Separuh Akhir Piala FA 2012

Kelantan vs Kedah atau Terengganu vs Sime Darby

Ramai yang sudah maklum keputusan perlawanan Suku Akhir Piala FA 2012 yang berlangsung malam tadi. Dua jiran di Pantai Timur berjaya melayakkan diri ke Separuh Akhir Piala FA 2012.

Menang Agregat Kalah
Kelantan 5 – 0 SPA FC
Kedah 2 – 1 T-Team
Terengganu 1 – 0 Lions XIII
Sime Darby 5 – 3 Johor FC

Antara empat pasukan, (Kelantan, Kedah, Terengganu dan Sime Darby) siapa yang menjadi pilihan korang untuk beraksi di Perlawanan Akhir Piala FA 2012 nanti? Pilihan aku sudah tentu Kelantan dan Terengganu. :D Mungkinkah sejarah berulang lagi?

Tahniah kepada pasukan yang berjaya menempatkan diri sebagai empat pasukan terbaik dalam saingan Piala FA Malaysia 2012. Pasukan yang gagal layak aku harap akan mencuba dengan lebih baik lagi pada saingan tahun hadapan.

Jadual Perlawanan Separuh Akhir Piala FA 2012 nanti korang ingat ke? Ada masa nanti aku catatkan dalam entri yang akan datang.

TehrDemikian kisah 'Separuh Akhir Piala FA 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


43 Comments

  1. Juan says:

    eh mana johor, dah kalah ka
    Juan baru je tulis kisah Lelaki Kacak Dengan Buah TembikainyaMy Profile

    1. nurmisnan says:

      kalah ler tuh.. Johor maki merosot plak aku tgk
      nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #38My Profile

      1. tehr says:

        jom sama2 sokong kelantan
        boleh?

    2. Nampaknya bola di Msia msh dikuasai oleh nogeri2 utara dan Pantai Timur… Org pantai barat dan borneo msh bertapa ker? :D
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Blogging Tanpa KomputerMy Profile

  2. catzer says:

    pergh..aku tak minat sgt bola huh..tp bile lepak kedai mamak diaorg pasang bola..aku pasang mata jerklah layan..hehehehe
    catzer baru je tulis kisah Kami Bakal Bertiga – Check Up 18 Minggu dan 22 MingguMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      layan bola sebab nak layan kawan
      satu pilihan yang bagus juga

  3. rahman says:

    memang sah.. aku tak ingat :)
    rahman baru je tulis kisah Alkisah di Hari Kraf Kebangsaan 2012My Profile

    1. tehr says:

      haha
      sama la kita :D

  4. sangilapi says:

    kalau ramalan cikgu tepat untuk 2 pasukan yang bakal bertarung di final nanti,pasti ia suatu perlawanan yang menarik!
    satu pihak mahu mengekalkan kejuaraan,yang lagi satu mahu menebus kekecewaan :-)
    sangilapi baru je tulis kisah SANTAPAN JIWAMy Profile

    1. hafizmd says:

      aku harap terenggganu dan kelantan jugak yg berjaye ke final…

      tp kedah ngn sime darby bukan mudah nak kasi lalu…hehehe

      1. tehr says:

        kelantan terima je :D
        harap boleh lepas separuh akhir ni sekali lagi

  5. azura says:

    oleh kerana selangor hanya di tangga ke 5, saya sokong The Red Warrior cikgu…
    azura baru je tulis kisah Pelancaran Komik Super Safee SaliMy Profile

    1. tehr says:

      yes!
      terbaik di pantai timur :D

  6. Melatiqistyna says:

    Gogo, kelate… Caiyok2 apex :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Oren Segar :D My Profile

    1. tehr says:

      aik? tak kan minat apek sorang je?

  7. yas says:

    Banyaknya gol yg Kelantan bubuh tu…hehehe
    yas baru je tulis kisah PEMBULI ATAU DIBULI?My Profile

    1. tehr says:

      nampak paling banyak antara empat pasukan
      harap2 mat yo dapat jaring banyak gol lagi nanti

  8. floyd says:

    Nampaknya Kelantan masih mengungguli dari segi jaringan…tanpa bolos plak tu.

    Way to go Kelantan!
    floyd baru je tulis kisah The water buffaloMy Profile

    1. tehr says:

      harapan besar peminat :D
      moga2 bola sepak malaysia bertambah meriah

  9. fiezaradzi says:

    tgk tv malam tadi.. dan en suami mmg suka la, sbb team kesukaan die ada.. kasi can la.. tolong sokong.. hehe
    fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #13 – PadiMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tolong menolong
      lagi best kalau sokong pasukan lawan
      biar rancak lagi

  10. suri says:

    kita tertdo awal masa bola d layangkan heeee

    1. tehr says:

      tak ada mimpi bola ke, suri?

  11. fuad ansari says:

    sejarah mungkin berulang lagi.. (“,)

    tapi seronok jugak kalau dapat tgk kejutan, kedah mahupun sime darby ke perlawanan akhir.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah PiLiHaN: Di TaNGaN SiaPa?My Profile

    1. tehr says:

      mungkin lebih seronok
      kedah lawan kelantan di akhir :D

  12. Sabah pun takde dlam senarai ke?
    Malangnya saya tak berapa tahu perkembangan bolasepak tempatan sejak cerita rasuah lebih 20 tahun yang lalu.
    Kadang-kadang ada team yang seperti dirasuah jer bermain kalah dipadang.
    Ahmad@lunaticg baru je tulis kisah How €2 Euro coins are madeMy Profile

    1. tehr says:

      cerita rasuah dulu tu memang meragut minat semua
      harap2 sekarang ni bebas dari masalah ni

  13. nurmisnan says:

    tak tgk pun bola separuh akhir.. bz cari kucin baru.. hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #38My Profile

    1. tehr says:

      cari kucing?
      yang lama ke mana? hilang ke?

      1. suri says:

        hee dia punya kucing angkat sudh d bwa olh tuanya bro

  14. LadyBird says:

    trg menang… :P.. tp 1-0..
    LadyBird baru je tulis kisah OKU – Prihatinkah Kita?My Profile

    1. tehr says:

      yeah! terengganu menang
      jumpa kelantan nanti di akhir :D

  15. mak lagenda says:

    Apsal pahang xde dlm list menang tuh?? heh heh heh
    mak lagenda baru je tulis kisah MEISYA DAN SAHIBAMy Profile

    1. tehr says:

      ya la
      apasal pulak tak ada dalam senarai :D
      moga2 pahang berpeluang nanti tahun depan

    2. yas says:

      Pahang dah say babai la mak….:(
      yas baru je tulis kisah 2 PEMAIN MALAYSIA BAKAL BERMAIN DI JEPUN?My Profile

  16. ibarat batu dengan besi
    sama berat padu berisi
    Kelantan Terengganu lawan tradisi
    kurangkan kontraversi tingkatkan prestasi

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    masalah alternator kereta

  17. Jomtonton says:

    Memang sah, jumpa kat semi final nanti 21 hb..
    Jomtonton baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Lawak Kartunis Lambok #7My Profile

    1. suri says:

      hai dh cam tok nujum ar plk heee

  18. benjy says:

    Nampak gaya macam dah tahu siapa jumpa kat final tu … hehehe :D
    benjy baru je tulis kisah AYAT POWER, KATA-KATA DAN AYAT-AYAT CINTAMy Profile

    1. suri says:

      saya tahu tpi dlm firasat mmpi eeeee

  19. mie says:

    kedah akan bertemu kelantan nampaknya..
    eheheeee
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #10 Rumah ContohMy Profile

  20. kulanz says:

    tidak mustahil sejarah akan berulang lagi..
    kulanz baru je tulis kisah Wordless Wednesday: How To Speed up WordPress and Boost Site PerformanceMy Profile

  21. suri says:

    al kisah mggu lepas mmg tak tgok bola sgt huhuhu..anak beranak dmm huaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun