Suami Saya Tak Puas

Hidup berumah tangga perlukan persefahaman dan kerjasama. Suami perlu faham perasaan isteri dan tahu pula memenuhi kehendaknya. Begitu juga si isteri, perlu memahami kemahuan dan kehendak suami. Tidaklah nanti kesempatan untuk melancong bertukar menjadi kesempatan untuk melencong.

“Suami saya memang pelik la, cikgu.”

“Apa?”

“Keluar je memang cakap tak puas.”

“Keluar apa?”

“Saya memang sediakan dan berikan semua yang ada. Tapi asyik cakap tak puas je. Geram betul la.”

“Suami kamu tak puas apa?”

Mesti nak guna sabun jugak!

“Kamu cakap pasal apa ni? Aku tak paham la!!”

“Saya dah beli dan letak shower gel dalam bilik mandi. Tapi dia tu masih juga nak guna sabun buku. Kuno betul la…”

“???”

shower gel

Dalam sebulan ni aku dah jadi peniaga kedai runcit. Tolong jaga kedai mak aku sementara dia kembali sihat. Duduk dalam kedai ni memang boring kalau tiada pelanggan. Bila sesekali datang pelanggan mulut tempayan atau mulut murai, hilang segala jemu dan sunyi. Hehehe…

TehrDemikian kisah 'Suami Saya Tak Puas' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


57 Comments

  1. akubiomed says:

    Wah jadi tokey kedai sekarang. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – # Berus gigi colgate koningMy Profile

    1. tehramuan says:

      tokey kedai separuh masak
      haha

  2. Mus says:

    bertambah pengalaman dalam berbisnes
    Mus baru je tulis kisah Elemen Kehijauan, Jalan-Jalan Ke Desa Cattle Farm Kundasang, SabahMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang perlukan banyak pengalaman dan ilmu juga kalau nak berjaya dalam bidang ni, mus

  3. cikgu naman says:

    masa kecik² dulu mak ada kedai runcit..selalu jaga kedai tu..jadi tokey bila ma takde

    p/s: minta +1 entri gajet impian ;)
    cikgu naman baru je tulis kisah iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku ni pun jadi tokey sementara juga ni :D

  4. donnyien says:

    wah jadi boss skrg ni bro.. tahniah, moga maju dan jaya bisnes bro..
    donnyien baru je tulis kisah Bersederhana dalam semua perkaraMy Profile

    1. tehramuan says:

      bisnes kedai ni menjadi sedikit lambat sebab aku tak tahu harga barang
      hehe

  5. Blog Sensasi says:

    berkunjung ke Blog Sensasi pasti dia puas kekeke
    Blog Sensasi baru je tulis kisah YouSays Laman Sosial Terbaru Mirip Facebook.Baru Sehari Sudah Capai Lebih 7000 AhliMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      nanti aku bagi tahu mereka

  6. alahai.. pasal sabun buku dan sabun jel pun jadi hal…
    mmg masalah kalau si isteri nak cara dia.. yg si suami nak cara dia… suami isteri kenalah bertolak ansur kan bro tehr ….
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Bahaya Minuman Ringan Pada Kesihatan. Tak takut keeeeee…My Profile

    1. tehramuan says:

      memang perlu banyak tolak ansur, bro
      mesti tu

  7. Juan says:

    biasalah, memang ada yang begitu, maybe dah biasa dengan sabun buku, bila pakai gel rasa mcm xkena ja, seperti orang yang mandi lama, kalau mandi sekejap mesti rasa “TAK PUAS” lah, ehhehe
    Juan baru je tulis kisah Sebuah Idea Gila Bagi Menghapuskan Subsidi Tong Gas Petronas (Gas Memasak)My Profile

    1. hafizmd says:

      Itu yg mandi sampai setengah jam tak siap2…habislah bil air melambung…hohoho
      hafizmd baru je tulis kisah Menang Buku Percuma Sekarang!My Profile

      1. tehramuan says:

        tak apa bil melambung, bro
        asal saja hati puas :D

    2. tehramuan says:

      yups, memang tak puas kalau mandi sekejap je

  8. zool says:

    Selamat menjaga kedai hehehe
    zool baru je tulis kisah Wordless Wednesday #Gembiranya merekaMy Profile

    1. tehramuan says:

      tq
      aku rasa makin berminat pula dalam bab jaga kedai ni :D

  9. ohcikgu says:

    wahh..sudah naik level. jadi tokey kedai. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah 2012 – TahunKu yang kacakMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      tiba2 je dapat pegang banyak wang syiling :D

  10. hafidz says:

    “kesunyian” ni memang tak puas la hihihi :P
    hafidz baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Oppa Gangnam StyleMy Profile

    1. tehramuan says:

      bila dah biasa dengan kemeriahan
      tak ada siapa yang suka sunyi, bro

  11. Sama la.. kawe pon tak puas kalau tak pakai sabun buku he he…
    Btw, kedai ok cikgu? :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Crazy Bowling ShotMy Profile

    1. tehramuan says:

      kedai ok je setakat aku jaga ni
      cuma agak perlahan berbanding ketika mak aku jadi tokey

  12. hafizmd says:

    Sabun buku mmg ttp menjadi pilihan ramai. Maklumlah murah dan tahan lama…hehe
    hafizmd baru je tulis kisah Menang Buku Percuma Sekarang!My Profile

    1. tehramuan says:

      yups, yang penting tahan lama dan puas hati gunakannya :D

  13. papa mifz says:

    pasti tak terlayan kan jika terdapat pelanggan yg bermulut murai dan tempayan…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Kudung Juga AkhirnyaMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul sangat tu
      kita pun bukan nak dengar sangat kisah rumah tangga orang
      kan?

  14. donnyien says:

    bro patut keluarkan serangkap pantun untuk pelanggan yang cerewet haha!
    donnyien baru je tulis kisah Fokus utama menulis, berbloggingMy Profile

    1. tehramuan says:

      tak boleh, bro
      bila mereka dah buka cerita
      otak aku pula yang jadi tepu :D

  15. shraqs says:

    Double meaning betul la pelanggan cikgu ni… :)
    shraqs baru je tulis kisah Android Jellybean 4.1.2 Pre-Release Firmware Untuk Galaxy SIIMy Profile

  16. maza says:

    hahaha,,.. hampir2 terkena dgn cerita ini.. hahaha

    terbaik lah cikgu!
    hehehe

    bawa laptop kasik blog walking ler cikgu di saat kesunyian itu.. hehehe

    1. tehramuan says:

      cadangan bagus juga tu, bro maza
      nampaknya aku perlu cari tempat sesuai dalam kedai ni :D

  17. BUATBEST ? says:

    adeh..ingatkan maksud tu..haha..~

    terkono~ haha!
    BUATBEST ? baru je tulis kisah 18sx Gadis Wanita Bogel Buat Tatu Di Lubang PunggungMy Profile

    1. tehramuan says:

      maksud tu? apa?
      [konon2 buat tak tahu] :D

  18. Amirez says:

    memang tak puas pakai sabun gel. adeh, fikir lain dah tadi walaupun tengah demam ni
    Amirez baru je tulis kisah Senarai Peserta Contest 3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

    1. tehramuan says:

      masa aku tulis pun aku juga fikir lain
      hahaha

    2. dzuandiey says:

      hahaha…fikiran memang kadang-kadang tak menentu kan..haha
      dzuandiey baru je tulis kisah CPUV Nuffnang Bulan NovemberMy Profile

  19. fiezaradzi says:

    adoilah, sabun tu pun tak best ye.. tapi lau org lama, mmg suka sabun buku tu, macam ayah2.. mmg de 2 jenis kat rumah mak, satu sabun buku, satu sabun cair..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Membaca dan Menang Buku PercumaMy Profile

    1. tehramuan says:

      anak gadis saya memang suka sabun cair tu
      tapi anak lelaki suka sabun buku

  20. padin says:

    hehee mesti banyak ragam juga pembeli,
    macam kita juga bila beli barang kat kedai lain :D
    padin baru je tulis kisah Bukan Selalu Bernasib BaikMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, kita serupa, bro :D

  21. Bro Zulkbo says:

    salam..
    betul tu..mandi bersabun
    juga puas Bro..setengah cecair mandian
    buat badan rasa belengas je lepas mandi nih
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Kenapa Boleh Kena Kanser Buah Zakar ?My Profile

    1. tehramuan says:

      salam kembali
      agaknya yang buat belengas tu la yang jadi tak puas tu

  22. kakyon says:

    wahh..jadi tokey jaga kedai..
    kakyon baru je tulis kisah rakan fb akk datang..My Profile

    1. tehramuan says:

      tokey sementara je, kakyon
      tolong bilang duit :D

  23. pahan says:

    Ni gimik SEO ni.hehe. aku je ingat apa.hehe
    pahan baru je tulis kisah Minda terapung bermandi idea berprestasi tinggiMy Profile

    1. tehramuan says:

      ingat apa tu, bro? :D

    2. dzuandiey says:

      hahaha….main sabun takleh main banyak-banyak.. :-)
      dzuandiey baru je tulis kisah CPUV Nuffnang Bulan NovemberMy Profile

  24. Assalamualaikum Tuan :-)

    Lama bebenor rasanya tak singgah sini,

    Saya pun jaga kedai runcit sekarang ni, syok jugak layan kerenah pelanggan.. paling syik kalau yang datang sekali 4 5 orang …

    Ha… tak terlayan

    Masing-masing berebut nak hulur duit
    sabree hussin baru je tulis kisah TRIZ Level 1 International Certification ProgrammeMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, tokey kedai pula seronok bilang duit :D
      moga2 bisnes tambah maju, bro

  25. Ladfe Amir says:

    masih gunakan Sabun buku jika membasuh baju2 sekolah dan kasut sekolah anak secara manual
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Mak..Akhirnya Aku Tahu SebabnyaMy Profile

    1. tehramuan says:

      sabun buku kuning cap buruh tu yang terbaik bagi aku

    2. dzuandiey says:

      guna sabun mandi basuh baju..memang berkesan..hehee
      dzuandiey baru je tulis kisah CPUV Nuffnang Bulan NovemberMy Profile

  26. Bila jadi tokei kedai ni mesti macam2 ragam pelanggan boleh tengokkan. Kalau pelanggan yang tak best tu yg bosan sikitkan.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Tazkirah Jumaat | Adab-Adab Menulis Di BlogMy Profile

  27. dzuandiey says:

    hehehe..wahh…jadi tauke sabun la lepas ni..haha.. :-)
    dzuandiey baru je tulis kisah CPUV Nuffnang Bulan NovemberMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun