Siri Bercakap Dengan Ayah | Tak Patut

Tak Patut

“Budak kat sekolah tu, tak patut la, ayah.”

“Kenapa?”

“Ada ke patut dia tegur kawan depan-depan orang.”

“Tegur apa?”

“Dia kata kat kawan Amat, tak mahu la aku jadi ko, ada jerawat atas dahi. Ko tak malu ke?”

Tak patut tu.”

“Kesian kat kawan Amat.”

“Dah tu kawan Amat jawab apa?”

“Kawan Amat diam je la.”

“Ya. Tak payah layan.”

“Patutnya kawan Amat jawab la sebijik dua.”

“Jawab apa pulak?”

“Aku pun malu nak jadi ko. Harap muka je meja marmar tapi mulut bau longkang. Busuk.”

“Eh, tu dah main bunga api tu.”

“Bunga api?”

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Tak Patut' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. Hafizul says:

    Jerawat… Isu sensitif tu bro..hahaha…
    Hafizul baru je tulis kisah Sampai Demam Kediri Kerja MalamMy Profile

  2. jerawat cinta tuh
    cara berhenti merokok baru je tulis kisah cara berhenti merokok amanMy Profile

  3. akubiomed says:

    Budak tengah naik. Hormon pun tak stabil lagi. Jerawat mudah tumbuh disana sini. :)
    akubiomed baru je tulis kisah Menonton kereta elektrik 2 FIA Formula E ePrix di PutrajayaMy Profile

  4. Alongxp says:

    Bunga api? kenapa ada bunga api pulak ni? aarrhhh… tak faham…
    Alongxp baru je tulis kisah Surat suami curang dibalas isteriMy Profile

    1. skrinaku says:

      bunga api tu kira maksud punca masalah la tu
      dah terbakar nanti, parah jadinya
      skrinaku baru je tulis kisah Iklan Dan Promosi Percuma HomestayMy Profile

  5. dja@sishaza says:

    Jerawat dan bunga api sama2 ada kesannya …Emm tapi ramai yg suka main bunga api kannnnn …
    dja@sishaza baru je tulis kisah CONGO BARS ADDICTEDMy Profile

  6. imran says:

    oke, yang ni lawak. haha
    imran baru je tulis kisah Tekanan orang bujangMy Profile

  7. titan says:

    Biasala tu.

    Kekadang..gua lepas gak d3ngan budak2 gua. Haha..
    titan baru je tulis kisah PricePanda Malaysia memang PENTING bila shopping online.My Profile

  8. Zul says:

    haha..tak makan saman punya budak..tapi nape main bunga api? xdpt tangkap.
    Zul baru je tulis kisah Nasi Dagang Kelantan di Kg BaruMy Profile

  9. emalinmohd says:

    Boleh terbakar tu kalau teruskan api dari bunga api tu :)
    emalinmohd baru je tulis kisah Punca Sumbing Berlaku Di Kalangan BayiMy Profile

  10. hahaha..nanti bro buat siri bercakap dengan din pulak yer..
    blogger lelaki baru je tulis kisah Buat Duit Di iLancee.comMy Profile

  11. maza says:

    Hahaha…

    Bapa pula yang emo!
    maza baru je tulis kisah Isteri Bekerja Hendak Membantu Suami?My Profile

  12. muka marmar. mulut longkang…

    good phrase.

    hehe.
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah scene komuter (2) : komuter lambat?My Profile

  13. ohcikgu says:

    okeh.

    itu memang tidak patut..haha
    ohcikgu baru je tulis kisah Buat Duit Di iLancee.comMy Profile

  14. Asyraf Asri says:

    Sangat tak patut!
    Asyraf Asri baru je tulis kisah Saya Nak Pegang Anjing, Boleh?My Profile

  15. linie says:

    hihhii..muka berjerawat tapi jangan mulut macam longkang..ramai orang tak suka nanti..ehe
    linie baru je tulis kisah Berkesankah diet atkin untuk kurus????My Profile

  16. muliani says:

    jerawat sgt sensitif bile dibangkitkan isu ini.. haha

  17. kalau saya dulu2 time byk cjerawat, memang sensitif org tanya pasal jerawat. hahah
    Raihanah Ahmad baru je tulis kisah Shaklee Promo Mei 2015 Hebat TerrrMy Profile

  18. ira says:

    tak baik duk mengata orang. boleh jadi isu gaduh kalau dilayan tapi bagus jangan dibalas. diam lama2 bosan lah dia.
    ira baru je tulis kisah Keajaiban Perjalanan Hidup Seorang WanitaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun