Sibu Sibo Sibau

Sekadar berkongsi beberapa keping gambar yang sempat Mr. Teh ambil ketika membuat lawatan ke Sibu. Pilih sahaja sebutan mana yang digemari samada Sibu, Sibo atau Sibau.

Melawat Sibu

Terminal Penumpang Sibu

Melawat sibu

Bot Ekspres

Melawat Sibu

Terminal Lama

Pintu Gerbang Sibu

Melawat Sibu

Bandar Sibu

Melawat Sibu

Waterfront Sibu

Melawat Sibu

Padang Dan Pokok

Melawat Sibu

Feri Penumpang di Kampung Nangka

Melawat Sibu

Taman Selera Harmoni

Melawat Sibu

Taman Selera Harmoni di Jalan Archer

Melawat dan bersiar-siar di Sibu tentunya tidak akan habis dalam masa sehari sahaja. Cuba lihat kalendar hari persekolahan dan cuti untuk merancang lawatan ke Sibu samada melalui darat, air atau udara. Jauh perjalanan luas pengalaman, kan. :D

TehrDemikian kisah 'Sibu Sibo Sibau' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


25 Comments

  1. suri says:

    oh indahnya sibu..

    cam ner nama dia blh di beri nama sibu yer heee

    1. tehr says:

      tak tau la sapa yg bagi nama
      jom tanya pakcik google :D

  2. belalang says:

    teringin la nak jenjalan sana…
    belalang baru je tulis kisah Khairul Fahmi Che Mat- Spiderman MalaysiaMy Profile

    1. tehr says:

      kena plan cuti untuk tahun depan
      dan mula buat tabung

  3. etomyam says:

    memang syok melancong ni, balik nanti jangan lupa gambir sarawak..buat ubat sakit gigi muahaha
    etomyam baru je tulis kisah Bakal Juara Raja Lawak 5My Profile

    1. tehr says:

      ada orang kata boleh buat ubat macam2
      muahaha

      1. sangilapi says:

        ko ada beli tak,tehr ? :)

        atau ada teman-teman yang sibuk berpesan suruh beli….kahkahkah
        sangilapi baru je tulis kisah bengkel blackberryMy Profile

        1. tehr says:

          hahaha
          dah banyak kali ke sarawak ni
          belum ada kawan2 pesan suruh beli
          dan aku juga belum pernah beli walau pun sekali
          sekadar lihat2 je

        2. dnoBiz says:

          alasan untuk buat obat sakit gigi :D
          dnoBiz baru je tulis kisah Kereta terkena Ludah – Kanak Kanak Dibelasah hingga LembikMy Profile

  4. zulkbo says:

    salam..
    wahhh..bila la saya
    nak sampai sana nih..
    ermm..jauh berjalan
    luas pandangannya..
    zulkbo baru je tulis kisah Bakal Dipenjara Kerana Baca Email IsteriMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali, zul
      boleh mula plan dah ni, bro
      untuk tahun depan

  5. Norgadis says:

    Cantiknya gambar2 kat sana tu, bilalah merasa bercuti di Sarawak.

    1. tehr says:

      eh, labuan dengan sarawak kan tak jauh
      kejap je sampai

  6. cikbelog says:

    saya nak sangat jejakkan kaki kat sana. sekali pon jadik laa.heee..
    cikbelog baru je tulis kisah Bila dah dapat tau result exam- muka berubah jadi macam tenuk nak beranakMy Profile

    1. tehr says:

      datang je cikbelog
      cuti tahun baru cina nanti :D

  7. mie says:

    sakan bercuti kali ni ye…
    rasa macam nak singgah kat sibu juga..
    hehheeee
    mie baru je tulis kisah Memilih Nama Nama IslamMy Profile

    1. tehr says:

      eh, mie belum pernah singgah sibu ke?
      kalau dapat 3 4 hari, cantik sangat la

  8. sangilapi says:

    sibo-orang mana sebut ?
    sibau-orang mana sebut ? :)
    sangilapi baru je tulis kisah bengkel blackberryMy Profile

    1. tehr says:

      apa yang aku faham
      sibo disebut oleh orang melayu sarawak
      sibau pula disebut oleh orang iban

  9. kakyong says:

    kakyong merasa dok sibu dari tahun 1979 hingga awal tahun 1981… kecik lagi masa tu…

    ntah bila nak ke sana lagi… tp masih ade kenalan & kwn sekolah yg on & off berkeep-in-touch
    kakyong baru je tulis kisah Menukar header lagiMy Profile

    1. tehr says:

      wah, elok sangat la tu
      kakyong boleh buat plan lawatan dan jumpa kawan2 lama
      sibu memang dah berubah sangat sekarang ni

  10. zik says:

    wah bestnya….. dapat jalan2 sana sini…
    zik baru je tulis kisah Kedamaian yang ku pintaMy Profile

  11. LeeZha says:

    aishh..pergi sibu hari tu tak sempat nak explore sebab sibuk tolong akak kawen. abang ipar orang sibu. :)
    LeeZha baru je tulis kisah Itu Bukan AkuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun