Tarikh Gaji 2012

Gaji terakhir tahun 2011 telah pun diterima. Apa kata kita tegok pula Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Kakitangan Awam 2012. Siapa yang mahu boleh download Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bilangan 6 Tahun 2011 di SINI. Tak nak muat turun pun boleh, copy paste je jadual kat bawah ni. Janji hati masih seronok. :D

Bulan Tarikh Hari Catatan
Januari 16.01.12 Isnin Tahun Baru Cina - 23 & 24 Jan
Februari 23.02.12 Khamis
Mac 22.03.12 Khamis
April 25.04.12 Rabu
Mei 23.05.12 Rabu Pesta Menuai - 30 & 31 Mei
Jun 25.06.12 Isnin Hari Gawai - 01 & 02 Jun
Julai 25.07.12 Rabu
Ogos 13.08.12 Isnin Hari Raya Puasa - 19 & 20 Ogo
September 25.09.12 Selasa
Oktober 22.10.12 Isnin Hari Raya Haji - 26 Okt
November 06.11.12 Selasa Deepavali – 13 Nov
Disember 18.12.12 Selasa Hari Krismas – 25 Dis

Jadual gaji 2012 dah pun dibuat, jadual bayar hutang pun kena la buat, kan? Orang tua-tua kata bayar hutang ni, sedikit demi sedikit, makin lama makin cerdik! Lagi satu, lelaki kacak tak pernah lupa beri wang belanja kepada isteri. :D

TehrDemikian kisah 'Tarikh Gaji 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


33 Comments

  1. surihati_ku says:

    asal ek makan lama makin cerdik..sy rasa htang sana bayar dah selesi bt hutang lagi..ttp lubang sana gali plk lubang or masalah lgi heee

    p/s:pstt..bro dh dpt tak brg tu?..
    surihati_ku baru je tulis kisah Apakah Itu Rabies? Part IIIMy Profile

    1. dnoBiz says:

      kalau pandai gali dan pandai kambus tak pe suri.. jangan terkambus sudah heheheh
      dnoBiz baru je tulis kisah Pisau Cukur Maya – Seronok lihat lelaki Sogok WangMy Profile

    2. tehr says:

      mesti makin cerdik, suri
      pandai urus duit dan bijak urus hutang :D

      1. nurmisnan says:

        dia hutang dgn mr. hubby jer susah nak bayar kot.. hik3..
        nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #26My Profile

  2. surihati_ku says:

    kmi keje biasa gaji ttp bgtu juga naik sikit…skit cam bukit heee..syukur segala ada penjadualan mudha utk kita merujuk yer tak?

    1. tehr says:

      sebenarnya lebih kepada jadual bayar hutang ni
      jadual untuk hidup tenteram

  3. fiezaradzi says:

    bestnya org siap de jadual bila masuk gaji.. senang nak plan kan.. cam kita ni, hujung bulan, lum tentu lagi.. haha.. tak pe, tak pe, bersyukur…
    fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #7 – Jadual ImunisasiMy Profile

    1. tehr says:

      betul2
      syukur tu yang paling utama

  4. zulkbo says:

    salam..
    ada bonus kan gaji
    19 Disember lepas kan..
    ermm..apa planning..?
    he he
    zulkbo baru je tulis kisah Blog Anwar Ibrahim Pun Kalah Dengan Zulkbo Dot ComMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      plan macam biasa je hujung tahun ni
      baju sekolah anak, beg sekolah, yuran… :D

  5. yas says:

    Wah…Bagi kakitangan gomen dah boleh buat planning dah nih….hehehe
    yas baru je tulis kisah Terima Kasih Cahaya Cinta – Hadiah dari Teman BloggerMy Profile

    1. tehr says:

      planning sekolah dan kelas tambahan anak2, bro

  6. sangat setuju dengan kata2 ini “Jadual gaji 2012 dah pun dibuat, jadual bayar hutang pun kena la buat”
    Faisal 2dayblogger baru je tulis kisah Pertandingan Sempena Ulangtahun Ke-2 Blog 2DayBlogger.ComMy Profile

    1. tehr says:

      hutang tu wajib dibayar
      jangan pandai buat hutang je
      nak bayar tak pandai pulak :D

  7. senang jugak kalau dah ada jadual macam ni.. tak berkira-kira, bila gaji akan masuk kemudian hari nanti.. and good for future as well
    sabree hussin baru je tulis kisah 5 Cara Mudah Menjana Pendapatan PasifMy Profile

    1. tehr says:

      orang makan gaji ni
      memang macam ni la selalunya
      hehe

  8. ohcikgu says:

    ok..catit..tampal kat dinding..hehe
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda mengamuk. Kalahkan Central Coast Mariner (4-1)My Profile

    1. tehr says:

      ok
      tampal, jangan tak tampal :D

  9. dnoBiz says:

    Aik…
    Gaji aku tak masuk masuk lagi ni…
    dnoBiz baru je tulis kisah Pelajar Biadap – UPSI siasat pelajar ‘biadab’My Profile

    1. tehr says:

      bro dno lagi syok
      gaji masuk hari2, kan? :D

  10. b3njy says:

    Yeh bulan Jan awal gaji :)
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

  11. b3njy says:

    Bulan ogos awal gaji yeh …. ! :)
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

  12. b3njy says:

    Bulan Nov awal gaji … yehh !
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

  13. b3njy says:

    Bulan Dis pun awal gaji …. yahooo !
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

  14. b3njy says:

    Namun si benjy tetap gaji 30 hb setiap bulan :(
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      aku lebih suka kalau ambil gaji di akhir bulan
      tak la nanti pening2 bulan depan tu
      hehe

  15. chii says:

    utk kakitangan kerajaan..okla..leh refer…mcm cikgu2 =)
    chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #14 – Spider BoyMy Profile

  16. nurmisnan says:

    Lain plak jadual gaji aku dgn korang… hik3
    Aku ni gaji sama jer tarikhnya.. Tapi bezanya
    cukup tahun bonus kasi up..
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #26My Profile

  17. Mus says:

    bayar hutang diri sendiri (saving) dulu..
    awal juga gaji bulan 11
    Mus baru je tulis kisah Saya Suka Sayur-Sayuran KampungMy Profile

  18. sohit says:

    hahahaha..genius ayat tu..bayar hutang makin lama makin cerdik…lawok2…hahaha

  19. kulanz says:

    memang tak pernah ingat tarikh gaji ni.. selalu gaji, isteri yang tolong ambikkan..
    kulanz baru je tulis kisah Santai Hujung MingguMy Profile

  20. ghost writer says:

    aku kurang prihatin dengan tarikh gaji, biasanya dengar dari kawan-kawan jer.
    ghost writer baru je tulis kisah sepatu di atas para-para tinggiMy Profile

  21. hatiputera says:

    Disamping tengok jadual gaji,,,kena jugak tengok jadual hutang kena bayar,,,hahaha
    hatiputera baru je tulis kisah TRIP LELAKI KACAK KE MELAKAMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun