Separuh Akhir Piala Dunia Kelab FIFA

fifa club word cup 2011Jadual Separuh Akhir Piala Dunia Kelab FIFA sudah dapat ditentukan. Perlawanan suku akhir malam tadi berkesudahan dengan tendangan penalti. Kashiwa (1)4-3(1) Monterrey [nombor dalam kurungan ialah jaringan dalam masa perlawanan]. Dalam satu lagi perlawanan, Al Sadd berjaya menewaskan Espérance 2-1 dalam masa sebenar perlawanan.

Perlawanan Tarikh Kelab Kelab
1 Kelayakan 08 Dis Kashiwa Reysol (Jepun) Auckland City (New Zealand)
2 Suku Akhir 11 Dis Kashiwa Reysol (Jepun) Club de Futbol Monterrey (Mexico)
3 11 Dis Espérance Sportive de Tunis (Tunisia) Al Sadd (Qatar)
4 Tempat Kelima 14 Dis Club de Futbol Monterrey (Mexico) Espérance Sportive de Tunis (Tunisia)
5 Separuh Akhir 14 Dis Kashiwa Reysol (Jepun) Santos (Brazil)
6 15 Dis Al Sadd (Qatar) FC Barcelona (Spanyol)
7 Tempat Ketiga 18 Dis L5 L6
8 Akhir 18 Dis W5 W6

Nampaknya kelab dari Jepun dan Qatar masih berjaya meneruskan langkah cabaran dalam Piala Dunia Kelab FIFA kali ini. Perlawanan separuh akhir nanti adalah antara Kashiwa vs Santos dan Al Sadd vs Barcelona. Siapa akan ke akhir?

TehrDemikian kisah 'Separuh Akhir Piala Dunia Kelab FIFA' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. yas says:

    Firasat aku kuat mengatakan Barca dan santos ke final nanti…:D
    yas baru je tulis kisah Cara Dapatkan Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia RM500My Profile

    1. tehr says:

      aku pun pilih barca dengan santos
      walau aku tak tahu pun santos tu main macam mana :D

      1. yas says:

        Pernah tgk sekali hrtu…kire bole je laa…
        yas baru je tulis kisah Cara Dapatkan Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia RM500My Profile

  2. visca barca :D hehe

    barca vs santos
    alexa yussida baru je tulis kisah keliru stillMy Profile

    1. tehr says:

      ni peminat setia barca dah datang ni
      gomo barca gomo :D

  3. barca akan ke peringkat akhir..hehe
    blackrosehunter baru je tulis kisah 3 Punca Utama Kemalangan Jalan RayaMy Profile

    1. tehr says:

      santos juga akan ke akhir
      hehe

  4. titan says:

    aku rasa..kelab jepun jumpa kelab qatar.

    haha.. :D
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 29 dari Paid-to-Promote.netMy Profile

    1. tehr says:

      aku pun rasa2 macam tu juga
      untuk rebut tempat ke-3
      haha

      1. yas says:

        Hehehehe…siot ko tehr!!!
        yas baru je tulis kisah Lembaga Aneh Panjat Pokok Gaharu.My Profile

  5. Amirez says:

    tak tau sangat pasal bola tapi harapnya barca terus cemerlang ;)
    Amirez baru je tulis kisah Gambar Gerhana Bulan 10 Disember 2011My Profile

    1. tehr says:

      barca sedang ghairah sekarang ni

  6. suri says:

    mggu yg tak free tgok bola uhuhu.. ):
    suri baru je tulis kisah Hatiku Rentan SeribuMy Profile

    1. tehr says:

      mr tehr pun tak tengok juga ni
      layan kat matchcast fifa je

  7. zulkbo says:

    salam..
    musim bola saya tetiba jadi
    senyap..ermm..nampak gaya
    nak kena panas balik nih :)
    zulkbo baru je tulis kisah Di Hukum 2080 Kali Sebatan Kerana Merogol Anak KandungMy Profile

    1. tehr says:

      salam
      harimau malaya pun tak ada sebarang aksi sekarang

  8. b3njy says:

    Laluan mudah kepada Santos dan Barcelona …
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      menunggu kat separuh akhir je

  9. b3njy says:

    Benjy menjangkakan barcelona bertemu santos di final
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      nampak gayanya macam tu la, bro

  10. b3njy says:

    Tetapi santos dan barcelona tidak boleh memandang rendah lawan masing2 kerana dalam bola macam2 boleh jadi.
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      kalau kashiwa dapat ke akhir
      best juga tu :D

  11. b3njy says:

    andai seri kedua2 perlawanan dan penentuan dengan penalty peluang ke final terbuka luas … santos dan barcelona kena beringat jangan sampai penalty.
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      tarpaksa la…

  12. b3njy says:

    Melihat rekod barcelona, ia menjadi pasukan pilihan pertama dalam kejohanan ini selepas membelasah real radrid 3-1 di gelangan lawan.
    b3njy baru je tulis kisah LIMA 2011 LANGKAWI – BEST !My Profile

    1. tehr says:

      semangat tengah membara tu, bro

  13. sya plak kurang minat la tgk bola nie…
    main bola minat la…. :D

    tapi harap2 Japan berjaya la….
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua membersihkan hati dari sudut IslamMy Profile

    1. tehr says:

      ya la
      kalau kashiwa dapat menang
      mesti gempak, kan?

  14. ghost writer says:

    Al-Sadd versus Barcelona!

    peh,mau meleleh Al sadd nak main nanti kang.ntah2 barisan muda Catalan jer yang diturunkan.tapi kalau Al Sadd mampu kalahkan Barcelona,tabik spring kat depa lar.
    ghost writer baru je tulis kisah yang tidak dijelaskanMy Profile

  15. ohcikgu says:

    hehe..tak kisahlah..janji kelab jepun tu masuk final. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda vs Sydney FCMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun