Suku Akhir Piala Malaysia 2011 | Kelantan vs Terengganu

Malam nanti empat perlawanan Suku Akhir pertama Piala Malaysia 2011 akan berlangsung. Terengganu akan melayan kunjungan Kelantan, Selangor menanti kunjungan Perak, Felda United melayan Negeri Sembilan dan Sabah menanti kunjungan T-Team. Perlawanan kedua pula akan berlangsung pada 14.10.2011 nanti.

suku akhir di piala malaysia
terengganu kini jumpa kelantan
peminat hadir riang gembira
kerana negeri sama berjiran

kelantan-vs-terengganu adik dan abang hadir bertemu
niatnya teguh mencari menang
sama berdendang sama berlagu
bukan bermusuh dalam berjuang

Masa sekolah dulu aku selalu dengar kisah bola sepak yang sangat tak baik antara Kelantan dan Terenggani ni. Kalau main di Terengganu, bas Kelantan akan pulang dengan cermin yang pecah, kalau main di Kelantan, bas Terengganu pula pecah. Harap-harap tingkah laku tak bertamadun tu tak berlaku lagi sekarang ni. Kita pun dah lama merdeka!

TehrDemikian kisah 'Suku Akhir Piala Malaysia 2011 | Kelantan vs Terengganu' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. padin says:

    hehe harap terengganu dapat kalahkan kelantan sekali lagi :D
    padin baru je tulis kisah SinopsisMy Profile

    1. tehr says:

      alamak
      harap la terengganu kalah :D

      1. padin says:

        hehee, Selangor dah macam langkah kanan..
        tapi insiden kad merah plak game malam ni
        padin baru je tulis kisah SinopsisMy Profile

        1. akubiomed says:

          Hidup Selangor! untuk menjayakan misi 33 :-)
          akubiomed baru je tulis kisah Trafik blog di pagi IsninMy Profile

  2. zulkbo says:

    salam..
    masing2 nak kemenangan
    malam ini untuk bekalan selesa
    di tempat lawan nanti
    zulkbo baru je tulis kisah Live Online | Felda United vs Negeri Sembilan 10 Oktober 2011My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      kelantan main kat tempat lawan
      harap2 dapat bawa pulang kemenangan :D

  3. ghost writer says:

    seperti satu perlawanan ulangan final piala FA.
    ghost writer baru je tulis kisah tanah & airMy Profile

    1. tehr says:

      dah tentu aku mahu kelantan menang :D

  4. yas says:

    Meh kita lopekan kisah sedih mesia kene belasah nga Aussie tuu…kita bangkitkan pulak semangat bola dalam negeri dulu!!!
    yas baru je tulis kisah Tempat terbaik nak berehat- Ada berani?My Profile

    1. tehr says:

      team kebangsaan kita nampaknya perlu banyak usaha lagi
      sekurang2nya stabil sebagai juara asean

  5. Shahrul says:

    kijang gomo penyu maley nih…harap2 gitu lah ;)
    Shahrul baru je tulis kisah Paparkan Gambar Google Profile kat Search ResultMy Profile

    1. tehr says:

      aik?
      bukan penyu kena tendang oleh kijang ke? :D

  6. surihatiku says:

    asal tingkap bas yg pecah?bola tarak pecah kah? huuu bukankah bola yg harus d pecahlan sb kita tendnag dia tak masuk2 karung gol hhihiihhii
    surihatiku baru je tulis kisah Tiang Pompeii _Kota Maksiat Part IIIMy Profile

    1. tehr says:

      kes penonton gaduh tu, suri
      harap2 malam ni tak berlaku lagi macam tu

  7. surihatiku says:

    tak kisah spa menag jji klo waktu tonton tu cuti blh jer layan. heee…
    surihatiku baru je tulis kisah Kenanganku Bersama AiskrimMy Profile

    1. tehr says:

      tak kisah
      asal saja kelantan menang :D

  8. puteri says:

    di manakah negeri patik???
    :(
    puteri baru je tulis kisah SOKONG: tunaikan 8 tuntutan sebelum PRU 13!My Profile

    1. tehr says:

      ada tu, puteri
      kena tunggu giliran musim depan

      1. surihatiku says:

        haa…musim depan ar…
        surihatiku baru je tulis kisah Tiang Pompeii _Kota Maksiat Part IIIMy Profile

  9. Aceceh says:

    Terengganu menang!!!! Trg 3-1 Klntn

    1. tehr says:

      kelantan kalah!!
      huhu

  10. Juan says:

    memang ker kalah, td aku tgk selangor vs perak
    Juan baru je tulis kisah Maxis Hot TicketMy Profile

    1. tehr says:

      kelantan kalah
      sabah kalah
      perak kalah
      n9 kalah
      :(

      1. surihatiku says:

        kalah jer bila nak menag nyer heeee
        surihatiku baru je tulis kisah Cara Menangani Mimpi Yang MenakutkanMy Profile

  11. zik says:

    patutnya jumpa final…erm…takpelah
    zik baru je tulis kisah Tips mengurangkan berat badan.My Profile

    1. tehr says:

      tak tahu la dapat ke tidak
      laluan sukar kali ni, bro

  12. titan says:

    hoho..aku tetap sokong selangor. Yehh!!
    titan baru je tulis kisah Sudah tak ada masa..My Profile

    1. tehr says:

      yehh!
      gomo klate gomo

      tapi jangan la kumpul kad merah lagi :D

  13. bEe says:

    dah terjwb persoalan kemenangan pd siapa… :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun