Separuh Akhir Badminton Perseorangan Lelaki

lee chong weidi manakah pelapis badminton kita
tiada berkokok tak pula bersuara
mungkinkah hanya datuk lee sahaja
sepanjang tahun mempunyai idea

Tarikh 2011 Kejohanan Pemain / Separuh Akhir Negara
05-09 Jan VICTOR- BWF Superseries Finals 2010 Chong Wei LEE
PETER HOEG GADE
Boonsak PONSANA
Long CHEN
MAS
DEN
THA
CHN
18-23 Jan PROTON Malaysia Open Chong Wei LEE
Hidayat TAUFIK
Long CHEN
Simon SANTOSO
MAS
INA
CHN
INA
25-30 Jan VICTOR- Korea Open Dan LIN
Chong Wei LEE
Pengyu DU
Simon SANTOSO
CHN
MAS
CHN
INA
08-13 Mar YONEX All England Open Chong Wei LEE
Dan LIN
Long CHEN
Marc ZWIEBLER
MAS
CHN
CHN
GER
15-20 Mar WILSON Swiss Open Grand Prix Gold 2011 Sung Hwan PARK
Hyun Il LEE
Choong Hann WONG
Simon SANTOSO
KOR
KOR
MAS
INA

wong choon hannchoong hann juga sudah berusia
walau gigih menyelitkan nama
di mana pula pemain pemuda
takkan berkokok di reban sahaja

TehrDemikian kisah 'Separuh Akhir Badminton Perseorangan Lelaki' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. zik says:

    wong chon hann …jadi juara ek… wah boleh tahan walaupun veteran tuh… huhu
    zik baru je tulis kisah Anjung streamyx dot com- ada apa ya disanaMy Profile

    1. tehr says:

      tak juga, zik
      choong hann kalah di separuh akhir

      1. zik says:

        owh silap2… lah pulak..susah la woong choon hann nie..
        zik baru je tulis kisah Anjung streamyx dot com- ada apa ya disanaMy Profile

      2. Ismail N says:

        And yet kawe ingat time Thomas Cup dulu.. ramai yg bising2 Chong Hann main.. kasi peluang sama pemain muda? Pemain muda yg tak ambil peluang sebenonya.. Hmmm.. cian.
        Ismail N baru je tulis kisah Kantoi Sijil Pelajaran Malaysia SPMMy Profile

        1. tehr says:

          betul la
          nampak macam pemain muda tak guna kesempatan yang ada
          mereka perlu fokus kepada ketahanan mental

          1. suri says:

            malaysia mmg layan mennag heee..sukanya hati watu tu :) cam sndri pk yg main badminton..

            1. tehr says:

              bukan main senyum lagi masa tu, kan?
              harap2 kita akan dapat senyum lagi nanti

  2. Norgadis says:

    Moga adalah pelapis baru nanti…

    1. tehr says:

      harapan kita macam tu la, nor
      mereka ni belum nampak cemerlang lagi

  3. puteri says:

    oh my beloved chongwei is here!
    hehe..

    dulu suke men bdminton gak..
    ms kicik2

    :)

    1. tehr says:

      ramai peminat datuk lee ni :D

  4. mie says:

    itu la..
    mana pelapis ni??
    rasanya banyak sekolah sukan dah ditubuhkan..
    eheheee
    mie baru je tulis kisah Menanti Hadiah Misteri Dari TUPAIMy Profile

    1. tehr says:

      ada tu memang ada, mie
      cuma masih susah nak jejak separuh akhir
      nak jadi juara lagi la payah

      1. mie says:

        itu la….
        nampak gayanya…
        kena lebih diasah..
        ehehee
        mie baru je tulis kisah Memenangi Tiket Animal World Safari MelakaMy Profile

  5. salam

    akhirnya dapat jugak masuk ke sini,dah banyak kali saya try tapi asek keluar loading problem or internet problem je..huhu..

    datuk lee legend,takde yang bole buat macam die..sedeyh betol kan..moga2 ramai pelapis lps ni..
    alexa yussida baru je tulis kisah unta dan tawakkalMy Profile

    1. tehr says:

      aik, macam tu?
      nampak gaya nak kena kuruskan la ni
      mungkin dah lebih had berat :D

  6. melatih yang terbaik sehingga terlupa usia yang terbaik itu makin meningkat, pengganti kurang dicari…

    mungkin dalam proses untuk diketengahkan
    rainbowcloudy baru je tulis kisah berpindah dan menyewa rumahMy Profile

    1. tehr says:

      ilmu dah bagi
      tapi macam payah sangat nak dapat masuk ke tengah
      tak tahu sebab apa :D

  7. suri says:

    pelapis tak der pun huu…agaknya time kalah badminton baru terpikir..bila menag taj fikir nak cari pegganti baru huu

    1. tehr says:

      harap2 jangan la tunggu datuk lee bersara untuk jumpa pengganti
      dah lewat kalau acam tu

  8. yas says:

    Asik bergaduhh jerr…bila masenya nak didik pemain baru…tak tau la bila nak betul2 jadi profesional dalam kata sebenar… baik player mahupun pengurusan…
    yas baru je tulis kisah Pic Krisis Libya F15 Strike Eagle Us ditembak jatuhMy Profile

    1. tehr says:

      tak tahu la, yas
      harap2 mereka utamakan kepentingan negara

  9. Cik Siti says:

    fikirkan pelapis diarena ilmu
    dari kecil kita terapkan
    Andai wang permainanmu
    sehingga bila tiada gantian
    Cik Siti baru je tulis kisah Terkenang Semasa DuluMy Profile

    1. tehr says:

      kiri kanan ternampak wang
      belakang depan nampak duit
      kalau begini bila nak senang
      masalah pula makin membukit

      hehe

  10. mekar says:

    Salam Tehr,
    ada pelapis pun tapi xboleh pegi jauh ! Asyik harap pada yang satu tu ja. Rasanya dah banyak kerajaan melabur utk menaiktaraf bidang sukan negara kita. Tak tahu la kat mana yg tak kena lg !

    1. tehr says:

      ya la, mekar
      tak tahu kat mana silap
      asyik nama sama je yang muncul

  11. sud@is says:

    malaysia sebenarnya memang kurang pelapis
    tunggu dato’ pencen dulu ka
    atau pelapis x capai tahap….
    sud@is baru je tulis kisah Antara Bunga Api dan Batu ApiMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal
      nampak macam pelapis ni takut dengan datuk lee je :D

  12. Mus says:

    harap hubungan antara sesama pemain dan jurulatih baik..
    Mus baru je tulis kisah Kisah Benar- Melihat Puteri Ayu &amp Puteri Mandi Di Depan Mata!!My Profile

    1. tehr says:

      harapan kita selamanya
      kita tiada kepentingan apa2
      hanya mahu tumpang seronok dengan kejayaan ahli sukan

  13. akubiomed says:

    Masalah gap skill pelapis dan sekuad Senior amat jauh. Bagai langit dan bumi.

    Kalau macam skuad bola sepak mereka mendedahkan skuad muda dengan bermain peringkat liga dan antarabangsa. Rasanya skuad pelapis badminton perlu lebih banyak pendedahan samada peringkat tempatan dan antarabangsa
    akubiomed baru je tulis kisah Datuk D bukan kisah terlampauMy Profile

    1. tehr says:

      pemain pelapis badminton memang perlu pendedahan yang lebih
      muncul juara di kejohanan lebih rendah juga penting untuk menaikkan semangat

  14. toyol says:

    TK rasa la kan, bila bintang2 ni dh bersara, arena badminton negara tutup buku le jawabnya..
    pelapis xde..
    mcm datuk nicol jg la, nama ia je, klau ia pun dh bersara, xde sape2 ganti..
    toyol baru je tulis kisah JAWAPAN DALAM SOALANMy Profile

    1. tehr says:

      nampak macam ke arah itu la, tk
      tutup buku untuk beberapa tahun

  15. kulanz says:

    pelapis belum sampai masa nak main agaknya..
    kulanz baru je tulis kisah Permohonan Tajaan Pendidikan Petronas Bagi Calon Lepasan SPM tahun 2010My Profile

    1. tehr says:

      mereka memang belum sampai tahap yang diharapkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun