Tak Cukup Kasih Sayang

meniarap“Miau…”

“Apa hal ni?”

“Miauu…”

“Laa… Apa lagi? Kan tadi dah makan.”

“Miau… Miau…”

“Ah, malas aku. Korang ni asyik minta makan je.”

“Miau…”

“Tak faham bahasa ke? Mana boleh makan banyak kali. Obes nanti!”

“Miau…”

“Memang tak faham bahasa ni. Tu la, orang suruh gi sekolah, tak mahu.”

“Miau…”

“Sekali aku lepuk, baru tahu.”

“Miau…”

“Korang nak kena sekeh?”

“Miau…”

“Nak?”

“Miau…”

“Abah! tengok la kucing ni. Kacau orang buat kerja sekolah la!”

“Miau…”

“Agaknya korang ni tak cukup kasih sayang ni.”

“Miau… Miau…”

“Jap lagi aku siap kerja sekolah, kita main angry bird, nak?”

“Miau… Miau…”

“Sabar ya, sikit je lagi nak siap ni.”

“Auuuuuuuuu…”

peluk

TehrDemikian kisah 'Tak Cukup Kasih Sayang' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


35 Comments

  1. nazray says:

    hehe, miau je lah. mana boleh cakap, kucing parsi ni bro. cantik2
    nazray baru je tulis kisah Nak claim apple warranty selepas iPhone terjatuh dalam air?My Profile

    1. TehR says:

      hehe
      kucing kampung biasa2 je ni, bro

  2. chii says:

    dia nak bermanja la tu..biasa la..kucing la katakan..

    1. TehR says:

      memang nak bermanja pun
      apa yang seronok bila dengar anak bercakap dengan kucing
      macam la kucing tu faham :D

      1. hafizmd says:

        oklah tu cikgu, paling tidak ada jugak tmpat kucing tu bermanja..hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Astro Arena Liga Super 29 & 30 MacMy Profile

        1. UmmiKami says:

          Salam manis…

          Geramnya kucing tuuu..comel… :D
          UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Apalah Guna…My Profile

  3. Wan Fauzi™ says:

    teringat masa kawan bela kucing dulu kat rumah sewa… sifat manja kucing nie…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Orbit Menurut Al-QuranMy Profile

  4. ghost writer says:

    ni masalahnya bercakap dengan hewan ni. aduhai…
    ghost writer baru je tulis kisah dunia masih bertahanMy Profile

    1. suri says:

      dia tahu pun dia pandnag kita balik
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  5. AzrulIzam says:

    Hehehe.. Siapa la yang faham sebutir-sebutir perkataan miau tu ye..

  6. HafizAmri says:

    Siannya dia tak cukup kasih sayang.. kena bagi kasih sayang secukupnya tu…heheh
    HafizAmri baru je tulis kisah Pengertian Dan Cara Mengambil WudukMy Profile

  7. Imran says:

    haha kucing-kucing…
    Imran baru je tulis kisah Menulis Tips Blogging Dengan betulMy Profile

    1. suri says:

      ni sy nak kisahkan ttg kucing sy nie huhu…
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  8. papa mifz says:

    amboi tidur siap peluk botol air….hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Semoga Sembuh Sebelum Sampai ke Pulau PinangMy Profile

    1. hafizmd says:

      tu yg dasat kucing cikgu ni..heeh
      hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Astro Arena Liga Super 29 & 30 MacMy Profile

      1. padin says:

        entah2 air kucing tu dah sedut guna straw, wow.. :D
        padin baru je tulis kisah Beralih Guna ToyoMy Profile

  9. suri says:

    haaa..itu pun pic buat sy gelak ar
    suri baru je tulis kisah Kau Jangan Kacau Dia Lagi !My Profile

  10. suri says:

    nampak ada riak marah di situ
    suri baru je tulis kisah Kau Jangan Kacau Dia Lagi !My Profile

    1. UmmiKami says:

      Kucing ibu Ummi kat kampung ada sembilan semuanya…jadi peneman ibu kat kampung… :D
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Apalah Guna…My Profile

  11. Seronok tengok kucing tidur…cuma kat rumah tak de bela kucing.
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Hebatnya Kalau Ada Wang Yang BanyakMy Profile

    1. UmmiKami says:

      Tak boleh tahan dengan kucing yang manja…. geram.. :D
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Apalah Guna…My Profile

  12. hafizmd says:

    Kucing ni kalau dilayan mmg syok, nak menggesel saje…hehe
    hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Astro Arena Liga Super 29 & 30 MacMy Profile

  13. Hafizul says:

    laaa miau2 mengantuk rupanya..taun dia buat2 tak faham plak..hehe..glamour tidur peluk botol..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Gadis Diatas ApiMy Profile

  14. Kucing mm suka bermanja ehhh. Terutama kalau kita dah kasi makan dia skali. Hmm.. sampai bila2 dia tak lupa dan terus menagih kasih sayang kita biarpun kita tak layan lagi…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ad Hoc Network Connection For Windows 7 StarterMy Profile

  15. UmmiKami says:

    Kucing kalau kita dah bela dari kecik memang manja dengan tuannya….
    Pengalaman Ummi membela kucing…banyak yang ‘pergi’ atas riba Ummi…tu yang tak tahan tu..
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Apalah Guna…My Profile

  16. de engineur says:

    Klu tak mcm tu, bukan kucing namanya.

    Cantik warna bulu kucing ni.
    de engineur baru je tulis kisah US dentist put 7,000 patiens at risk of HIV and other diseasesMy Profile

    1. suri says:

      adakah ini kucing klon heee
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  17. Mama I.A says:

    hehe…comel je..rasa2nya haiwan yang kita bela memang boleh faham apa yang kitra cakap agaknya kan…
    Mama I.A baru je tulis kisah [PERKONGSIAN] Doa Untuk Anak Yang Lambat BercakapMy Profile

  18. Hairul Azni says:

    Dia miau miau ajak tidur kot..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Mari Berkenalan Dengan ISOMy Profile

  19. cutenye….

    cakap nak gertak kucing je kan time tu?
    :)
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah elvas dengan tukang kasutMy Profile

  20. titan says:

    haha..dia lapar la tu.
    titan baru je tulis kisah Gua bukan Pakar SEO.My Profile

    1. suri says:

      tuan admin marah tak bg dia makan..cian dia… bgi dia cendol bro
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  21. suri says:

    jgn htr dia ker rumh kebajikan kt pasar mlam eh huhu…
    suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  22. Dja@SisHaza says:

    macam ni punye empuk tempat landing… tak cukup kasih sayang lg ye :D
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah TIPS AGAR SAMBAL BELACAN LEBIH SEDAPMy Profile

  23. akubiomed says:

    Hendak bermanja dengan tuannya kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun