Takwim Persekolahan 2015

Takwim Persekolahan 2015 selepas banjir surut. Permulaan sesi persekolahan tahun 2015 yang ditangguhkan selama seminggu tidak perlu diganti.

Begitu kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 29 Disember 2014.

Takwim Persekolahan 2015

Kumpulan A
(Kedah, Johor, Kelantan, Terengganu)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Minggu
I Hari Persekolahan 11.01.2015 12.03.2015 10
Cuti Pertengahan Penggal 13.03.2015 21.03.2015 1
Hari Persekolahan 22.03.2015 28.05.2015 10
Cuti Pertengahan Tahun 29.05.2015 13.06.2015 2
II Hari Persekolahan 14.06.2015 17.09.2015 14
Cuti Pertengahan Penggal 18.09.2015 26.09.2015 1
Hari Persekolahan 27.09.2015 19.11.2015 8
Cuti Akhir Tahun 20.11.2015 02.01.2016 6
Jumlah 52
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 200
Jumlah Hari Cuti Penggal 84

Kumpulan B
(Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri SembilanMelaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan, Wilayah Persekutuan Putrajaya)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Minggu
I Hari Persekolahan 12.01.2015 13.03.2015 10
Cuti Pertengahan Penggal 14.03.2015 22.03.2015 1
Hari Persekolahan 23.03.2015 29.05.2015 10
Cuti Pertengahan Tahun 30.05.2015 14.06.2015 2
II Hari Persekolahan 15.06.2015 18.09.2015 14
Cuti Pertengahan Penggal 19.09.2015 27.09.2015 1
Hari Persekolahan 28.09.2015 20.11.2015 8
Cuti Akhir Tahun 21.11.2015 03.01.2016 6
Jumlah 52
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 200
Jumlah Hari Cuti Penggal 84

Takwim Persekolahan 2015 mempunya Hari Ganti selama 5 hari pada minggu terakhir persekolahan. Hari Ganti adalah hari persekolahan bagi menggantikan Cuti Berganti sempena hari perayaan utama.

TehrDemikian kisah 'Takwim Persekolahan 2015' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


14 Comments

  1. Anuar says:

    Boleh jadikan entri ini sebagai rujukan… Terutamanya bila nak buat perancangan aktiviti musim cuti sekolah untuk anak-anak…
    Anuar baru je tulis kisah Perniagaan paling sesuai Untuk Kakitangan Kerajaan berjiwa besar apabila GST mula dilaksanakanMy Profile

    1. TehR says:

      panduan yang penting untuk guru2 dan ibu bapa

  2. selamat kembali ke sekolah pak teh.

    mengajar rajin2.

    kihkih
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah office random talk (3) : latihan industri dan memberi peluangMy Profile

    1. TehR says:

      tq
      rasa macam nak sambung cuti je
      haha

  3. Lynn™ says:

    Bab bercuti sedap. Bab kena ganti yang tak berapa nak sedap.
    Apa pun selamat memulakan sesi mengajar dan persekolahan 2015 cikgu.
    Lynn™ baru je tulis kisah Bawang sebagai penyerap toksinMy Profile

    1. TehR says:

      ya. malas nak ganti terutamanya bila hari sabtu
      elok kalau ganti je hari biasa di hujung tahun

  4. Tak lama lagi dah nak buka sessi persekolahn baru ni..semoga ceria ye :)
    Noriza Rahman baru je tulis kisah Penjagaan Kesihatan Semasa UmrahMy Profile

  5. mohdhiruan says:

    xde ganti… ok la tu…tak payah dtg mengajar pada hari yg sepatutnya cuti… confirm masa tu mood pun xde.
    mohdhiruan baru je tulis kisah loyalty card mana pilihan anda?My Profile

  6. Nurul says:

    Selamat bertugas semula setelah lama bercuti :)
    Nurul baru je tulis kisah Wordless Wednesday | Kasih Sayang AllahMy Profile

  7. ummi says:

    terima kasih atas perkongsian..boleh jadi panduan untuk buat perancangan ni..ehe
    ummi baru je tulis kisah Kombinasi Senaman Untuk Cepat KurusMy Profile

  8. Dja@Sishaza says:

    Tak puas rasanya bercuti ..rasa cepat pula buka sekolahnye . Lanjut lagi sebulan boleh heheh :-D
    Dja@Sishaza baru je tulis kisah Resepi Jantung Pisang Masak Lemak Cili ApiMy Profile

  9. AUC says:

    boleh jadi panduan utk bercuti ni nanti
    AUC baru je tulis kisah Top 10 Post 2014My Profile

  10. sensasi2020 says:

    Wah tiap tahun ada panduan untuk takwin persekolahan. Senang nak rujuk nanti.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Najib Razak Terkena Jangkitan E. ColiMy Profile

  11. Takwim baru sahaja bermula 2 hari lepas kan, selamat kembali ke alam persekolahan
    Noriza Rahman baru je tulis kisah Pelbagai Ragam Anak-anak Makan Vitalea ChildrenMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun