20 Comments

  1. Mus says:

    Pengalaman bagus tu bro..
    Cpanel & ftp kena biasakan diri..
    Mus baru je tulis kisah Gambar Matahari Terbenam Dari Puncak Banjaran CrockerMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang sangat perlu bagi siapa yang guna domain dan hosting sendiri
      malangnya aku lambat belajar dan bertindak
      huhu

  2. Norizwan says:

    penyakit saya lak tak hilang gak ni…saya nak pindah blog ke blog tak reti…blogspot ke WP…minta tolong sapa2 takut PR takder n macam2 lagi….sakit gak ni…
    Norizwan baru je tulis kisah Lelaki kacak VS Lelaki Tidak KacakMy Profile

    1. sy tau wp ke wp..hhuhu
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Hard Disk RosakMy Profile

    2. tehramuan says:

      ada plugin ‘Blogger Importer’ kat dashboard wp aku
      masa aku pindah dulu, kawan yang buat

  3. zool says:

    heheheh..
    nasib baik support tu baek.. bukan senang nak baiki tu
    zool baru je tulis kisah Keputusan perlawanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2012 – Malaysia vs Great BritainMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      mujur sangat mereka sedia dan setia membantu :D

  4. Cikgu Hairul says:

    mujur dapat penyedia hosting yang baik. kalau tak mau menangis jugak. cPanel ni satu tempat yang patut kita yang berhosting sendiri ambik tau. apa guna berhosting sendiri kalau hosting tu sendiri kita tak dapat nak masuk. kat situlah tempat segala makhluk perosak akan kacau kalau dia nak musnahkan blog kita. jadi tempat tu yang paling penting sekali. Pengalaman baru tu. Moga lebih masak dengan cPanel. :)
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Ini Pun Kerja JugaMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang pengalaman baru yang sangat berguna
      sekali fikir, mujur juga aku gatal otak dok godek theme
      kalau tak, sampai bila2 aku tak tahu cPanel :D

  5. hnya pihak hosting leh membantu..sbb depa pakar.. :)
    LangkawiHomestay baru je tulis kisah Langkawi Bird Paradise and Wildlife ParkMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul2
      memang sangat perlukan bantuan mereka

  6. padin says:

    hee memang haru kalau sengaja cari penyakit ni ekekee
    padin baru je tulis kisah Ramuan 3 Dalam 1My Profile

    1. tehramuan says:

      memang cari pasal sendiri, bro
      haha

  7. titan says:

    ni..simpan fail theme blog ni sebagai backup. nanti kalau ada fail hilang ke, korup ke..leh replace aje..
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 1My Profile

    1. tehramuan says:

      betul tu
      memang patut sangat simpan backup

  8. akubiomed says:

    Syukur semuanya sudah kembali pulih.
    akubiomed baru je tulis kisah Facebook camera aplikasi baru bukan klon InstagramMy Profile

  9. shraqs says:

    Memang sengaja carik pasal tu :). BTW, nasib baik semua dah ok. Kenala rajin2 simpan rekod cPanel tu :)
    shraqs baru je tulis kisah Cara – Cara Mengambil Screenshot Di Samsung Galaxy Note ICS 4.0My Profile

  10. Cik Siti says:

    nasib baik tak ada apa-apa. kalau tidak mahu menangis tak berlagu…huhuhu
    Cik Siti baru je tulis kisah Terima KasihMy Profile

  11. cik tom says:

    ptt la xdpt mesti blog aritu..dh agak mesti tgh edit theme..
    cik tom biasa edit kat cpanel je..blog cik tom guna related post tanpa plugin..

    arini spnjg pg blog cik tom xleh buka semua sbb gangguan dr blog2 lain yg share server yg sama..frust menungging xleh buka blog..

  12. chii says:

    Hehe,xpe ckgu,at least pasni da tau mcm mana nk rawat penyakit yg di cari. Hehe
    chii baru je tulis kisah Mengenang JasaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun