Siri Bercakap Dengan Ayah | Pencen

“Besar nanti Amat nak jadi apa, doktor?”

“Tak best la jadi doktor.”

“Dah tu nak jadi peguam?”

“Payah la, peguam.”

“Polis?”

“Tak minat.”

“Dah tu nak jadi apa?”

“Jadi macam ayah!”

“Cikgu?”

“Bukan.”

“Dah tu?”

“Nak jadi pencen. Dok rumah je…”

“???”

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Pencen' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


46 Comments

  1. ghost writer says:

    cikgu Tehr dah nak pencen ker ?

    selamat pagi.

    :)

    1. b3njy says:

      Selamat pagi Cikgu, selamat pagi ghost dan selamat pagi semua… dah sarapan ke belum :)
      b3njy baru je tulis kisah SAYA NAK SAMSUNG GALAXY S II SEBABMy Profile

    2. tehr says:

      hehe
      lambat lagi :D

  2. yas says:

    Ahah kan…
    cikgu tehr dah pecen ker? Tertanya2 gak ni…..ni kisah sebenar atau camne ni bro?…hehehe
    yas baru je tulis kisah Pesan aku untuk Zaidy (Nabila Amy Search) ~ Sabo je la bro….My Profile

    1. LadyBird says:

      en tehr ni cikgu ek?
      lady pgl cikgu lah yer..
      LadyBird baru je tulis kisah Keistimewaan Ciptaan AllahMy Profile

      1. b3njy says:

        Yerr .. C Tehr ni cikgu … cikgu yang paling garang sekali kat sekolah dia … semua murid takut padanya belum tengok muka, tetapi dengar bunyi tapak kasutnya je semua murid menyorok bawah meja …. kalah kegarangan guru disiplin … (hehehe guarau je)
        b3njy baru je tulis kisah SAYA NAK SAMSUNG GALAXY S II SEBABMy Profile

        1. tehr says:

          hahaha
          nasib juga GB tak takut

      2. tehr says:

        cikgu biasa2 je :)

    2. tehr says:

      cerita rekaan je ni, yas
      tak ada kena mengena dengan sesiapa

  3. b3njy says:

    Anak yang jawab tu umur berapa ? … b3njy bolehkatakan TERBAEIKK ! kepada jawapan tu … tak sangka pekerjaan ayahnya PENCEN menjadi idola anaknya … hehehe
    b3njy baru je tulis kisah SAYA NAK SAMSUNG GALAXY S II SEBABMy Profile

    1. tehr says:

      belum sekolah tu agaknya, bro

  4. sud@is says:

    dulu pun kalau cikgu tanya
    memang nak jadi cikgu
    sud@is baru je tulis kisah Kerja kerjaaaa…..My Profile

    1. tehr says:

      ramai orang kata, best jadi cikgu
      lagi ramai orang yang kata, tak best :D

  5. maya says:

    erm….dulu nak jadi cikgu tapi sekarang jauh betul…cikgu pun tak..pensyarah pun tak…cikgu taska pun tak..ni ngah mengganggur.
    maya baru je tulis kisah what is Historical cost accounting?My Profile

    1. tehr says:

      tak apa
      sabar2 dulu
      kelak datang juga masanya dapat kerja tetap yang diidamkan

  6. padin says:

    hehehe, aku pon nak kerja pencen la boleh ke tak eh?
    padin baru je tulis kisah Menyesal Tak SudahMy Profile

    1. nurmisnan says:

      Brother tehr segan nak jawab tuh… hik3
      nurmisnan baru je tulis kisah Rawatan penyakit usus buntu atau appendixMy Profile

    2. tehr says:

      haha
      boleh2, memang best kerja pencen ni

  7. Juan says:

    hehe, lawak betul, dia x tau ker ayah dia sblm pencen pun kene kerja dulu berthun tahun, hehe
    Juan baru je tulis kisah Buku-Buku Dr Danial Zainal AbidinMy Profile

    1. tehr says:

      apa yang dia ingat
      ayah dia memang dah pencen
      kes kawin lewat dan lewat dapat cahaya mata la ni, bro

      1. dnoBiz says:

        ni kahwin lewat atau kahwin muda ni tehr… :D
        dnoBiz baru je tulis kisah Manusia Gila – Budak 1 tahun ditinggalkan di Kompleks Beli BelahMy Profile

        1. tehr says:

          boleh jadi juga tu :D

  8. nurmisnan says:

    hahaha… sesuai jawapan tuh. agaknya dia tgk bapak dia syok
    jer baca paper sambil minum kopi… relax…
    nurmisnan baru je tulis kisah Rawatan penyakit usus buntu atau appendixMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, nur
      hari2 ayah je yang dok ngasuh dia

  9. zulkbo says:

    salam..
    menarik kerjaya tu
    “budak pencen”..
    kerja baru nih..
    he he..
    zulkbo baru je tulis kisah Mekanisma Pembayaran RM 100 Bantuan Persekolahan 2011-2012My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      budak2 ni
      belum tau apa2 :D

  10. dnoBiz says:

    hahahah…
    Memang anak ayah ni.. :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Kenali Diri – 7 perkara tak boleh diubah dalam hidupMy Profile

    1. tehr says:

      dia memang kagum dan hormat kat ayah dia, dno
      hehe

  11. zawiahzaida says:

    sUSAH JUGAK NAK MENDIDIK ANAK2 SUPAYA JADI BAIK….SEBAIK AYAHNYA…..PENING KEPALA…TAPI NAK BUAT MACAM MANA….KENA TABAHKAN HATI…..

    1. tehr says:

      semuanya kerana allah nak berikan kita pahala
      kita perlu sabar dan sentiasa berusaha

  12. jauh wawasan tu.. melangkaui zaman kerja :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Kedekut Tandanya SayangMy Profile

    1. tehr says:

      memang sangat jauh, bro :D

  13. titan says:

    hehe..aku pun nak jadi pencen gak la..
    titan baru je tulis kisah Kenangan UPSR 1996My Profile

    1. tehr says:

      haha
      best apa
      banyak lagi kosong ni

  14. chii says:

    selamat hari cuti2 cikgu..cuti sekolah sudah bermula kan..ehehe..
    anak2 skrg ni pandai kan..dia nampak yang last je…ehehe..

    1. tehr says:

      yups
      mereka nampak yang senang2 je :D

  15. Pacifista says:

    best jugak kalau pencen je.dapat gaji jugak :P
    Pacifista baru je tulis kisah Backlinks Dofollow Dari Ariffshah.comMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      dok rumah je

  16. haha! idea baru untuk bina kerjaya .

    tapi kan, orang yang biasa bekerja, bila duk umah saja, dia jadi tak tentu arah, duduk tak senang… akan cari juga kerja untuk dibuat..

    tehr kalu pencen, mai kedah, tanam padi sini. hihi
    rainbowcloudy baru je tulis kisah psikologi | sifat ularMy Profile

    1. tehr says:

      tanam padi?
      dah tak larat nak tanam padi rasanya
      jadi blogger je :D

  17. ohcikgu says:

    hehe..jadi cikgu. kompem pencen.
    ohcikgu baru je tulis kisah Persediaan Peperiksaan Pegawai AntiDadah S41My Profile

  18. akubiomed says:

    Pencen kerajaan terjamin kerana anak belum 21 tahun akan dapat wang pencen kalau penerima pencen dan balu meninggal dunia.

    Kalau pencen swasta dapat duit KWSP boleh gelap mata kalau tidak pandai merancang saki-baki kehidupan hari tua.

    1. tehr says:

      betul tu, bro
      duit kwsp ni memang boleh buat orang lupa diri
      sudahnya merana

  19. akubiomed says:

    Kalau sesiapa ada duit lebih boleh melaburkan pada unit-unit amanah dan beli emas untuk simpanan jangka masa panjang saya ulang simpanan jangka masa panjang.

    1. tehr says:

      betul tu
      untuk jangka panjang, jangan ingat nak cepat kaya je
      sudahnya jadi cepat miskin merana

  20. ke teluk sudah ke Siam sudah
    ke Mekah aje yang belum
    bekerja sudah pencen pun sudah
    khatam Quran aje yang belum.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy hydro fuel system kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun