cahayacinta akubiomed pondokkecil
tak kenal maka tak cinta
bayuk3nangan apacerita onlajer
tehramuan

Takwim Persekolahan 2012

Sebagai panduan untuk diri sendiri dan rujukan kawan-kawan, kali ini Mr. Tehr sertakan takwim hari persekolahan dan hari cuti persekolahan tahun 2012 yang akan datang. Mulai hari ini pelajar-pelajar di seluruh negara mula bercuti kecuali mereka yang terlibat dengan peperiksaan. Pelajar di Kelantan, Kedah dan Terengganu sudah pun mula bercuti sejak semalam.

Kumpulan A
(Kedah, Kelantan, Terengganu)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 03.01.2012 08.03.2012 48
Cuti Pertengahan Penggal 09.03.2012 17.03.2012 9
Hari Persekolahan 18.03.2012 24.05.2012 50
Cuti Pertengahan Tahun 25.05.2012 09.06.2012 16
II Hari Persekolahan 10.06.2012 16.08.2012 50
Cuti Pertengahan Penggal 17.08.2012 25.08.2012 9
Hari Persekolahan 26.08.2012 08.11.2012 55
Cuti Akhir Tahun 09.11.2012 31.12.2012 53
Jumlah 290
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 203
Jumlah Hari Cuti Penggal 87

Kumpulan B
(Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Labuan, Wilayah Persekutuan Putrajaya)

Penggal Hari Persekolahan Dan Cuti Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 04.01.2012 09.03.2012 48
Cuti Pertengahan Penggal 10.03.2012 18.03.2012 9
Hari Persekolahan 19.03.2012 25.05.2012 50
Cuti Pertengahan Tahun 26.05.2012 10.06.2012 16
II Hari Persekolahan 11.06.2012 17.08.2012 50
Cuti Pertengahan Penggal 18.08.2011 26.08.2011 9
Hari Persekolahan 27.08.2011 09.11.2011 55
Cuti Akhir Tahun 10.11.2011 01.01.2013 53
Jumlah 290
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 203
Jumlah Hari Cuti Penggal 87

Bagaimana dengan cuti panjang persekolahan ni? Dah ada plan nak bawa anak-anak ke mana-mana? Kalau ada pun mungkin selepas peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia nanti. Jadual SPM 2011 masih ada dalam simpanan kan? :D

TehrDemikian kisah 'Takwim Persekolahan 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.



36 Comments

  1. Mus says:

    berguna sangat jadual ni.. anak dah start sekolah tabika tahun depan
    Mus baru je tulis kisah Cara Mudah Mencari Bilik Penginapan Semasa BercutiMy Profile

    1. tehr says:

      orang kata
      kalau sorang anak masuk sekolah
      kena tambah sorang lagi kat rumah

      entah la betul ke tidak :D

  2. chii says:

    bg chii sendiri..x berapa sgt …memandangkan adik2 semua da abih bersekolah..cuma yng pasti..bila start je cuti sekolah…akan byk la jemputan kawen dr kawan2

    1. tehr says:

      kat kelantan ni mungkin kurang kenduri kawin, chii
      musim hujan sekang ni

  3. Junaidiey says:

    Cuti sekolah tu masa terbaik utk merancang percutian.. saya print screen ya.. terima kasih.
    Junaidiey baru je tulis kisah Kenapa Mesti Marah?My Profile

    1. tehr says:

      ok je :D
      terima kasih singgah kat sini

  4. yas says:

    Cuti sekolah ni penuh dgn jadual kekeluargaan bro…rasa2nya tak kemana2 sangat aku kali ni…abis kuat pun gi sunway lagoon pas tu sunat anak aku…hehehe
    yas baru je tulis kisah Selamat Pengantin Baru ~ Nuruddin dan Nurul HudaMy Profile

    1. tehr says:

      memang musim bersunat juga sekarang ni

  5. b3njy says:

    Ini panduan yang berguna ni kepada ibu bapa macam c B3njy. Dengan adanya jadual dan tarikh2 penting dapat lah ibubapa merancang aktiviti2 berguna kepada anak2 dan keluarga .. terima kasih.
    b3njy baru je tulis kisah KEMPEN ‘MARILAH MENDERMA’ SELAMA 15 HARI ANJURAN B3NJYMy Profile

    1. tehr says:

      tak buat plan jalan2 ke, bro?

  6. MDHAFiZ.NET says:

    saye belum ade anak lg nih…hehehe…
    boleh la donlod kt sini yerk…
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Malaysia vs Myanmar 2011 (2011 SEA Games Indonesia)My Profile

    1. tehr says:

      belum kawin ke, bro?
      cuti sekolah ni elok sangat buat kenduri kawin :D

    2. Syafz says:

      nak kahwin nanti jangan lupa hantar surat jemputan ya :)

    1. tehr says:

      bro jai tak plan nak bercuti ke?

  7. Pacifista says:

    aku siap kena rancang takwin untuk sekolah tahun depan.tak pernah buat tapi kena pulak buat tahun depan.mencabar ni :D
    Pacifista baru je tulis kisah Contest Gadget Impian: Like, +1, Tweet, Tolonglah…My Profile

    1. tehr says:

      syabas, bro
      buat dulu, lepas ni bincang dengan ajk

  8. levelsatu says:

    wahh..ada kumpulan A dan kumpulan B. macam sukan sea plak. hehe..
    levelsatu baru je tulis kisah Seteru lama – Malaysia vs Indonesia di Sukan SEA Indonesia 2011My Profile

    1. tehr says:

      haha
      memang macam acara bola sepak

  9. ohhh cuti sekolah dh ko???!!!
    ambo mcm biaso cuti sekolah, x sekolah etek… lps tu x dok anak skoloh lg…

    Jadi musim cuti sekolah ni seperti biasa…
    aktechpage.com baru je tulis kisah Cdiqlife.com: Kisah Seorang Graphic DesignerMy Profile

    1. tehr says:

      musim cuti ni, jalan depan sekolah lengang la sikit masa pagi, tengahari dan petang

  10. eiela says:

    oo tahun depan nampaknya sini masuk sekolah 4hb jan, selalunya tiap-tiap tahun 03 jan.
    eiela baru je tulis kisah Sesi Menjawab TagMy Profile

    1. tehr says:

      napaknya macam tu la, eiela :D

  11. Norgadis says:

    Salam,
    Nak kongsi jadual cuti ni…

    1. tehr says:

      ok. free je
      tapi kalau nak bayar pun boleh! :D

  12. kakyong says:

    bg ibu2 yg dok rumah mcm kakyong nih… x terasa apa sgt beza cuti sekolah @ tidak.. cuma terasa lah pagi2 anak2 dah sibuk nak main kat laman.. sbb anak2 jiran pun ada di rumah kan..

    time sekolah, mana ada yg dok lepak kat laman rumah.. ;)
    kakyong baru je tulis kisah Gadget Impian kakyong[dot]com©My Profile

    1. tehr says:

      malaysia meriah ni kakyong bila musim cuti
      tambah lagi dah masuk musim hujan ni
      jenuh la nak kepung budak2 :D

  13. pergi kedai beli gula
    Tayar pancit keluar angin
    cuti sekolah telah bermula
    banyak pula majlis kahwin

    makan nasi sepinggan licin
    dimakan besama gulai ikan
    sudah rancang makan angin
    cuaca pula tak mengizinkan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    honda civik 1.6 vs mitsubishi evo 6
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

    1. tehr says:

      dimakan besama gulai ikan
      enaknya rasa cukup segala
      cuaca pula tak mengizinkan
      nampak gaya di rumah saja

  14. Juan says:

    wah naik sekolah 3/1 yer, awal, hehe
    Juan baru je tulis kisah Bisnes oh Bisnes, Jangan Pancit Sudah….My Profile

    1. tehr says:

      jangan lupa beli kelengkapan sekolah anak2, bro :D

  15. akubiomed says:

    Terima kasih. Sudah dapat jadual Takwim ini daripada Kak Jie semalam.
    akubiomed baru je tulis kisah Abang Koning bakal duduki ujian saringan tahun 1My Profile

    1. tehr says:

      jadual ni dah lama keluar
      aku hanya tunggu cuti je nak letak dalam entri

  16. Syafz says:

    tapi untuk pelajar universiti tak cuti lagi… :(

    1. tehr says:

      budak2 kena cuti lebih dulu :D

  17. belalang says:

    dulu time sekolah, ini la yang selalu d tenung2 renung2 :D
    belalang baru je tulis kisah Back To SchoolMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar