Terbuka Korea 2012 | Chong Wei Juara

lee-chong-weiKejohanan Super Series Badminton Terbuka Korea 2012 memasuki hari terakhir hari ini. Tumpuan aku hanya kepada pertemuan perseorangan lelaki Datuk Lee Chong Wei vs Lin Dan. Yang lain-lain semua aku tak kisah sebab tak ada pun wakil kita.

Sebentar tadi Lee Chong Wei menang ke atas Lin Dan 12-21, 21-18 dan 21-14 dalam masa 75 minit. Fuh, gembira sungguh hati aku bila Datuk Lee berjaya menewaskan jaguh China, Lin Dan di Terbuka Korea. Terbenam sikit ego Lin Dan di awal tahun 2012 ini.

memang terbaik datuk lee
terbuka korea menang lagi
nasib lin dan menggigit jari
tertunduk juga dia sesekali

Akhirnya kegelisahan peminat badminton negara dapat juga ditenangkan dengan kejayaan Datuk Lee Chong Wei muncul Juara Terbuka Korea 2012. Tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei.

TehrDemikian kisah 'Terbuka Korea 2012 | Chong Wei Juara' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


44 Comments

  1. Emmet says:

    wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    1. tehr says:

      seronok bila jaguh kita menang :D

  2. yas says:

    Tahniah DLCW…mmg puas hati bila menang nih…
    yas baru je tulis kisah Terbuka Korea – Kemenangan Terulung Chong Wei Vs Lin DanMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      puas sangat2, yas
      lebih puas bila menang dengan lin dan

  3. pCL says:

    TAHNIAH DATUK LEE CHONG WEI…pembukaan tahun baru yg cantik!

    1. tehr says:

      harap2 berterusan hingga ke pingat emas olimpik nanti

      1. ahmad kamil says:

        Teman pun harap2 begitu. :-D
        ahmad kamil baru je tulis kisah Rene El Loco HiguitaMy Profile

  4. Cikgu Hairul says:

    Berjaya juga akhirnya menundukkan keegoan jaguh dari China tu. Tahniah Datok.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Menulis Dengan Dua JariMy Profile

    1. tehr says:

      yeahh!
      akhirnya lin dan tewas juga

  5. akakcomey says:

    Tahniah…
    akakcomey baru je tulis kisah Hoan Kiem Lake @ Tasik Hoan KiemMy Profile

    1. tehr says:

      malaysia boleh!

  6. Melatiqistyna says:

    Tahniah2…. Suka…

    Asyik LD jer menang, paneh gak ati nih…hehehehe
    Kekdg kalau tgk CW lawn ngan LD, berdebo je, :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Bapak Borek Anak Rintik…. :D My Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      panas hati je nengok lagak lin dan bila dia menang dengan chong wei
      menang dengan orang lain tak ada pulak

  7. Akhirnya datuk Lee dapat juga mengalahkan seteru beliau daripada China tu…Boleh tahan la..Tapi kena menang melalui rubber set pula..Kalau straight set mesti lagi gempak..
    Pejuang Kesenian Extreme baru je tulis kisah Misteri Tahun 2012My Profile

    1. tehr says:

      datuk lee memang ada kelebihan bla main 3 set

  8. ahmad kamil says:

    MeMang Terbaeekkkkk..

    Tapi rugi teman tak tonton game ni td…

    Tahniah buat Datuk LCW :-)

    1. tehr says:

      berita gembira buat peminat ni

  9. ahmad kamil says:

    Malaysia Boleh!
    ahmad kamil baru je tulis kisah Rene El Loco HiguitaMy Profile

  10. iwan delaroc says:

    ayuh chong wei..terus mara
    iwan delaroc baru je tulis kisah kenapa kita perlu kaya ?My Profile

    1. tehr says:

      mara hingga ke olimpik :D

  11. boleh pun dia ni menang, kalau tak asyik dengar dia kalah je

    ps: orang yang nama emmet ni spammer la bro, semua blog dia komen benda sama “wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work!”

    Kalau biasa masuk blog2 orang lain mesti akan nampak komen dia semua sama.
    sabree hussin baru je tulis kisah Petanda Kecil Kiamat Kedua : Peristiwa Terbelahnya BulanMy Profile

    1. tehr says:

      wah, dia tu rupanya
      aku tak pernah jumpa tu
      baru kali ni je sampai kat sini
      lain kali aku buang
      thanks

      1. shraqs says:

        Aku dah nampak jugak bro. Memang kaki traffic hunter jugak tu. Kat blog aku pun dah ada,.. tunggu masa jer.
        shraqs baru je tulis kisah Kekerapan Blog Yang Ideal?My Profile

  12. nurmisnan says:

    Tahniah.. Finally Atok Chong Wei tewaskan apek Lin Dan..

    Amik kau.. selalu Xsen..
    nurmisnan baru je tulis kisah Penawar merawat perokok dan ketagihan dadahMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      akhirnya dapat gak lepas geram :D

  13. akubiomed says:

    Langkah kanan untuk DLCW untuk tahun 2012 ini. Tanniah. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Blogger prihatin: Misi derma darah di PDN tercapai.My Profile

    1. tehr says:

      yups
      memang langkah kanan tu

  14. ciksembang says:

    dah lama mengidam macam ni
    ciksembang baru je tulis kisah Main spelling spellingMy Profile

    1. tehr says:

      kalau datuk lee kalahkan lin dan kat malaysia
      tentu lebih meriah, kan?

  15. Norgadis says:

    Tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei.

    *Lama dah tak main badminton…
    Norgadis baru je tulis kisah 27 Award 2011 Dari Sahabat BloggerMy Profile

    1. tehr says:

      badminton ni, aku tahu tengok je
      huhu

  16. shameel says:

    Tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei. Dan Tahniah Malaysiaku
    shameel baru je tulis kisah ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB.My Profile

    1. tehr says:

      tahniah juga kepada semua peminat badminton

  17. kakyong says:

    tahniah .. masa tgk berita tadi pun.. senyum lebor jer.. tumpang seronok..
    kakyong baru je tulis kisah GIVEAWAY 1ST cik violetMy Profile

  18. kimmie says:

    tahniah utk Dato LCW, permulaan yg baik utk tahun 2012. Semoga lepas ni akan byk lagi kemenangan utk beliau.
    kimmie baru je tulis kisah Proses mengubah template blog.My Profile

  19. kulanz says:

    mesti Datuk LCW puas hati dapat kalahkan Lin Dan.. tapi sayangnya aku tak tengok perlawanan ni tadi..
    kulanz baru je tulis kisah 2011 dalam KenanganMy Profile

  20. titan says:

    dendam tahun lepas dah berbalass..haha..
    titan baru je tulis kisah Kenapa Ezani yang menang MasterChef Malaysia?My Profile

  21. cik tom says:

    Tahniah Datuk Lee Chong Wei..bangga jadi rakyat Malaysia :0
    cik tom baru je tulis kisah Rahsia Unsur Tanah, Air, Api, Angin Bongkar Peribadi Cinta WanitaMy Profile

  22. JT says:

    Ha tu dia.. Tahniah Datuk Lim Chong Wei. Dapat jugak balas dendam. Musuh tradisi tu.. Sayang semalam sempat tengok masa last je..
    JT baru je tulis kisah Dr. Ezani Juara MasterChef Malaysia PertamaMy Profile

  23. Ad-Dien says:

    Tahniah DLCW atas kemenangan pertama tahun ini. Semoga sentiasa sukses, dan mengharumkan nama Malaysia. Malaysia boleh! insyaAllah
    Ad-Dien baru je tulis kisah Mengenal Imam Abu HanifahMy Profile

  24. Amirez says:

    akhirnya dapat jugak tumpang gembira LCW menang ke atas Lin Dan. tahniah Lee Chong Wei

  25. shraqs says:

    Yang ni memang berita paling menarik bagi aku,.. dah lama tak dengar DLCW kalahkan Lin Dan ni :)
    shraqs baru je tulis kisah my Agro HypermarketMy Profile

  26. suri says:

    klu juara mmg terbaik..cuba pertahankan kemenagn bukn satu pkra yg mudah huhu..tahniah datok hee
    suri baru je tulis kisah Natural LoveMy Profile

  27. jolok kelapa panjang galah
    buah jatuh masuk perigi
    bukan mudah LinDan dikalah
    Cong wei menang sekali lagi

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip tersalah isi minyak kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun