Siri Bercakap Dengan Ayah | Kena Denda

“Ayah.”

“Mmm…”

“Masa ayah sekolah dulu…”

“Ya…”

“Ayah ada pengalaman kena denda di sekolah tak?

“Ada juga kena sekali dua.”

“Hahaha kantoi. Ayah pun kaki bangkang gak!”

“Bukan macam tu. Kadang-kadang tak sengaja kita ada buat silap.”

“Ooo tak sengaja.”

“Ya la, bumi mana tak ditimpa hujan.”

“Jadi masa kena denda tu, mata ayah ada hujan la, ya?”

“Apa pulak? Mana ada nangis, biasa je.”

“Ayah marah ke cikgu tu?”

“Masa tu marah jugak la. Tapi kejap je.”

“Amat pun ada pengalaman kena denda di sekolah.”

“Aik? Denda apa?”

“Angkat buku cikgu, bawa gi bilik guru!”

“Tu cikgu minta tolong tu, bukan denda.”

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Kena Denda' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. lunaticg says:

    Hahahahaha….
    Nasib baik dapat anak yang skema sikit. :)
    lunaticg baru je tulis kisah 100 dollars watermelon note for auctionMy Profile

    1. cik tom says:

      hehe..kelakar la amat..tue tolong cikgu bukan kena denda..

  2. Melatiqistyna says:

    Ahahaha…. Betul kata lunaticg tu… :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Work, Family, Health, Friends and Spirit…..My Profile

  3. shraqs says:

    Budak2 sekarang ni macam tu ke? Anta buku/beg cikgu pun kena mintak tolong ke? Zaman2 sy dulu, belum sempat cikgu mintak tolong dah mengofferkan diri nak tolong…. :)
    shraqs baru je tulis kisah Panel Komik Terbesar Di Dunia Menggunakan Galaxy NoteMy Profile

  4. akubiomed says:

    Ha..haa..ada juga pernah kena tolong angkat buku. Ingatkan denda sebab buat bising. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Timang bulu ayam permainan tradisi MelayuMy Profile

  5. LadyBird says:

    hehehe.. anak cikgu kelakarlah.. xleh beza antara denda dan mintak tlg.. tp kdg2 cikgu denda mcm tu jugak kat kwn2 lady.. denda yg paling best skali kene basuh toilet sebab boleh main air.. :P
    LadyBird baru je tulis kisah Merapu MerabanMy Profile

  6. Norizwan says:

    hehe…kelakar la….idea baru masuk majalah ujang ni….:)
    Norizwan baru je tulis kisah Penemuan spesies ikan baharuMy Profile

  7. adele says:

    ala..denda mcm tu takpe….dapat pahala :D
    adele baru je tulis kisah Liam Neeson, Hero Taken Pertimbang Masuk IslamMy Profile

    1. zulkbo says:

      ermm..
      baru nak komen yang sama
      sejiwa la pulak kita kan..?
      zulkbo baru je tulis kisah Pengalaman Saya Kena Denda Di Sekolah MenengahMy Profile

  8. rahman says:

    aku tak suka tolong cikgu bawa buku atau beg.. nanti member kata kaki bodek :)
    rahman baru je tulis kisah vertigo,perubatan dan rawatanMy Profile

  9. maza says:

    hahhaa.. tersenyum sendirian membaca nota ini..

    best best best..

    kalau masuk exam kertas UPSR confirm lulus… hahaha
    maza baru je tulis kisah Ibu segala kehidupanMy Profile

  10. chii says:

    ehehe..kena xplain betul2 ni..agaknya cikgu x de kata ” tolong” kat amat kot..tu yg dia ingtkan kena denda :p
    chii baru je tulis kisah Sikap BurukMy Profile

  11. Cik Siti says:

    hahaha… lawak…. angkat buku pun kira kategori denda juga ke?
    Cik Siti baru je tulis kisah Mungkin perasaannya…My Profile

    1. suri says:

      gara2 byk ckp kena ar tolong heee

  12. Cynthia says:

    I would love to drink this kind of tea..Thank you for sharing this to us..
    Cynthia baru je tulis kisah Shelterbox Dadaab KenyaMy Profile

  13. suri says:

    angkat buku heee ada gak kena juga tapi masa tu guru pegang kad laporan kemajuan saya pegang buku laporan mgjar di aheeee

  14. yas says:

    Ayah nangis ekkk…kena denda sekolah ngan cikgu…hehehe

    #Seb bek ayah cepat2 kaber balik….:)
    yas baru je tulis kisah Kehidupan Adalah Satu Perjuangan…My Profile

  15. eiela says:

    kalau angkat buku kata denda memang selalu la kena denda camtu time sekolah. hmm.. budak2 tak reti nak bezakan.
    eiela baru je tulis kisah Earth Hour Makan Dalam KegelapanMy Profile

  16. Hairul says:

    Mana boleh mata ayah hujan kan..
    hilang lah kemachoan ayah…he.he.he
    Hairul baru je tulis kisah First time saya menang hadiah dari bloggerMy Profile

  17. Floyd says:

    I pernah jadi guru sandaran (temporary teacher) suatu masa dulu. I denda anak taukey kedai makan berdiri atas meja, I marah ngan budak tu…dah lah kureng skit bab matematik, tak buat homework lak tu.
    Floyd baru je tulis kisah You have your own Domain. Now What?My Profile

  18. iza says:

    Assalam…
    Budak2 sekolah dulu berebut-rebut nak tolong angkat buku cikgu,
    sebab lepas tu boleh melencong tempat lain dulu ambil angin sebelum sampai ke kelas..
    iza baru je tulis kisah Manfaat Berkongsi.My Profile

  19. mak lagenda says:

    klu kena denda angkat buku pi hntr ke bilik guru, berkali2 kena denda gitu pun takpe nak..
    mak lagenda baru je tulis kisah BIG APPLE DAN MEMy Profile

  20. kulanz says:

    Betul tu nak.. cikgu suruh hantar buku ke bilik dia sebab dia sayang, bukan nak denda :D
    kulanz baru je tulis kisah Misi 12 Menyelamatkan 20 JamMy Profile

  21. titan says:

    hehe..denda pun tak leh bezakan kerr..

  22. Juan says:

    kene dende ngan minta tolong tu lain, hehehe
    Juan baru je tulis kisah Latest Western Actor May Convert to IslamMy Profile

  23. ghost writer says:

    nak dihitung pengalaman kena denda nih ada yang dah tak mampu kita ingat.sampai dah terlupa.denda kecil-kecilan nih takde hal punya.yang besar pun tak jadikan dendam pada cikgu yang mendenda.
    ghost writer baru je tulis kisah Apa yang lucu dengan kehidupan?My Profile

  24. Aik,macam tak ikhlas je tolong cikgu tu..hehehe
    Pejuang Kesenian Extreme baru je tulis kisah Set Catur Alien Vs PredatorMy Profile

  25. hatiputera says:

    bagusla nak jugak budak tu tolong angkat buku cikgu,,,
    hatiputera baru je tulis kisah Live Streaming FA Cup 28 Jan 2012 | Liverpool vs Manchester UnitedMy Profile

  26. tolong angkat buku cikgu pun dah nampak macam kena denda ye sekarang ni?

    Dulu masa saya sekolah rendah dulu (sekolah menengah dah tak) kami berebut-rebut nak tolong cikgu hantar buku dia ke bilik guru..

    sebab bilik guru agak jauh dari kelas, lepas tu kitorang pulak bantai pilih laluan yang paling jauh, balik singgah koperasi atau kantin pulak

    eh memang best la tolong hantar buku untuk cikgu ni
    sabree hussin baru je tulis kisah Petanda Kecil Kiamat Ketujuh : Budak Wanita Atau Wanita Merdeka Akan Melahirkan TuannyaMy Profile

  27. kakyong says:

    dulu kalo dpt peluang hantar buku ke bilik guru, kan main bangga lagi rasa…. yer lah drp ramai2 budak dlm kelas, kita yg terpilih… ;)
    kakyong baru je tulis kisah Makanan untuk awet muda : Vitamin AMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun