Suami Muka Buku

“mm… x semua lelaki yg jujur pada hubungan suami isteri… skg dunia dah moden… ader jer cara nak beraffair diluar… salah satu nyer thru fb… ni la yg terjadi kat saya… ingat dah abis… sumpah janji suami bagai nak rak… end up bila find out… masih sama n terus berhubung thru fb… dah mcm budak muda2 nak bercinta blk dah… tlg la sya”

batang ubi tanam tak jadi
tanah paya lalang bertamu
ada isteri dibelainya lappy
mabuk cinta di muka buku

facebook

tanah paya lalang bertamu
batang ubi hanya simpanan
mabuk cinta di muka buku
kasih isteri dalam kesepian

Dua rangkap pantun untuk sama-sama kita fikirkan. Kalau diri kita di tempat si isteri berkenaan, apa yang boleh kita lakukan. Adakah cara untuk dapatkan semula perhatian dan kasih sayang suami yang terlampau asyik dengan cinta muka buku.

[Petikan di atas adalah satu komen di blog tehramuan]

TehrDemikian kisah 'Suami Muka Buku' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. fuad ansari says:

    mungkin boleh memperbanyakkan menghadap muka isteri dari menghadap muka buku.. mana tau, kalau2 berkesan.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah KiSaH iNi KiSaH BeNaR..My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      betul juga tu
      boleh juga letak gambar isteri sebagai wallpaper

      1. nana picanto says:

        satu cadangan yang amat bernas

  2. akubiomed says:

    Err..saya tidak bersalah bro kerana tidak ada pun akaun Facebook. Isteri saya adalah akaun Facebook. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Jom ganyang Aedes dengan COMBIMy Profile

    1. surihati_ku says:

      haa..saya bru bt akaun fb dia he. bukan guna pun tapi utk main games ok jer hiii
      surihati_ku baru je tulis kisah Balão De Ar QuenteMy Profile

      1. tehr says:

        saya dah ada akaun fb
        tapi jarang2 je buka :D

    2. ahmad kamil says:

      Hehe tapi kalau muka buku disalah guna untuk cari skandal, itu yg jd tak elok… :-)
      ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  3. surihati_ku says:

    pujuk baik2 blh punya..klu salah guna fb mmg tahap parah heeee
    surihati_ku baru je tulis kisah Senaraikan Geram!!My Profile

    1. tehr says:

      yups
      memang kena banyak sabar dan guna idea bagus tu

    2. ahmad kamil says:

      Pn Suri main game Farm ville ke? hehe
      ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  4. nurmisnan says:

    hahaha.. mcm2 pesen orang ada yer.. biasalah tuh.
    nama pun manusia. Kalau kuat cinta dan sygnya serta
    mengargai penat lelah isteri, insyaAllah doa itu satu kekuatan
    utk kita… mr. hubby pun kalau masa lapang suka juger
    tgk2 FB, tapi aku percaya dia.. begitu juga aku..
    nurmisnan baru je tulis kisah Terima kasih kerana menjawabMy Profile

    1. tehr says:

      saling mempercayai memang terbaik
      masalahnya kalau sorang je yang dok percaya
      yang sorang lagi buat hal sendiri je
      huhu

  5. maza says:

    apa lagi, cuti2 malaysia lah gamaknya kan kan kan..

    asyik mengulit FB jerk, tak der pekdah gak. ahaks..

    Jom gi zoo, tengok kura-kura telur! ahaks..
    maza baru je tulis kisah Selepas maza kini emak pula…My Profile

    1. tehr says:

      betul2
      cari idea kat zoo
      haiwan juga ciptaan tuhan untuk kita fikir2kan

  6. yas says:

    Hehehe…kompom si suami tu tak puas bersosial semasa bujang…
    yas baru je tulis kisah Cara Dapatkan Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia RM500My Profile

    1. Persada says:

      ada kemungkinan…
      Tapi Fb ni memang pengaruh dia kuat
      Persada baru je tulis kisah Angin dalam badan – Sendawa tanda banyak angin dalam BadanMy Profile

      1. tehr says:

        ada berita janda rugi berjuta2 kerana fb
        betul ke tidak aku tak pasti la

      2. ahmad kamil says:

        Betul tu, pengaruh FB ni memang kuat. Kalau kita guna FB untuk tujuan postif, teman rasa tak da masalah.
        :-)
        ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  7. Persada says:

    itu lah jadinya bila kita dikawal oleh teknologi.. bukan kita yang mengawal teknologi

    1. tehr says:

      haha
      dah memang salah kita tu
      buat benda untuk kawal kita
      pelik

  8. dunia skrg memang mencabar…..
    byk sgt medium godaan syaitan nie….
    semoga kita dijauhkan..
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua cara berhenti merokokMy Profile

    1. tehr says:

      amin
      moga2 dijauhkan dari kita

  9. ohcikgu says:

    emm..penangan facebook makin menjadi-jadi.. :(

    sampai budak sekolah pun terikut sama..
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda vs Sydney FCMy Profile

    1. tehr says:

      sama la dengan budak sekolah aku
      masuk makmal komputer nak buka fb :D

    2. ahmad kamil says:

      sebab cikgu ada FB..murid pun kena ada FB juga..
      betul tak ? hehe
      :-P
      ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  10. Wan Perlis says:

    jijik dengar kalau dah nikah tapi ada org lain

    1. tehr says:

      betul sangat tu, wan
      memang salah besar

  11. amirulfaiz says:

    Kasihan si isteri. Apelah suami ni. Mujahadah tak nak jadi laki seperti itu. :)
    amirulfaiz baru je tulis kisah Naufal setelah 8 bulanMy Profile

    1. tehr says:

      moga2 kita dijauhkan dari kelekaan yang rugi

  12. Norizwan says:

    errr…saya ada akaun FB…tapi jarang buka…
    Norizwan baru je tulis kisah Keunikan perkahwinan wanita Islam BulgariaMy Profile

    1. ahmad kamil says:

      Mungkin saudara Norizwan busy kot. :-)
      ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  13. kakyong says:

    kakyong jarang2 buka FB.. suami ada FB tp dah setahun lebih tak buka.. hahhaha

    mujur la kakyong sorg jer yg gila online.. suami malas amik port..
    tp kita pun harus jaga batas pergaulan.. jgn la sampai nak bergedik pulak… minta dijauhkan
    kakyong baru je tulis kisah Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak RiangMy Profile

    1. tehr says:

      saya juga jarang sekali buka fb
      lebih seronok jalan2 kat blog

  14. levelsatu says:

    makin lama..makin bahaya aku tengok.
    kena buat sesuatu ni..
    levelsatu baru je tulis kisah Harimau Muda menang lawan Sydney FC (3-0)My Profile

    1. tehr says:

      paling mudah
      tutup je akaun fb tu
      huh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun