Siapa Cintakan Saya

Ada sesiapa cintakan saya? Sila angkat tangan cepat-cepat. Tak pun hantar sms atau email. :D

siapa cintakan saya

Bagaima agaknya kalau seorang pelajar lelaki, keluar ke depan kelas / dewan dan bertanya dengan selamba, “Siapa cintakan saya?” Atau mungkin ketika sedang makan di sebuah restoran yang penuh dengan pelanggan, tiba-tiba datang seorang perempuan dengan soalan yang sama. Agaknya dapatkah mereka mencari cinta sejati? Bolehkah?

nasil lemak buah bidara
daun selasih saya lurutkan
kerana emak kerana saudara
dikau kekasih saya tinggalkan

Soal cinta atau sukakan pasangan berlainan jenis memang menjadi adat kebiasaan dalam kehidupan. Ada yang berjaya dan tak kurang juga yang gagal mencari cinta yang diharapkan. Beberapa ketika dahulu pernah terbaca mengenai perempuan tak suka lelaki baik dan lelaki tak suka wanita baik. Pelik pula apabila memikirkannya. Adakah maksudnya mereka ini lebih menyukai lelaki atau perempuan jahat? Begitu?

kalau tuan pergi ke hulu
belikan saya bunga kemboja
subur iman di dalam kalbu
tersimpan cinta kerana DIA

Di negara kita sekarang makin ketara pula kumpulan yang sukakan pasangan sejenis. Ada pengalaman?

TehrDemikian kisah 'Siapa Cintakan Saya' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


42 Comments

  1. dyea says:

    cinta terlalu universal…mengenali cinta membuatkan kita buta..tp bila jumpa cinta sejati membuatkan kita gila…huhuh
    dyea baru je tulis kisah arghhhhhhhhh nikmatnya!!!!!!!!!!!!My Profile

    1. Ismail N says:

      Mak oii… nasib baik bila jumpa cinta sejati dulu kawe tak gila.. cuma mahu kawin je.. Alahai… :D
      Ismail N baru je tulis kisah PROMO- Kuwait Finance House Savings Account PromotionMy Profile

      1. tehr says:

        insya allah bahagia hingga selamanya

    2. tehr says:

      kuasanya dapat mengubah segalanya
      insya allah

    3. akubiomed says:

      Love is blind. Saya pernah mengalaminya hingga membawa angau :-) Betul seperti yang tertulis didalam bait-bait lagu rock cinta yang sangat puitis seoah-olah memahami perasaan orang yang hangat bercinta
      akubiomed baru je tulis kisah Permainan kanak-kanak perlu ada logo MCMy Profile

      1. tehr says:

        memang tabik dengan orang puisi ni
        kata pilihan mereka memang hebat dan tepat
        hati memang boleh cair

  2. Cik Siti says:

    minta jauhkan pasangan sejenis ni… tak diredhai…. cinta cepat dan lambat sahaja… mungkin nak dapat cinta sejati tidak perlu nak bertanya kerana ada masa perbuatan itu sudah menunjukkan yang si dia sayang dan cintakan kita
    Cik Siti baru je tulis kisah UNIFIMy Profile

    1. tehr says:

      betul, saya sangat setuju
      cinta tak perlu diucapkan
      liuk lentok gerak badan sudah cukup untuk memberitahu segalanya

    2. akubiomed says:

      Aduhai kenapa yang sejenis juga dicari tak faham betul :-(

      1. tehr says:

        aku rasa mereka yang sejenis juga tak faham
        mereka hanya ikut perasaan dan godaan

  3. toyol says:

    oh tidak..
    TK ttp mahukan lelaki sejati..
    hahaha…

    ada sesiapa nak kawin dengan TK?
    offer ni.. tp yg pasti cikgu teh d reject ok? suami orang..
    hehe..
    toyol baru je tulis kisah JAWAPAN DALAM SOALANMy Profile

    1. tehr says:

      aik? awal2 dah kena reject? :(
      huhu

  4. Hadi Rofiee says:

    Semoga sukakan pasangan sejenis tidak terus menular di dalam masyarakat kita. :neutral:
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Saraf VagusMy Profile

    1. tehr says:

      begitulah harapan kita, hadi
      moga2 kita sentiasa sentiasa dirahmati

  5. Ismail N says:

    I Love U.. ha ha… Sebenarnya bukan senang nak luahkan perkataan itu. Kawe dulu pun terkia-kial juga :D Tapi kalau cinta sejenis.. tak rela you.
    Ismail N baru je tulis kisah PROMO- Kuwait Finance House Savings Account PromotionMy Profile

    1. Mus says:

      harus dielakkan!!
      Mus baru je tulis kisah Mengajar Anak Belajar OrigamiMy Profile

      1. tehr says:

        elakkan cinta sejenis
        memang rosak tu

    2. tehr says:

      i love u juga
      haha

  6. Wan says:

    ak mmg pelik jenis yg sejenis ni
    ak xda pengalaman

    1. tehr says:

      memang pelik, bro
      sebab aku tengok, burung atau itik pun tak suka pasangan sejenis

  7. mie says:

    fuh!!
    teringin nak cuba persoalan tu..
    “siapa cintakan saya?”
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Holiday Giveaway 2011My Profile

    1. tehr says:

      cepat2
      siapa cintakan mie sila bagi tau cepat :D

      1. mie says:

        hahhaaa…
        xde sapa pun..
        mie baru je tulis kisah Majlis Bertandang Ke Rumah Pengantin LelakiMy Profile

  8. Mus says:

    cinta membuatkan kita ketawa..
    adakalanya..
    cinta membuatkan kita menitiskan air mata
    cinta sejati lahir dari hati..
    bukan sekadar manis diucapkan di mulut sahaja.
    Mus baru je tulis kisah Orang Kuat Sabah 2011My Profile

    1. tehr says:

      mulut memang kuat menipu, mus
      sebab itu di depan DIA nanti mulut tak dibenarkan bercakap

  9. padin says:

    wah kena pikir berbelas kali agaknya baru boleh tanya soalan ni hehee

    1. tehr says:

      haha
      kalau ala ada yang tanya dalam kelas aku
      memang nak kena jentik la budak tu :D

  10. zulkbo says:

    SALAM..
    ermmm..pernah ada pengalaman
    lelaki jatuh cinta kat saya
    dan wanita meluahkan cintakan
    saya tapi kedua-duanya saya tolak
    he he..biarlah rahsia..
    zulkbo baru je tulis kisah Antara Elizabeth Taylor Dan Fasha SandhaMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      wah, pengalaman yang payah nak dapat tu bro
      dan memang sangat elok dibiarkan rahsia je siapa orangnya

  11. Norgadis says:

    Pengalaman pelik tapi benar…
    Saya pernah dicintai 2 org perempuan. Siap gaduh kerana cemburu. Saya yang tak faham cerita masa tu memang heran sangatlah. Tapi dah tau ceritanya… huhuhu… seram ooo… Patutlah baik semacam je. Syukur berkat pertolongan Allah, tidaklah kita terjangkit penyakit cinta sesama jenis tu.

    Sedih sipungguk tidak berteman
    Hanya berteman sebuah pelita
    Jagalah solat kuatkan iman
    Pasti Allah melindungi kita
    Norgadis baru je tulis kisah Perbincangan Pertama Setelah Bergelar SetiausahaMy Profile

    1. tehr says:

      memang suatu yang menyeramkan tu
      buat meremang roma je

      moga2 kita dan mereka dilindungiNYA

  12. kulanz says:

    xda pengalaman lagi dengan cinta sejenis.. bahaya tu :D
    tapi kalau tiba-tiba ada orang datang dan kata sukakan kita adalah juga.. tp tu cerita dulu-dulu, sekarang dah lain
    kulanz baru je tulis kisah 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011My Profile

    1. tehr says:

      ya la kan?
      dulu lain, sekarang lain
      dulu bujang, sekarang dah kawin

      tapi kalau la masih ada yang datang dan kata sukakan kita
      kacau bilau juga tu, bro
      lebih2 lagi kalau isteri dapat tahu
      agak2 makan kedai la seminggu dua :D

  13. yas says:

    Hahaha….gilers laa, kalau lelaki normal nak terima pasangan sejenis…nak muntah rasanyer….
    yas baru je tulis kisah iPad 2 Free-Percuma-Bagi Saja dari DenaihaticomMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      lebih teruk dari rasa mabuk laut

  14. ghost writer says:

    kalau soal mula ramai yang sukakan pasangan sejenis itu aduh bersepah-sepah Tehr…di mana-mana boleh kelihatan..jangan malu,cuma perlu gelengkan kepala.huh
    ghost writer baru je tulis kisah sincere is the best poetryMy Profile

    1. tehr says:

      aku memang tak faham, bro
      apa sukanya pasangan sejenis ni?

  15. wazy says:

    hmm best kalau dapat cinta sejati tu
    wazy baru je tulis kisah 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011My Profile

    1. tehr says:

      insya allah akan ditemukan dengannya
      tak boleh berhenti mengharap, kan?

  16. kakyon says:

    seram bila terkenang sepupu sevdiri ada hubungan sejenis. susah mak bapak dia nak meleraikan.akhirnya berkahwin dan beranak pinak.

    cinta sejati susah di cari. tidak semua org memiliki..
    kakyon baru je tulis kisah Hari keluarga Mohd NohMy Profile

    1. tehr says:

      mereka tersilap arah
      bantuan dari orang lain memang diperlukan oleh mereka
      cuma mereka tak mengaku je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun