Siri Bercakap Dengan Ayah | Kahwin Lagi

“Ayah…”

“Mmm…”

“Mak cantik, kan?”

“Mmm, sebab tu la ayah kawin dengan Mak.”

“Mak juga rajin dan baik sangat.”

“Tak ada orang lain sama macam mak Amat tu.”

“Jadi tak boleh la ayah nak kawin lagi!”

“Kenapa pulak?”

“Sebab tak ada orang yang cantik, rajin dan baik hati macam Mak.”

“???”

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Kahwin Lagi' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


18 Comments

  1. yas says:

    Hahaha…kisah ni mcm anak dah “syak” bapak ada contac luar jerrr…:D
    yas baru je tulis kisah Proton Champion APRC 2011My Profile

    1. Encik Mus says:

      hahaha.. mungkin dah kantoi
      Encik Mus baru je tulis kisah Yes!! Esok Balik KampungMy Profile

  2. titan says:

    haha..bahaya soalan tu. bahaya…
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 86 dari TNXMy Profile

    1. Encik Mus says:

      jangan sampai anak plak yang tanya begitu
      Encik Mus baru je tulis kisah Kenapa Kesihatan Tak Menentu?My Profile

  3. Jai says:

    Anak2 yang masih kecil biasanya terlalu lurus.. Jgn terlepas cakap sudah, balik nanti makan penyapu…he3
    Jai baru je tulis kisah Pekeliling SBPA 2012 Mengikut Jabatan | KementerianMy Profile

    1. Encik Mus says:

      kalau tak jujur dengan anak.. susah juga..
      kena jujur pada awalnya..
      tak sussah menjawab kemudian hari
      Encik Mus baru je tulis kisah kkplace.info – Directory And Event ListingsMy Profile

  4. mesti ayatnya ada niat nak kawen lagi nie..he.he.he
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua menghalau semutMy Profile

    1. Encik Mus says:

      anak sengaja nak uji bapa kot..
      Encik Mus baru je tulis kisah Misi ‘Menebuk Lubang’ Yang GagalMy Profile

  5. zulkbo says:

    salam..
    ermm..lain macam je ayah Amat
    malam nih..ada hati tu..he he
    zulkbo baru je tulis kisah Jadual Tarikh Gaji Kakitangan (Staf) Awam Kerajaan Malaysia 2012My Profile

  6. Ad-Dien says:

    hehe..anaknya tak suka ayah dia poligami yek..huhu
    Ad-Dien baru je tulis kisah Mengenal Para Imam AhlusSunnah Ashabul HadithMy Profile

  7. tulis madah atas batu
    menaruh harapan pada si cantik
    lebih baik kekal satu
    kalau itu memang terbaik

    jangan dijolok sarang tempua
    bukti kasih pada tersayang
    hajat hati pasang dua
    pikir dulu sebelum perang

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    Convert Enjin Daihatsu YRV

  8. Encik Mus says:

    wah.. manisnya soalan tu bro
    Encik Mus baru je tulis kisah Import Entri Blog LamaMy Profile

  9. adele says:

    baguslah…. :D
    adele baru je tulis kisah Entah…My Profile

  10. sud@is says:

    hehe..anak dah bagi warning kat ayah!!
    sud@is baru je tulis kisah Indahnya Menjadi Yang PertamaMy Profile

  11. padin says:

    Ayah : hehee mungkin ada tapi belum jumpa, wakakaa…

    Amat : kalau jumpa, bagi amat je la, muehehee
    padin baru je tulis kisah Tahukah KamuMy Profile

  12. eiela says:

    haha, ish bahaya-bahaya. anak mengingatkan bapa.
    eiela baru je tulis kisah Hari Ini Hari JumaatMy Profile

  13. chii says:

    tricky question tu..ehehe..nasib baik jawapan dari ayah tidak memberi curiga pada anak :p
    chii baru je tulis kisah Hujung MingguMy Profile

  14. akubiomed says:

    Kalau sudah mahu tambah cawangan sudah tidak kira dah. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Merakam gambar gerhana bulan 10 Dis 2011My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun