Suami Gila Internet

Bagaimanakah jadinya bila dapat pasangan gila internet? Asyiknya hari-hari hanya mengadap komputer dan belayar ke seluruh alam maya. Balik ke rumah, on kumputer. Buka baju, stokin, minum, makan, janji semuanya depan komputer. Lagi teruk kalau masih juga dengan laptop walau pun masuk ke bilik air. Isteri dan anak-anak tak boring ke?

nasib ku dapat suami beginikomputer
sampai tak ingat anak isteri
pagi ke petang malam ke pagi
mujurlah tidak dibawa mandi

sakitnya rasa di dalam hati
boleh tak nampak aku berdiri
duduk di kanan baring di kiri
dibelainya laptop setiap hari

Macam itulah agaknya kata hati isteri yang hidup dengan orang yang gila internet. Jangan kata nak tolong buat apa-apa kerja rumah, nak ngadap muka bini pun tak sempat. Huh…

Bagi aku tak susah mana pun menjadi suami gila internet. Cuba tetapkan 2 jam bersama komputer mesti diselang-seli dengan 1 jam membuat kerja rumah. Bukan dengan hati gembira lepak kedai kopi sembang pasal bola.

Masa 1 jam tu masuk ke dapur dan bersihkan apa yang patut. Pinggan ke, mangkuk ke, periuk kuali ke. Dah cukup 1 jam bolehlah sambung online semula. Lepas 2 jam nanti, berenti dan buat kerja rumah lagi. Basuh baju ke, sidai kain ke, sapu sarang labah-labah ke, gurau-gurau dengan anak isteri ke… :D Amaaaaaan dunia!

Kalau isteri gila internet bagaimana la jadinya?

TehrDemikian kisah 'Suami Gila Internet' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


61 Comments

  1. chii says:

    gila internet? perkara yg elok..xpe la..jangan dilayan facebook atau perkara2 yg boleh membuatkan isteri naik angin..eheh

    gila internet? gunakan pelan digi..:p
    chii baru je tulis kisah RenunganMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      sedang mengata diri sendiri ni, chii :D

      1. nurmisnan says:

        kalau kat Msia aku guna DG Chii.. hik3
        nurmisnan baru je tulis kisah Penawar meredakan sakit jantungMy Profile

  2. yas says:

    Hahaha…seb bek aku layan internet time anak2 bini dah tido…lau x mau bising gak wife aku…:)
    yas baru je tulis kisah Wanita DiHukum Gantung Sampai Mati – Hudud di IranMy Profile

    1. nurmisnan says:

      bagus buat cm tuh.. sekurang2nya u guys ada masa utk
      melayan mereka selepas pulang bekerja.. GOOD
      nurmisnan baru je tulis kisah Penawar meredakan sakit jantungMy Profile

      1. tehr says:

        yups, terbaik tu, yas

        1. surihati_ku says:

          prinsip ini harus di guna oleg org dh kwin
          surihati_ku baru je tulis kisah Kronologi Blog cahayacinta.com 2011My Profile

  3. nurmisnan says:

    hahaha… ini mcm cerita kami berdualah. aku dan mr. hubby
    memang giler internet. Almaklumlah keja pun ngadap komputer
    + buat keja umah + driver…

    Kitorang walaupun masing2 ngadap komputer sendiri, namun
    ada spend time untuk buat aktiviti bersama2 dgn anak, makan2
    dan mcm2 lagi.. yang penting kena jujur pd diri sudah.. bahaya tuh
    nurmisnan baru je tulis kisah Penawar meredakan sakit jantungMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      mesti tahu yang mana nak didahulukan

  4. Seri Bahasa says:

    kena patuk ular berbisa,
    bisa ditawar jampi serapah;
    gila internet dah kira biasa,
    asalkan orang rumah tak tambah.
    Seri Bahasa baru je tulis kisah Jangan Dikenang, Jangan DirinduMy Profile

    1. tehr says:

      siapa baca jampi serapah
      siapa buat tepung tawar
      kalau tambah orang rumah
      sudah tentu tidur kat luar

  5. fiezaradzi says:

    lagi teruk lau isteri yg gila internet kot.. sekali sekala ok je, tapi lau anak nangis depan mata buat dek je, mmg de masalah la laki tu.. hihi.. setakat ni en suami alhamdulillah, masih berada di landasan yg betul.. cewah..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #8My Profile

    1. tehr says:

      anak nangis tak dengar tu, fieza
      earphone ada kat telinga :D

      1. surihati_ku says:

        haa..klu bgtu baik ttp terus wifi dia heee..
        surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  6. ohcikgu says:

    suami gila leh terima lagi. tapi kalau bini gila internet..itu susah sikit nak terima woo..

    1. tehr says:

      memang berselerak la rumah

  7. kakyon says:

    kekadang terfikir jugak..macamana orang yg online di FB setiap jam berchating. ini dah dlm katogeri giler internet ke? lain lak dgn berblog, boleh save draft, auto publish..hehe
    kakyon baru je tulis kisah hari rabu akk..My Profile

    1. tehr says:

      tak tahu la, kakyon
      tak pernah pulak bersama mereka ni

  8. ciksembang says:

    wah bagusnya tehr.. ada sistem nak gunakan komputer.. mmg cikgu yg berdisiplin..semoga rumahtangga tehr sentiasa diberkati Allah
    ciksembang baru je tulis kisah Kegayatan dengan kereta kabel LangkawiMy Profile

    1. tehr says:

      sistem/jadual tu dah lama ada
      tapi tak ikut je :D

      1. surihati_ku says:

        haa.apalah..suri tak der jadual sllu pas semua siap last bru jeguk blog..
        surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  9. shraqs says:

    nasib baik gila internet bro. klau gila perempuan naya jawabnyer :)
    shraqs baru je tulis kisah Kupon iPage – 75% OFF Secret Boxing Day SaleMy Profile

    1. tehr says:

      kalau gila perempuan
      tido dalam kereta la jawabnya
      huhu

      1. surihati_ku says:

        haa..bukan tdo luar rumh ker heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Untung Ada Pelanggan “Muda” DatangMy Profile

  10. padin says:

    hehe gila internet tu tak boleh nak kata apa, asal saja tanggungjawab lain di bereskan dulu.. hee, pasal kalau dah ON je, memang asyik dengan internet ni hee
    padin baru je tulis kisah Wahai TemanMy Profile

    1. tehr says:

      memang payah
      kalau dapat isteri tarik telinga baru nak bergerak :D

      1. surihati_ku says:

        mmg kes berat,klu bgni mmg lki pun tak tahan lama heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  11. titan says:

    aku lom gila lagi. haha..

    1. tehr says:

      haha
      sama la kita :D

  12. kena budget masa gak…
    kalo asyik mengadap internet, rumah dan keluarga terbaik, parah tu.. :D
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua ubat penyakit ekzimaMy Profile

    1. tehr says:

      betul2
      memang kena bajet masa
      kesihatan pun nak kena jaga gak

      1. surihati_ku says:

        paya klu hadap tapi org d sekeliling terabai mmg makan seseorg tu heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IIMy Profile

  13. windi says:

    nasib baik my husband gila ntenet utk baca berita harian je…
    windi baru je tulis kisah LAYAN FACEBOOK DITEPI KUBURMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      jangan terlebih2 sudah la dengan internet ni
      kerja lain kena buat gak

      1. surihati_ku says:

        klu gila berblog ok kan jeeee..tapi pastikan semua setel baru hadap
        surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  14. b3njy says:

    Biasa tu cikgu zaman sekarang ni yang penting saling memahami ..
    b3njy baru je tulis kisah HORMAT MENGHORMATIMy Profile

  15. b3njy says:

    Lagi parah kalau suami isteri gila internet lepas tu anak main dengan anak patung angry birds sendirian … kesiannya.
    b3njy baru je tulis kisah HORMAT MENGHORMATIMy Profile

    1. tehr says:

      tak pasal2 nanti anak hilang
      bahaya besar tu

  16. b3njy says:

    Kalau gila internet tu 100% benjy ni kira 80% … ok kot … yer tak cikgu ?
    b3njy baru je tulis kisah HORMAT MENGHORMATIMy Profile

    1. surihati_ku says:

      benjy ni yang suka sana sini ..heeee
      surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  17. b3njy says:

    Masa dulu benjy gila PS 1 masa bujang2 dulu … hehehe
    b3njy baru je tulis kisah HORMAT MENGHORMATIMy Profile

  18. b3njy says:

    Janji jangan cikgu bawa laptop masa mengajar sudahlah … :)
    b3njy baru je tulis kisah HORMAT MENGHORMATIMy Profile

    1. surihati_ku says:

      haaa.. sllu bukan bilik guru ada tenet ker heee..nak update kedatangan pelajar..update markah pelajar heeee
      surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IIMy Profile

    2. tehr says:

      hehe
      sebenarnya kerja aku kat sekolah jaga data guru
      tugas ngajar sikit je

  19. surihati_ku says:

    suri sllu kemas rumh dulu masak2 dah selesai baru layan blog..klu ada tak tdo layan ank.klu dah tdo bru bukak kitab B hee..
    surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IIMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      buat apa saja asalkan tugas2 utama juga beres

  20. korang yang masih bujang layan internet sampai puas sebelum kawin..hehe

    1. tehr says:

      ya. betul2
      dah kawin nanti banyak benda nak kena urus

      1. surihati_ku says:

        ya.setuju saya pun sependapat heeee.apa pun perlu seiring baru segala kerja menjadi
        surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  21. surihati_ku says:

    apa pun klu jadi bloger kena bijak uruskan masa tak kira llki ke pompun heee klu dok sure tungglang langgang blog..rumah..tanggungjwb heeee
    surihati_ku baru je tulis kisah Lansium Domesticum JackMy Profile

    1. tehr says:

      sudahnya dua2 hancur
      minta2 dijauhkan

  22. anjangman says:

    Cam mane kalu isteri gila internet… tanam sayur kat internet, masak kat internet, shopping kat internet, semua kat internet..last2 suami kawin lain.Pada suami jgn layan internet je..layan isteri, pada isteri jgn nak layan internet je layanlah suami. Pd suami & isteri jgn layan internet je..layan anak2 juga ye..Selamat tahun baru 2012.
    anjangman baru je tulis kisah Cara menjaga bateri macbookMy Profile

    1. tehr says:

      yups. layan semua dengan seadilnya
      sama rata, sama rasa :D

  23. zulkbo says:

    salam..
    nasib baik gila internet..duduk di rumah juga
    kalau gila mancing..sibuk nak ke laut pulak
    nanti..he he
    zulkbo baru je tulis kisah Persoalan Cinta Ini : Luahan AnonymousMy Profile

  24. zulkbo says:

    salam..
    nasib baik gila internet..
    duduk di rumah je kan?
    kalau gila mancing….
    sibuk nak ke laut pula nanti
    zulkbo baru je tulis kisah Persoalan Cinta Ini : Luahan AnonymousMy Profile

  25. Kalau dah memang tugas suami memerlukan sesuatu yang ada kaitan dengan internet.. apa salahnya
    sabree hussin baru je tulis kisah Cara Cepat Hasilkan Ringgit MalaysiaMy Profile

  26. buah mangga buah kuini
    Buah rambutan banyak bulu
    Bukan tak sayang bini
    Cuma laptop disisi selalu

    awek cun pakai bikini
    sarung cincin dihujung jari
    tengok internet informasi terkini
    banyak perkara boleh dipelajari

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip hadapi temprature naik kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  27. akubiomed says:

    Perlu pandai bahagi masa untuk dunia maya dan dunia realiti.
    akubiomed baru je tulis kisah Video lamaran Timothy Tiah yang sweetMy Profile

    1. surihati_ku says:

      ada dua masa heee…

      klu tak tahu nk bahagiakn juga kena ar ada jadual hiii
      surihati_ku baru je tulis kisah Ulangtahun CahayaCinta.Com 30/12/2011My Profile

  28. kimmie says:

    saya cuma suka blogwalking je…tak smpi gila lagi…hahahahah

  29. Jebeng Otai says:

    gila internet ? cegah sebelum parah..hehe
    Jebeng Otai baru je tulis kisah Arigato Gozaimasu , SayonaraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun