Siri Bercakap Dengan Ayah | Sama

“Cucu ayah tu nakal sangat sekarang ni.”

“Sama la.”

“Ada ke patut, dicurahnya air kat adik dia.”

“Sama la.”

“Dulu dah sekali buat hal. Curah air dalam pinggan nasi saya. Geram sungguh.”

“Sama la.”

“Pantang dapat air dia tu. Suka benar main dengan air.”

“Sama la.”

“Apa ayah ni. Sama la… sama la…”

“Sama la dengan perangai kau dulu. Ramai yang kena siram ngan air.”

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Sama' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


32 Comments

  1. bEe says:

    Hehehehe :lol:
    Masa arwah emak ada bEe pun bercerita juga psl anak.
    Arwah pun jwb sama sama then sama….
    Sama dgn kau masa kecik2 :-P

    1. tehr says:

      hehe
      memang pun kita lupa apa yang kita dah buat masa kanak2

  2. puteri says:

    hahahaha
    alamak cemane boleh same ni?????

    1. Norgadis says:

      anak bapa hahaha….
      Norgadis baru je tulis kisah Buku Aturcara Majlis Bicara BukuMy Profile

  3. Mus says:

    begitulah kehidupan..
    sekarang kita pula yang layan karenah anak-anak..
    Mus baru je tulis kisah Kebiruan Air Laut Dan Keputihan Pantai Rang Bulan, Kota BeludMy Profile

    1. tehr says:

      kalau anak2 nakal
      memang tak terlayan, mus
      memang boleh pening kepala :D

  4. ghost writer says:

    bapa borek anak rintik lar tuh..haha
    ghost writer baru je tulis kisah pragmatikMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      memang tak salah lagi, ghost

  5. akubiomed says:

    Memang ada kebenaran. Kalau anak-anak nakal macam tuhlah agaknya kita dahulu :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Superbike exhaust show offMy Profile

    1. tehr says:

      aku setuju, bro
      walau pun sebenarnya bukan 100% macam tu

  6. zulkbo says:

    salam..
    haha..baru tahu rupanya..
    bapa borek anak pun rintik..

    kemana lagi tumpahnya
    kuah kalau tak ke nasi ye tak?
    zulkbo baru je tulis kisah Buku Seks Islam : Best Ke?My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      sebab tu la kita disuruh berbuat baik sejak kecil
      anak2 nanti akan ikut berbuat baik juga
      gitu kan, bro?

  7. yas says:

    Gamaknya si abang tu tak perasan kot ngan apa yg pernah dia buat dulu…hehehe
    yas baru je tulis kisah China RamboMy Profile

    1. tehr says:

      citer lama, yas
      memang dah lupa pun :D

  8. Norgadis says:

    Itu namanya waris… semua sama hehehe…
    Norgadis baru je tulis kisah Buku Aturcara Majlis Bicara BukuMy Profile

    1. tehr says:

      semua dapat sama rata :D
      tapi lebih elok diperturunkan yang baik2 je, kan?

  9. padin says:

    hehe, betul juga kata bro.. harap apa yang di buat tu
    yang baik – baik aja.. :D
    padin baru je tulis kisah Menjadi Yang TeratasMy Profile

    1. tehr says:

      memang akan kena, bro
      haha

  10. hafizmd says:

    hehe..makanya, kalau anak kita buat itu dan ini…boleh jadi itulah yg kita selalu buat masa kecik2 dulu… :D

    p/s-ingat siri bercakap dgn jin (tamar jalis) tadi..

    p/s lagi-malam ni p stadium ke?
    hafizmd baru je tulis kisah Piala Malaysia: Kelantan vs Terengganu – Mampukah Terengganu bertahan & Kelantan bangkit?My Profile

    1. tehr says:

      orang kata macam tu la, bro
      tapi rasanya tidak 100% sama

      ada perkhemahan
      aku kena jaga budak2
      huhu

  11. sud@is says:

    hehe secara tak sedar ada pewaris
    sud@is baru je tulis kisah Mereka Belum MengertiMy Profile

    1. tehr says:

      mesti ada tu, sud@is
      mesti

  12. Cik Siti says:

    he…he… he…. memang betul…. mana tumpahnya kuah kalau bukan nasi ye tak?
    Cik Siti baru je tulis kisah #6 wordless wenesdayMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 bukan kuah basi :D
      sakit perut nanti jadinya

  13. nurmisnan says:

    hik3… kena btg hidung sendiri.. sesuai…
    nurmisnan baru je tulis kisah Pertandingan Foto Sayangi 1Malaysia l Juara 20,000My Profile

    1. tehr says:

      haha
      padan muka
      baru la sedar perangai sendiri :D

  14. adele says:

    hahaha..okay.jgn komen perangai anak kat parents. sama je. kat mana tumpah kuah kalau tak ke nasi :D
    adele baru je tulis kisah Kenapa Perempuan Suka Crop dan Edit Gambar?My Profile

    1. tehr says:

      betul tu, adele
      jangan asyik banyak nak komen
      usaha ke arah kebaikan tu yang lebih utama

  15. chii says:

    hehehe..ini yg dikatakan karma..perkara yg sama akan berulang kembali..oleh individu yg lain :p
    chii baru je tulis kisah PelarisMy Profile

  16. titan says:

    DNA takkan menipu.
    titan baru je tulis kisah Edisi Siasat – Buat Duit dengan CPM.bizMy Profile

  17. Afiffuddin says:

    Hahaha! Samala. Bebudak, Bebapak, Bedatuk.
    Afiffuddin baru je tulis kisah Cara menukar password streamyx – tukar password wifi streamyxMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun