Senyuman Manis Dalam Tangisan Sedih

Ada dua perkara yang aku mahu kisahkan iaitu gembira dan sedih. Sebab itulah juga aku letak tajuk Senyuman Manis Dalam Tangisan Sedih untuk kisah kali ini. Lagi pun hidup kita memang begitu, ada masa muram dan ada ketikanya pula kita ceria. Memang untuk kita jadikan bahan berfikir.

satu email menerpa laju
singgah masuk inbox aku
khabar daripada ohcikgu
hehe tiga puluh ringgit tu

itu hadiah yang aku terima
jadi pemenang saguhati saja
kontes anjuran ohcikgu juga
10 blogger terbaik malaysia

Itu kisah rezeki dari blog. Terima kasih kepada Ohcikgu yang tolong tambahkan duit dalam akaun Maybank aku dan kawan-kawan pemenang yang lain. Hehe…

Kisah sedih aku dalam sehari dua ini ialah pasal internet yang kembali seperti siput. Tahap lambatnya tak payahlah aku tunjukkan sebab aku tahu korang semua kenal akan makhluk siput yang bercengkerang ni. Huh! Moga-moga aku dapat terus bersabar dan memahami akan kesulitan yang dialami oleh orang lain selama ini.

talian internet seperti siput
segala tindakan jadi semput
tak boleh lagi untuk dihenjut
makin lama tambah serabut

internet lambat satu masalah
nak update blog memang payah
mahu jenguk rakan juga susah
tambah lagi buat kerja sekolah

Siap juga entri aku kali ni. Moga-moga semangat untuk kemaskini blog tak dibawa siput hanyut ke laut. Hey! Kalau korang mahu tahu lebih lanjut pasal kongsi internet broadband yang pernah aku tulis, sahabat kita, Ismail N ada menulis dengan lebih terperinci DI SINI. Selamat membaca.

TehrDemikian kisah 'Senyuman Manis Dalam Tangisan Sedih' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. Ummikami says:

    Salam manis dan selamat pagi Isnin.. ;)

    Melambai gelap sungguhlah seram,
    Tersentap minda menyirap dada;
    Unifi lembab aduhlah geram,
    Sekejap ada sekejap tak ada..
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Apalah Guna…My Profile

  2. suri says:

    wah sini sama jer..klu mlm mmg slow…
    suri baru je tulis kisah Bunga AprilMy Profile

  3. hafiz says:

    siput2 pun masyuk bro tehr…
    hafiz baru je tulis kisah Trip ke Johor Premium OutletMy Profile

  4. titan says:

    kekadang memang slow. sakit hati gak kekadang.
    titan baru je tulis kisah Isu Ronaldo sudah hafal al-Fatihah dan mahu belajar wuduk.My Profile

  5. de engineur says:

    Nampaknya siput sdg bermaharajalela.

    Siput dari mna tu bro? biru ke, hijau atau kuning?
    de engineur baru je tulis kisah Crows can recognise human faces!My Profile

  6. Dja@SisHaza says:

    mmg macam tu.. nak2 lagi jika usage dah over limit. boleh siap gosok baju 2 helai lagi kala menunggu siput2 ni..
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah TIPS AGAR SAMBAL BELACAN LEBIH SEDAPMy Profile

  7. Bahrain says:

    wah tahniahlah..hehehe
    mesti tension kan kalo internet slow kan…
    Bahrain baru je tulis kisah AMALAN ORANG KAFIR : APRIL FOOLMy Profile

  8. mie says:

    internet punya hal..
    siput dapat nama…
    ehheheee

  9. Hairul Azni says:

    Kalau line internet slow memang menyakitkan hati..buang masa dan tenaga lagi..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Pakej Telefon Lama Dari DigiMy Profile

  10. azura says:

    merasa menang tu cikgu

  11. de engineur says:

    Huhu makin sedih lepas MU kalah ngan Chelsea semalam. Takde senyumlah pagi ni
    de engineur baru je tulis kisah Mt. Kinabalu from TuaranMy Profile

  12. Wah! menang contest ooo… Tahniah bro. Rezeki dekat pilihanraya ni :D
    Btw, thank you sebut nama kawe di atas. No wonder ler asyik tersedar jer minggu ni :wink:

  13. Travel-Zoom says:

    Intarnet akhamdulilah, cuma elektrik selalu jer black out, sabau je lah
    Travel-Zoom baru je tulis kisah Travel International Flights at a DiscountMy Profile

  14. HafizAmri says:

    tahniah menang contest ..
    tahniah bro :)
    HafizAmri baru je tulis kisah Tips Blogging MudahMy Profile

  15. hafizmd says:

    Tahniah cikgu menang kontest di Oh cikgu
    Mmg terbaik bila menang kat situ
    Moga menanglah selalu
    Penuh akuan Maybank Cikgu =)
    hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Piala FA Suku Akhir 6 Mac 2013My Profile

  16. Kulanzsalleh says:

    alhamdulillah, rezeki dari berblog..

    masalah internet lembab dah jadi masalah utama di malaysia ni.. ntah bilalah akan habis masalah tu
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Tema Hari Guru 2013My Profile

  17. Adakah aku mampu untuk aktif semula bolgging… selepas setahun … masih ada lagi kawan blogger yg tetap masih aktif spt sedia kala…
    Aktechpage.com baru je tulis kisah Video: Review Samsung Galaxy NoteMy Profile

  18. Lynn says:

    Unifi ada di mana-mana
    Cuma di tempat saya yang tiada line nya.
    Lynn baru je tulis kisah LAGENDA 1ST SIXTEEN….BELASAH !!My Profile

  19. Hafizul says:

    Hehe..sabar bro yer..rencah dan rempas ratus dalam kehidupan…
    Hafizul baru je tulis kisah Pendapatan Ke-10 Dan Ke-11 Dari JobdirumahMy Profile

  20. wooots says:

    pakai la maxis..laju sedut..hahahha
    wooots baru je tulis kisah (Video)Teknik Rahsia mendapatkan LIKE fanpage secara automatikMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun