Takwim Persekolahan 2013

Takwim Persekolahan Tahun 2013 sebagai rujukan para pelajar, ibu bapa, penjaga dan guru-guru, lebih-lebih lagi untuk aku sendiri. :D Susah juga kalau cikgu tidak tahu bila hari persekolahan dan hari cuti. Kan?

Kumpulan A
(Kedah, Kelantan, Terengganu)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 01.01.2013 21.03.2013 58
Cuti Pertengahan Penggal 22.03.2013 30.03.2013 9
Hari Persekolahan 31.03.2013 23.05.2013 40
Cuti Pertengahan Tahun 24.05.2013 08.06.2013 16
II Hari Persekolahan 09.06.2013 05.08.2013 42
Cuti Pertengahan Penggal 06.08.2013 17.08.2013 9
Hari Persekolahan 18.08.2013 14.11.2013 65
Cuti Akhir Tahun 15.11.2013 31.12.2013 47
Jumlah 289
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 205
Jumlah Hari Cuti Penggal 84

Kumpulan B
(Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri SembilanMelakaJohor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan, Wilayah Persekutuan Putrajaya)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 02.01.2013 22.03.2013 58
Cuti Pertengahan Penggal 23.03.2013 31.03.2013 9
Hari Persekolahan 01.04.2013 24.05.2013 40
Cuti Pertengahan Tahun 25.05.2013 09.06.2013 16
II Hari Persekolahan 10.06.2013 06.08.2013 42
Cuti Pertengahan Penggal 07.08.2013 18.08.2013 9
Hari Persekolahan 19.08.2013 15.11.2013 65
Cuti Akhir Tahun 16.11.2013 01.01.2014 47
Jumlah 289
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 205
Jumlah Hari Cuti Penggal 84

Sesi Persekolahan 2013 kurang 1 hari berbanding sesi 2012 yang lalu. Jumlah Hari Cuti Penggal pula berkurangan sebanyak 3 hari. Sementara Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am bertambah sebanyak 2 hari.

TehrDemikian kisah 'Takwim Persekolahan 2013' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


13 Comments

  1. Cikgu Hairul says:

    Untuk cikgu mungkin 205 hari persekolahan tu cuma atas kertas. Hakikatnya 365 hari.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Begini akhirnyaMy Profile

  2. UmmiKami says:

    Salam hurmat…

    Buat persediaan awal…menghadapi tahun 2013… :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Jenaka Sedikit…^^My Profile

  3. Dah keluar dah nampaknya. Tanda nya sekolah akan dibuka tak lama lagi. Kembali ke routin biasa :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Countdown to 2013 : A Rap For Malaysian 13th General Election?My Profile

  4. apiz says:

    tak lama dah nak sekolah akan dibuka…cikgu cikgu mula akan sibuk
    apiz baru je tulis kisah untuk dia-sleeq najwa latiffMy Profile

  5. akubiomed says:

    Jadual takwim 2013 akan berbeza. Tarikh adik ipar nikah kalau sebelum ini jatuh cuti sekolah untuk tahun 2013 sudah bertukar menjadi hari sekolah.
    akubiomed baru je tulis kisah Terima kasih untuk hadiah ituMy Profile

  6. rain says:

    minggu ini di bandar, mall, pekan dan segala tempat dilanda kesibukan ibu bapa cari alatan baru persekolahan anak-anak.

    kembali mengajar tehr. selamat selamat :)
    rain baru je tulis kisah masih lagi exam oriented?My Profile

  7. Abdur says:

    Untuk masa ini mungkin saya tak menulisnya dalam nota harian,tapi mungkin 2 atau tiga tahun nanti saat anak saya memasuki sekolah
    Abdur baru je tulis kisah PhpMyAdminMy Profile

  8. hairulafiz says:

    tahun depan banyaknya cuti yek
    hairulafiz baru je tulis kisah 2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  9. ohcikgu says:

    hemm..dah nak kena gi sekolah plak..
    ohcikgu baru je tulis kisah Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok KecilMy Profile

  10. Mesti ada cikgu2 dari negeri kumpulan B, yg tak sengaja datang 1hb….
    Hairul Hissam baru je tulis kisah 6 Modul Menarik Pakej Rahsia Putu Special & Mohon Maaf.My Profile

  11. skjap jer dh nak naik sekolah..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Projek Android : Pos Laju TrackingMy Profile

  12. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    lama bercuti pun naik jemu
    juga Cikgu kan ?
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Pelbagai Kebaikan Dan Khasiat Durian BelandaMy Profile

  13. titan says:

    ok murid-murid semua..sila siapkan kerja sekolah yang diberikan masa cuti. haha..
    titan baru je tulis kisah Dapatkan G+ banyak dengan AsiaCube.comMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun