gosehat cahayacinta apacerita tak kenal maka tak cinta Cik Siti onlajer coretananuar

tehramuan

Sesekali

Hidup kita seharian, saban hari dan bulan hanya mengikut rutin yang sama sahaja. Apa kata kalau sesekali kita tukar semua kebiasan dan cuba berbuat sesuatu di luar dari kebiasaan kita. Rasanya tidak menjadi suatu kesalahan besar dan mungkin juga boleh menjadi suatu detik yang menyeronokkan.

bagus juga kan kalau sesekali
posting yang kosong tanpa isi
atau biarkan sahaja tanpa entri
sepertinya lagak blogger bercuti

sesekali kalau pihak perempuan
membayar bil selepas makan
di warung atau saja di restoran
bukanlah pula tidak gentelman

sesekali isteri mengemas laman
mencuci kereta siram tanaman
buang sampah bersih saluran
rasanya boleh mereka bereskan

atau mungkin boleh sesekali
mengurus rumah dibuat lelaki
basuh pakaian atau mencuci
bukan selalu, hanya sesekali

boleh dicuba suami memasak
untuk isteri serta anak-anak
bolehlah dirasa sedapkah tidak
bolehkah diterima oleh tekak

Atau mungkin boleh juga sesekali benarkan suri rumah atau isteri yang tidak bekerja untuk ambil cuti dari segala kerja rumah yang biasa mereka lakukan sepanjang hari. Seperti mana cuti yang biasa dipohon oleh kalangan orang yang bekerja di pejabat. Boleh saja, kan?

Sesekali boleh juga sediakan entri tanpa gambar. :D

TehrDemikian kisah 'Sesekali' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.



59 Comments

  1. padin says:

    sesekali.. errr jap2.. nak ubah rutin apa ek?
    kalau sehari makan 2 kali sehari, ubah jadi 4 kali boleh kan?
    miahahahaa

    1. tehr says:

      ko jangan buat hal, din
      aku kata jangan… jangan
      patah palang basikal nanti :D

      1. suri says:

        ingatkan mau tamabh cawagan lagi nghee…

        psstt!! llki klo mkn byk mana isteri tak kisah pun…sebaliknya isteri yang ssuh hatui klo badannya makin naik…naik..naik heee..

        skdr guraun shja ya.. :)

        1. padin says:

          haha nak tambah cawangan camna,
          satu pon belum dapat ekekee

          1. suri says:

            bro padin jual mahel ko

            hii.. mahal sgt ker bro padin nih heee :)

    2. Ismail N says:

      sesekali aku nak jugak on top.. balik2 padin aje.. he he.. :D

      1. tehr says:

        haha
        kena tanya padin la tu, bro :)

  2. kulanz says:

    Dulu-dulu kerja setengah hari.. aku selalu memasak utk makan tengah hari.. sejak kerja sampai jam 5 ptg.. dah tak boleh masak tengah hari kecuali waktu cuti..

    sesekali entri tiada gambar.. xda masalah :D
    kulanz baru je tulis kisah Kursus Perguruan Lepasan SPM KPLSPM Jun 2011My Profile

    1. tehr says:

      sama la dengan aku, bro
      pulang tengahari, tapi tiba di rumah jam 3 petang
      memang tiada peluang nak masak untuk makan tengahari :(

  3. Jangan sesekali buang tabiat…. :P
    Tapi sekali-sekala tukar rutin harian takpa…. ;)
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah Angry Bird coming to FacebookMy Profile

    1. suri says:

      haa..jgn skli buang tebiat rasa pelik benar tikang lakunya hooo..

    2. tehr says:

      haha
      buang tebiat tu jangan buat la
      nanti kena kutuk ngan budak2 :D

  4. decrewz says:

    Kalau sesekali lelaki cuci pakaian guna tangan, cuba tengok apa jadi, esok MC..ha3
    decrewz baru je tulis kisah Buffered Earning Yang ke-5My Profile

    1. tehr says:

      bila dah mc
      mula nak ambil peluang
      makan pula minta disuap
      hahaha

      1. suri says:

        mengada ar tu..sje nak tunjuk muka kasihan konon..kononlah..

  5. suri says:

    ate tak der keje ker yop hiii..

    sesekli mahu gak ambil cuti tanpa sebab dgn alasan mahu bercuti bersama dgn anak dan suami.. hiii

    1. tehr says:

      sesekali dan lama2
      best2 :D

      1. suri says:

        tapi sslu tak dpt..opis sorg pkje bercinta gak asik keje jer..nama jer ada cuti dalam setahu tapi hampas..ttp keje..klu demam bru cti

  6. zulkbo says:

    salam..
    ermmm..rasanya tak salah kan
    sesekali nak merasa juga sesuatu
    yang di luar kebiasaan..tapi jangan
    di buat sesekali nak isteri imamkan
    solat keluarga pula..he he,tapi tak salah
    sesekali kita aminkan doa isteri kita..
    nak tahu juga apa yang ada dalam
    hatinya..wallahualam.
    zulkbo baru je tulis kisah Hari Air Sedunia 2011 Peringkat Kebangsaan Di Pekan PahangMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      elok benar tu, bro
      sesekali dapat tahu memang banyak faedahnya :D

  7. Cik Siti says:

    tapi harus di ingat jangan sesekali buat jahat ye…..
    Cik Siti baru je tulis kisah BagindaMy Profile

    1. Ismail N says:

      err.. buat nakal..ok kan?

    2. tehr says:

      yups
      jangan buat jahat
      anggota badan sendiri pun tak suka buat jahat

      1. suri says:

        ada juga buat lagu tu nak2 time bosan gila hoo..kenakan kan org best gak ek..ek.ek..

        dia letak baju kat stu kita plk g alih tmpt lain..;)

        1. tehr says:

          sesekali
          jangan buat selalu macam tu
          merajuk nanti

  8. akubiomed says:

    Sejak sudah berumah tangga dan mempunyai anak. Skill memasak pun sudah hilang<–ha..haa..ye ker pernah memasak atau masak maggi sahaja
    akubiomed baru je tulis kisah Aksi si montok dan si tembamMy Profile

    1. tehr says:

      aku hanya pandai masak telur goreng je
      memang sedap kalau hanya aku yang makan :D

  9. mie says:

    sesekali..
    gu xleh buat entry kalo xde gambo..
    hihihi
    mie baru je tulis kisah Tolong Ingatkan Aku!!My Profile

    1. tehr says:

      sesekali je, mie
      memang rasa macam tak best je
      tapi hanya sesekali… :D

      1. mie says:

        akan cuba suatu hari nanti..
        maklum la, dunia gambar xleh nak dipisahkan..
        ehehee
        mie baru je tulis kisah Door Gift Bukan Untuk DijualMy Profile

        1. tehr says:

          ya la, mie
          aku pun rasa macam tak best je tak ada gambar :D

  10. fikryn says:

    Tanya:Sesekali mengada2 boleh tak?
    Jawab:Sesekali bagi penampor nak?

    Tak salah sesekali bagi isteri berehat, terutama yg sama2 bekerja..
    Kalau seselalu pun tak apa.. yg penting bekerjasama..
    Tak bolehla harapkan isteri aja buat kerja rumah..
    Sesekali suami pun kena buat juga (selalu pun tak apa)
    (Mcm ayat bodek jer.. :) )
    fikryn baru je tulis kisah Senarai Ping Yang Masih Berfungsi 2011 – Updated MarchMy Profile

    1. tehr says:

      sesekali bodek pun ok jugak, bro :D
      mana la tau kan, ada rezeki

  11. Affan says:

    hehe.
    betul jugak ye, sesekali takpe.

    ps: dengar citer, kalau kita cuba buat sesuatu yg luar biasa daripada rutih harian, dapat meningkatkan kreativiti
    Affan baru je tulis kisah Tempat strategik untuk solat bagi pelajar luar negaraMy Profile

    1. tehr says:

      memang benar tu, affan
      cuma jangan terlebih kreatif je
      punah nanti
      haha

  12. ghost writer says:

    ya kan..sekali sekala tuh kan sebenarnya memberi ruang untuk suatu yang lebih kencang..atau cuma meringankan suatu yang lazim.
    ghost writer baru je tulis kisah tampak bagus atau benarMy Profile

    1. tehr says:

      apa pun memang ada faedahnya, bro
      tapi sempadannya kena jaga juga
      usah melampaui

  13. wadud says:

    kah4… setuju la tehr..
    pompuan basuh keta.. keh3..
    gud3..
    wadud baru je tulis kisah Sosiologi Agama – IIMy Profile

    1. tehr says:

      hanya sesekali
      si suami pulak sediakan menu makan malam
      mesti best punya

      1. suri says:

        ada skli bsuh kete tu pun sabunkan jer body kete..

        ..tang nak basuh atas bumbung kete mmg tak smpi sb suri rendah cam budak sekolh..

        p/s:cuci mana yg patot pastu lari hii..

  14. Mus says:

    sesekali.. aku bawa kereta masuk workshop.. cik Waja meragam.. melayan jugak RM..
    Mus baru je tulis kisah Gambar Ketibaan Queen Elizabeth Cruise Ship Di Kota KinabaluMy Profile

    1. tehr says:

      tapi
      janganlah sesekali pokai
      tak mahu aku macam tu :D

  15. wandisini says:

    sesekali datang sini pun best gak :)
    wandisini baru je tulis kisah Masih diberi peluangMy Profile

    1. tehr says:

      eh, banyak kali lagi best, wan :D

  16. toyol says:

    hehe..
    sskali kita buat entry tnpa isi. buh tajuk je.
    apa jd ye??
    toyol baru je tulis kisah TITANIC- TENGGELAM DALAM KEANGKUHANMy Profile

    1. tehr says:

      mulanya itu la yang aku nak buat
      ntah macam mana, jadi panjang pulak
      haha

      ~aku tak boleh bayangkan apa pengunjung nak komen kalau ada tajuk je

  17. sud@is says:

    kalau ada yang nak ambik tugas
    bukan sesekali banyak kali pun aku suka
    masak camana pun telan ja…
    asal jangan kena letak garam , tukar gula sudah……
    sud@is baru je tulis kisah Mac Yang Banyak PeristiwaMy Profile

    1. tehr says:

      ya2
      memang sangat bagus tu, sud@is :D

  18. etomyam says:

    sesekali ku rasa teringin.. ehh layan lagu Shima la pulak hehe :D
    kepelbagaian dlm posting jadikan blog kita meriah
    etomyam baru je tulis kisah Pelepasan Cukai Yuran langganan Internet Jalur LebarMy Profile

    1. tehr says:

      sesekali melayan lagu lama
      segala kenangan menjelma
      hehe

  19. zik says:

    sedang bercuti (hehe cuti orang takda kerja) sekarang nie.. huhu ada kat kampung…
    zik baru je tulis kisah Kucing main keyboard!!My Profile

    1. tehr says:

      cuti sepenuh masa tu, zik
      boleh le mantapkan blog

  20. titan says:

    badan cuti tengah malam, waktu siang, dah tak leh cuti dahh..
    titan baru je tulis kisah Edisi Siasat – Buat Duit dengan SaysmyMy Profile

    1. tehr says:

      cuti pendek :D

  21. kakyong says:

    kakyong ni x koje.. kalo makan kat luor, kalo kakyong yg bayor, sah2 la duit suami jugak.. ekekkek….

    Jom join contest Aksi si Cilik Berbasikal

    n3 terkini kakyong.com
    Andiya Adira si budak kuat nangis
    My Wordless Thursday (2)

    1. tehr says:

      tak apa jugak tu
      asal saja kak yong yang bayar :D

  22. Norgadis says:

    Saya selalu ambil cuti masak kalau time cuti sekolah, anak-anak yang masak semua, sekali sekala surirumah ni nak cuti juga hehehe….

    *Nasib baik anak dah besar, klu anak masih kecil alamat kebulur bersamalah, kalau cuti masak…
    Norgadis baru je tulis kisah Karnival Suka Tadika Islam MAIWP Caw Labuan 2011My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge