Siri Bercakap Dengan Ayah | Jilat

“Ayah”

“Mmm…”

“Knapa ayah tak beli keta besar?”

“Kita tak ada duit laa.”

“Dalam poket ayah tu, masih ada kan?”

“Ada tu memang la ada. Tapi nak beli banyak benda juga tu. Beli beras, beli ikan, bayar bil air, bil api. Duit sekolah Amat lagi… Hah, bagaimana?”

“Cikgu kat sekolah tu, gi sekolah naik keta besar. Canteek!”

“Ada hati konon.”

“He he he…”

“Amat nak jilat tayar kalau lapar nasik?”

???

TehrDemikian kisah 'Siri Bercakap Dengan Ayah | Jilat' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


25 Comments

  1. fiezaradzi says:

    kesian amat.. kena jilat tyar lau lapar..nasib baik die tak kata die nk mkn stereng.. lau tak..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Imunisasi BayiMy Profile

  2. LadyBird says:

    amat x kisah..
    kalau tayar tu bleh makan.. amat makan jerk.. :D..
    asalkan kete ayah lagi besar dr kete cikgu amat tu..
    bleh kan ayah?

    hihihi~
    LadyBird baru je tulis kisah Kesihatan dan Perubatan [Hadis]My Profile

    1. surihati_ku says:

      tayar apa ek ha..tara hiasan kek gula2 blh jer bt mkn kot hiiii
      surihati_ku baru je tulis kisah Cara Mengatasi Gejala SihirMy Profile

  3. surihati_ku says:

    lapar gi gadai tayar tu tapi haaa..aaaa bukan wang tuk beli kete besar hnya utk bli keperluan dpur shaja
    surihati_ku baru je tulis kisah Makanan Merangsang Seks_18sxMy Profile

  4. surihati_ku says:

    klu dpt ayh yg baik dia akan ckp baik2 klua yah yang garang terkedu ar anak nak memahaminya heee
    surihati_ku baru je tulis kisah Cara Mengatasi Gejala SihirMy Profile

  5. nanti anak dia jawab..
    “kalo lapar, amat potong sikit tayarnya buat barbecue”
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua menghilangkan hidung tersumbatMy Profile

  6. chii says:

    errr…nape jilat tayar plak eh…chii x dpt tngkap maksudnya plak..
    chii baru je tulis kisah Kasih Si KecilMy Profile

  7. fuad ansari says:

    tak cukup tayar, boleh cakar dinding rumah.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah ReMaJa DaN aNGRY BiRDs..My Profile

  8. nurmisnan says:

    hik3… kalau jilat tayar, confirm lidah haus..
    mkn nasi pun tak rasa…

    Teringat anak minta driver suruh hantar ke sekolah
    dia kata semua kwn dia ada driver.. hik3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Kelebihan surah AL FatihahMy Profile

  9. kakyong says:

    ayat last tu memang x boleh blah…
    kakyong baru je tulis kisah Terima Kasih DenaiHati & kawan-kawan untuk projek 2 tahun laluMy Profile

  10. padin says:

    heh, kalau jilat tayar boleh kenyang, aku pon nak try hee
    padin baru je tulis kisah Apa Yang Di Cari?My Profile

  11. Juan says:

    duit utk makan lagi penting daripada jilat tayar kemudian hari, hehe
    Juan baru je tulis kisah Jom Mengundi Untuk Pilihan Raya Umum ke-13My Profile

  12. agak2 kalau amat kata dia sanggup nak jilat tayar, ayahnya nak beli kereta baru jugak ke tak ea .. hhe
    sabree hussin baru je tulis kisah Passive Income Tips : The Benefits Of Earning PassivelyMy Profile

  13. titan says:

    kang kalau dia kata ok aje..
    haa..camana nak menjawab tu..
    titan baru je tulis kisah Edisi Siasat – Buat Duit dengan MetavertizerMy Profile

  14. zulkbo says:

    salam..
    agak-agak tayar malak lomak
    pun sodap kan…he he..

    gitulah realiti hidup ada orang
    biar papa asal bergaya :)
    zulkbo baru je tulis kisah Borang BR1M Fotostat Tidak Di Terima LHDNMy Profile

  15. eiela says:

    huhu amat kena tahu menghargai tuh.
    eiela baru je tulis kisah Perkongsian Hari Jumaat – Doa Baik-BaikMy Profile

  16. floyd says:

    ayah saja beringat & being reasonable agaknya
    floyd baru je tulis kisah Water Before BedtimeMy Profile

  17. kakyon says:

    kesian amat. kalau dia lurus bendul..bila lapar aje gi jilat kete cikgu..heheh
    kakyon baru je tulis kisah sembang dengan cucu..My Profile

  18. akubiomed says:

    Orang zaman sekarang beruntung kerana baru belajar dikolej sudah mampu berkereta. Ada yang membuat perniagaan kereta sewa pun ada.

  19. Norizwan says:

    dialog di atas tu, ayah bercakap dengan amat “Amat nak jilat tayar kalau lapar nasik?” amat tak paham tu…

    cam tu ker bro…huhu…
    Norizwan baru je tulis kisah Keputusan Maharaja lawak mega minggu ke-8My Profile

  20. yas says:

    Hehehe…bebudak, sempoi betul jawapan dia, sampaikan kadang2 kita terkedu nak menjawabnya…
    yas baru je tulis kisah Masa Tambahan Bila Jadi Seorang BloggerMy Profile

  21. adele says:

    hehehe….jilat..jgn tak jilat..lapar nnt :D
    adele baru je tulis kisah 20 Reasons Why You Should Date a LAW STUDENTMy Profile

  22. Mus says:

    soalan maut untuk sesiapa yang suka berlagak dengan kereta besar…
    Mus baru je tulis kisah Saya Suka Sayur-Sayuran KampungMy Profile

    1. suri says:

      anak2 skrg mmg pintar..klu ayah ckp tka der wang , dia snri blh ckp dlm saku ayah ada wang heee.hakikatnya bukan depa tak tahu sebijik keta berapa ribu riban
      suri baru je tulis kisah Pengalaman http://cahayacinta.com Sebagai Penulis BlogMy Profile

  23. suri says:

    ha habis jila tara mau jilat roda pula deih ??
    suri baru je tulis kisah Doa Pendekat JodohMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun