile

  25. mie says:

    ada juga kali ni..
    hehheeee
    mie baru je tulis kisah Air Terjun Kampung Perigi Dalam Filem CUNMy Profile

  26. titan says:

    wahh, banyaknya orang suka minum tehh..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 39 dari Text Link AdsMy Profile

  27. kakyong says:

    bila la kakyong nak masuk senarai tehr ni.. heheheh…
    kakyong baru je tulis kisah Best sangat ke drama Asmara tv3 niMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun