Suku Akhir Piala Malaysia 2011

Selangor menepati ramalan layak ke suku akhir Piala Malaysia 2011. Lawan yang menanti mereka ialah pasukan Perak. Perlawanan-perlawanan lain ialah Terengganu bertemu Kelantan, Felda United menentang Negeri Sembilan dan Sabah akan berjumpa dengan T-Team. Nampaknya dua pasukan berstatus kelab berjaya meloloskan diri kali ini.

SUKU AKHIR 10/10/11 14/10/11 SEPARUH AKHIR
SELANGOR
PERAK
TERENGGANU
KELANTAN
FELDA UNITED
N. SEMBILAN
SABAH
T-TEAM

Tarikh dan Jadual perlawanan suku akhir Piala Malaysia 2011 seperti yang telah ditetapkan ialah pada 10/10/2011 dan 14/10/2011. Perubahan jadual yang dibuat juga menetapkan saingan separuh akhir akan di adakan pada 18 dan 22 Oktober nanti. Pertandingan akhir pula akan berlangsung pada 29.10.2011. Agaknya pasukan manakah yang akan berjaya melangkah ke separuh akhir Piala Malaysia 2011 nanti?

pemain ditarik di penjuru padang
pengadil berlari membawa bendera
pasukan terbaik pastinya menang
penyokong sejati bersorak gembira

TehrDemikian kisah 'Suku Akhir Piala Malaysia 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


21 Comments

  1. akubiomed says:

    Nampak Selangor berjuang habis-habisan untuk melayakkan diri ke suku akhir
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #12 – Yellow BirdMy Profile

  2. zik says:

    selangor berhempas pulas kali ini.. namun kelantan terus mara dengan mudah…
    zik baru je tulis kisah For Business and Beauty, Start With Makeup SchoolsMy Profile

    1. tehr says:

      jumpa terengganu nanti harap2 kelantan dapat teruskan rentak kemenangan
      memang tak boleh nak kalah lagi

    2. dnoBiz says:

      Kelantan dan Terengganu,
      harap sejarah tak berulang.. :D
      dnoBiz baru je tulis kisah WordLess Wednesday – Rezeki Allah SWTMy Profile

  3. yas says:

    Team negeri tak lepas, aku kene support felda united la plak pas nih…..
    yas baru je tulis kisah Foxconn – Bunuh diri kerana tertekanMy Profile

  4. Juan says:

    alamak, team negeri aku kalah, klu camni aku sokong selangor, hehe,
    eh apsal sejak dari pagi x leh masuk blog ni
    Juan baru je tulis kisah Samsung Galaxy Tab WiFi P1010My Profile

    1. negeri mana tu ehhh? jangan mcm negeri kawe.. antar dua team.. dua-dua hancussss….
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah More People To Lose Their Jobs In 2012?My Profile

      1. surihatiku says:

        ok dah cuba sebainya tu heeee
        surihatiku baru je tulis kisah Raya Dan Merdeka Tahun 2011 Yang ManisMy Profile

  5. dnoBiz says:

    Gergasi Pantai Timur bakal Berentap lagi nampaknya..
    dnoBiz baru je tulis kisah Hukum Hudud – Hukum Hudud hanya Untuk Orang Islam ??My Profile

  6. padin says:

    memang aku tonton game Selangor semalam,
    yang terbaik rasanya dalam kempen kali nih..
    jumpa Perak nanti, uhmm harap boleh menang..
    padin baru je tulis kisah Survival HidupMy Profile

  7. Zulkbo says:

    Salam..
    Saha ke sinister semalam..tak boleh mask
    Alhamdulillah..nampaknya dah okey NIH
    Zulkbo baru je tulis kisah Ketupat JANTAN : Wordless WednesdayMy Profile

  8. Zulkbo says:

    Saps yang menang pun saya
    Sukarno je nanti..hehe
    Zulkbo baru je tulis kisah Ketupat JANTAN : Wordless WednesdayMy Profile

  9. titan says:

    yehh, selangor masuk suku akhir. misi 33 masih ada peluang untuk dicapai. hehe..
    titan baru je tulis kisah Penulis blog Professional di MalaysiaMy Profile

  10. Jai says:

    Aish, ape kena ngan selangor ni, nak lepas ke suku akhir cam seksa je…hu3
    Jai baru je tulis kisah Permohonan IPTA Sesi 2012/2013 Program Sarjana PerubatanMy Profile

  11. salam tehr. sejak kelamri nsy gagal masuk blg tehr. bila masuk trus ke web site domain (tehrramuan jugak namanya)
    shameel iskandar baru je tulis kisah HUKUM HUDUDMy Profile

  12. maza says:

    …ADERKKK.. sorry cikgu, maza tak sempat nak ikuti jenis sukan yg satu ini..

    skrg lebih tertumpu sukan domestik… err.. mengayuh dan berenang di atas tilam aje.. ahaks
    maza baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Imaginasi Peringkat TertinggiMy Profile

  13. Adeh.. negeri Johor antar 2 team tapi dua-dua bungkus… Harap Sabah jer nih tinggal… :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Private Sector Retirement Age Bill | What Say You?My Profile

  14. surihatiku says:

    kami 3 beranak tgok bola yg lawan perak tu tapit gok kt tibi jer hee…

    anak kata gul..gul… haaaa..derai tawa dia memecah ruang tamu umh..
    surihatiku baru je tulis kisah Cabaran Blogger | Bola RondersMy Profile

  15. khairul says:

    perak mnang nye larh…..kpde pyokong perak dtg larh rmai2 kew stadium shah alam…..pnoh kan stium shah alam

  16. kelantan juara piala malaysia 2011..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun