Terengganu VS Negeri Sembilan | Juara Piala Malaysia 2011

Tahniah kepada pasukan Terengganu dan Negeri Sembilan yang berjaya ke Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011. Dalam pertemuan separuh akhir kedua malam tadi, Terengganu telah mengalahkan Selangor 2-1 [4-1] dan Negeri Sembilan menundukkan T-Team juga dengan jaringan 2-1 [6-3].

stadium shah alam

Agak malang bagi pasukan T-Team yang gagal mencipta sejarah layak ke perlawanan akhir Piala Malaysia buat kali pertama. Terengganu dan Negeri Sembilan akan bertemu di Stadium Shah Alam pada 29.10.2011 [Sabtu} nanti bagi menentukan Juara Piala Malaysia 2011. Aku pilih pasukan Terengganu sebagai juara. Korang pilih siapa? :D

TehrDemikian kisah 'Terengganu VS Negeri Sembilan | Juara Piala Malaysia 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. akakcomey says:

    Trengganu
    akakcomey baru je tulis kisah 3 hari 2 malam belayar….My Profile

    1. tehr says:

      yes!
      gganu

      1. N9….. he he…
        Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Travel Photographer Of The Year 2010My Profile

        1. tehr says:

          tak cukup ramai lagi ni yang pilih n9

  2. Juan says:

    aku pon pilih terengganu
    Juan baru je tulis kisah HIMPUN | Selamatkan Akidah UmatMy Profile

    1. tehr says:

      tambah lagi, gganu :D

      1. surihati_ku says:

        erm, saya tak tahu geeee.. tapi bola mmg byk kt umh saya geee
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Obor-Obor Part IIMy Profile

  3. padin says:

    umm, Selangor dah bungkus..
    untuk final, seimbang 2 pasukan..
    dan aku pon pilih Terengganu
    padin baru je tulis kisah Nostalgia : Duit BelanjaMy Profile

    1. tehr says:

      gganu juga
      dah 3 orang ni
      4 sekali ngan aku :D

      1. padin says:

        hehe pasal Dr orang ganu, aku pon sokong le ganu, keh3
        padin baru je tulis kisah Nostalgia : Duit BelanjaMy Profile

  4. dinar says:

    salam tehr…ngapa entri ni takda pantun? tertunggu-tunggu pantun terbaru la …hehe
    dinar baru je tulis kisah Tulen kah emas anda?My Profile

    1. tehr says:

      tak sempat nak karang pantun, bro
      taip tadi pun sebelum turun ke sekolah :D

  5. gula manis si buah melaka
    di makan oleh Mat tahir
    benar seperti yang diteka
    terengganu dan negeri sembilan ke peringkat akhir

    hehe. tengah lapar ni.

    sokong ganu kite.

    1. tehr says:

      gganu juga
      dah 5 orang dah ni :D

      gganu kita banyak penyu
      negeri sembilan banyak adat
      makan saja untuk laparmu
      usahlah sampai perut sendat

      1. hafizmd says:

        perut sendat licinlah pinggan
        telur penyu tak semua suka
        nampaknya gganu dah jadi pilihan
        dari dulu kini dan selamanya

        yeahhhh! terengganu!

        maaf cikgu, over excited plak… :D
        hafizmd baru je tulis kisah Pusingan kedua Piala Malaysia: Guane gamok awok Ganu kite?My Profile

  6. Malam ni kawe pilih Man Utd ehhhh :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Travel Photographer Of The Year 2010My Profile

    1. tehr says:

      sama la kita, bro :D

  7. ciksembang says:

    Saya pilih Hoben.maklumlah anak jati NS..
    ciksembang baru je tulis kisah Hilang separuh kerisauanMy Profile

    1. tehr says:

      baru 2 orang ni, cik
      tak cukup penyokong ni :D

  8. ayie says:

    nape final kt stadium s.alam???bkn ke padang tak brape ok??

    1. tehr says:

      katanya akan sempat disiapkan
      kita tengok la nanti

      1. hafizmd says:

        harap dapat baiki sebelum final…sbb mmg nampak tak sesuai lagi membahayakan
        hafizmd baru je tulis kisah Pusingan kedua Piala Malaysia: Guane gamok awok Ganu kite?My Profile

  9. ohcikgu says:

    emm..pilih terengganu. sebab terengganu menang dengan selangor. sekurangnya..leh kata..selangor kalah dengan juara. haha..
    ohcikgu baru je tulis kisah Final Piala Malaysia 2011 – Terengganu VS Negeri SembilanMy Profile

    1. tehr says:

      penyokong terengganu lebih ramai nampaknya :D

  10. Pacifista says:

    sokong terengganu :D
    tak tau kenapa.saje je nak sokong.wakaka :D
    Pacifista baru je tulis kisah Cara Undi Peserta Maharaja Lawak MegaMy Profile

  11. bEe says:

    Sudah tahu siapa yg menang…. hehehehe :-)
    Tahniah & berbaloi-baloi ;)

    1. surihati_ku says:

      haaa.. ada permainan kalah mng yer tak
      surihati_ku baru je tulis kisah Kellies Castle Bhg IIIMy Profile

    2. hafizmd says:

      nampaknya bEe ada guna buah dadu ke? :D
      hafizmd baru je tulis kisah Pusingan kedua Piala Malaysia: Guane gamok awok Ganu kite?My Profile

  12. sayacomel says:

    dua-dua ada peluang nih..
    sayacomel baru je tulis kisah Comel Sangat – Aku pun nak masuk gakk..My Profile

  13. Biji muda biji tanaman,
    Di batas padang biji semaian;
    Sebiji bola jadi taruhan,
    Di atas padang jadi rebutan.

    Gigi muda, kain reput,
    Sabun, nila, plastik koyak;
    Sebiji bola pemain berebut,
    Penonton pula pekik sorak.

    Maaf lama tak ziarah kamu semua.. Minggu lepas out station lerr…
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip cari kereta terpakai proton perodua
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun