Semua jadi Satu

Berdasarkan kepada apa yang saya cuba-cuba perhatikan pada Google Analytics, saya semakin pasti bahawa blog Semua Jadi Satu paling banyak menghantar trafik ke blog ini sepanjang bulan April 2011 lepas. Walau pun saudara kulanz kurang aktif menulis pada bulan lepas tetapi blog beliau setia pula memberi trafik kepada tehramuan ini. :D Terima kasih bro.

referring sites apr 11dari mana punai melayang
dari hutan turun ke lembah
dari mana pelawat datang
dari sahabat di negeri sabah

orang berbudi kita berbahasa
balas olehmu senyum berseri
orang memberi kita merasa
usahlah jemu datanglah lagi

kalau kail panjang sejengkal
usah lautan hendak diduga
tuan datang bersama bekal
tegur sapa bermadah seloka

Dengan berbesar hati tehramuan.com meletakkan banner Semua Jadi Satu pada sidebar blog ini untuk sepanjang Mei ini. Harap bro kulanz terima. Mungkin sekali banner ini akan bertukar pula pada bulan hadapan berdasarkan apa yang dicatatkan oleh Google Analytics nanti.

TehrDemikian kisah 'Semua jadi Satu' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


61 Comments

  1. zik says:

    blog bro kulanzsalleh traffic nya kencang seyh…. ada dapat sipi2 sikit.. hehe..
    zik baru je tulis kisah Ron 97 naik lagi 20 sen- berkuatkuasa 5 mei 2011!!My Profile

    1. tehr says:

      dapat tempias je dah cukup bagus, zik
      hehe

    2. dnoBiz says:

      betul tu Blog Ku Lanz memang kencang, sebab blog dia pun matap
      dnoBiz baru je tulis kisah Sultan Muhammad V – Sultan Kelantan bakal bertemu jodohMy Profile

      1. Ismail N says:

        He he.. blog kawe jer tak ada traffic.. :lol:
        Jalan clear all the time… Kena tuntut ilmu dgn Kulanz.. he he dokat aje tu di KK. Jalan kaki pun boleh sampai :D
        Ismail N baru je tulis kisah Kereta Mainan RoqMy Profile

    3. benjy says:

      Betul tu b3njy pun dapat juga tempiasnya sikit … terima kasih Kulanz
      benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  2. walaupun jarang update tapi strategi rancangan jangka panjang bro kulanz pasti mengena tu,

    jalan-jalan di tepi kota
    penat berjalan naiklah beca
    TE datang membawa berita
    MU ke final bertemu Barca

    1. tehr says:

      bro kulanz memang tahu apa yang dia tulis
      aku ni main hentam je :D

      penat berjalan naiklah beca
      tibanya di rumah sudah malam
      MU ke final bertemu barca
      moga piala dapat digenggam

      1. Ismail N says:

        sempat citer pasal MU.. ni yg naik traffic dari TE dan DLSR (bezakan dgn DSLR) :D
        Ismail N baru je tulis kisah Kereta Mainan RoqMy Profile

        1. hehe lepas ahad ni mesti ada cite lagi

    2. benjy says:

      MU vs BARCA agak2 siapa menang yerr ?
      benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

      1. lepas matriks belajar oversea
        kita tunggu MU vs Chelsea
        tengkorak emas baru je tulis kisah Unit Siasatan Jenayah BloggerMy Profile

  3. belalang says:

    dah lama x dtg lawat tehr…
    sihat ke?
    belalang baru je tulis kisah Pertandingan Review Dan Menang Android Toshiba AS100My Profile

    1. tehr says:

      aku juga lama tak jenguk belalang
      kira seri la, bro

      tapi MU menang malam tadi :D

      1. LiFe KaMi says:

        kami plak kalau ada masa free je, tapi yg penting ada masa wajib singgah blog bro dulu..:)
        LiFe KaMi baru je tulis kisah Jom Makan Apple DonutsMy Profile

  4. Cik Siti says:

    tak sangka blog Cik Siti pun tersenarai juga…. he…he…he…
    Cik Siti baru je tulis kisah Muhasabah DiriMy Profile

    1. tehr says:

      cik siti juga antara blogger yang sedang diawasi oleh google :D

      1. suri says:

        jaga-jaga cik ct heee pelung tu cerah tau ;)

        1. Cik Siti says:

          apa maksudnya ye… Cik Siti bukannya pandai dalam bab-bab macam ni…
          Cik Siti baru je tulis kisah Muhasabah DiriMy Profile

          1. benjy says:

            Cik Citi kena upah bodyguard nampaknya … upahlah b3njy jadi bodyguard Cik Citi …. hahahaha

            Bukan sahaja google tetapi CIA dan FBI juga sedang memerhati mu. berwaspadalah … hehehehe
            benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  5. toyol says:

    penghargaan yg besar tu..
    syabas buat si penerima..
    toyol baru je tulis kisah SENYUMMy Profile

    1. tehr says:

      pembekal trafik tu, tk
      terima kasih untuk semua juga

  6. Hadi Rofiee says:

    Minuman teh semakin digemari,
    Blog tehramuan semakin dikenali. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Kisah seorang pelajar yang nakalMy Profile

    1. tehr says:

      minuman teh semakin digemari
      blog tehramuan semakin dikenali
      tiada kurangnya si hadi rofiee
      semakin lama semakin berisi

      1. suri says:

        mujurlah dia llki klu pompun berisi lain pula mksudnya heee

        1. Hadi Rofiee says:

          Hehe. :D
          Hadi Rofiee baru je tulis kisah Adab belajarMy Profile

      2. benjy says:

        Ku suka pantunmu Tehr … boleh kah b3njy balas pantunmu dengan perkataan ‘YES’ ataupun ‘NO’ ? ….. hehehehe … sebab b3njy tak reti nak balas pantun …. hahahaha
        benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  7. Hisyam says:

    Blog bro kulanz memang best, komen je mesti dapat referrer paling kurang 5 dalam blog kulanz.
    Hisyam baru je tulis kisah Pekerja Fikir Dan Tak FikirMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, bro
      referrer terbanyak blog ini bulan lepas memang dari kulanz

    2. benjy says:

      Betullah … macam mana boleh jadi cam tu a’a … b3njy baru lagi dalam blog ni … banyak lagi yang b3njy tak tahu ..
      benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  8. Congrats bro kullanzsalleh kerana mendpat banner di tehramuan..
    Azhar@Shed Plans baru je tulis kisah Metal Garden Sheds – The Good and BadMy Profile

    1. tehr says:

      sekadar itu je yang termampu
      bro kulanz masih bercuti sekarang ni :D

      1. suri says:

        yalah dia mmbawa diri tu hee..mungkin utk melepaskan maslh2 yang terdahulu huu..

        1. benjy says:

          Dia dah balik bercuti dah … b3njy baru je baca entri dia ..
          benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  9. suri says:

    rajinnya menganalisisi hee..suri gak yang dok bangku cinta heeee

    1. tehr says:

      sambil dok main klik2 je, suri :D

      1. benjy says:

        tehr … mana kita nak nengok analisis tu a’a … serius ni b3njy tak tahulagi benda ni …
        benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  10. puteri says:

    uihhh?? best tuh

    1. tehr says:

      memang best sangat kalau dapat banyak trafik dan komen
      kalau nuffnang hantar banyak cek lagi la seronok, puteri
      haha

  11. p@kcikLie says:

    salam tuan..nak minum teh jugak la kat sini…

    harap dapat teh yg terbaik dari ladang…
    p@kcikLie baru je tulis kisah Mengapa Ini Terjadi Pada DirinyaMy Profile

    1. tehr says:

      silakan, p@kcikLie
      usah segan2 :D

  12. Aidanatasya says:

    salam..
    singgah sebentar membawa senyum..
    (^____________^)
    Aidanatasya baru je tulis kisah Keajaiban Tubuh KitaMy Profile

    1. tehr says:

      senyum diterima :)

  13. Wan Perlis says:

    tolong sesama blogger :)

    1. tehr says:

      itu la yg sebenarnya, wan
      nak berikan backlink juga perlu ada sebabnya
      takut juga nanti google marah :D

  14. mie says:

    alamak!!
    blog gue terkena tempiasnya..
    nak kena berguru dengan bro kulanz juga la..
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Happy Birthday &amp Selamat Hari Ibu Puan HatijahMy Profile

    1. tehr says:

      memang ada banyak ilmu kat sabah nun, mie
      aku sendiri tak habis nak godek

  15. zulkbo says:

    salam..
    datang dari banner di blog
    bro Kulanz gamaknya..
    ermm..rzeki trafik tu..
    tahniah..
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Penghargaan Iklan Percuma Buat Pengomen TegarMy Profile

  16. ingatkan satu malaysia tadi..ngehngeh …

    lagi luahan hati pasal ‘cikgu’ tp cikgu sorang ni jangan terasa ye :)itu ciikgu dan sistem belajar di russia je
    alexa yussida baru je tulis kisah andai ini takdirnyapergh tajuk -My Profile

  17. dnoBiz says:

    haha aku pun ada jua tersenarai tu… :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Teknik Menipu – Awas Panggilan dari Bank NegaraMy Profile

  18. ghost writer says:

    kalau tak dapat datang mungkin saja berada di luar comfort zone…
    banyak aktiviti outdoor kurang lah lawatan..

    janji teruskan saja blogging
    ghost writer baru je tulis kisah sayembara jalananMy Profile

  19. kakyon says:

    salam..
    kakyon baru je tulis kisah nuffnangMy Profile

  20. Norgadis says:

    Sejak kebelakangan ni bz sikit, kadang2 tak sempat nak lawat ke sini…
    Norgadis baru je tulis kisah Santai Puisi Perwila Dan Majlis Makan MalamMy Profile

  21. decrewz says:

    Xde dalam senarai.. :( Lama blog terbiar.. Nak jengok blog rakan2 pun macam kurang masa…hu3
    decrewz baru je tulis kisah Sampai Bila Aku Nak Ber’Blog’My Profile

    1. benjy says:

      Jangan sedih Jai … mungkin masa mu belum tiba lagi …. tetapi Jai pun hebat juga sebagai blogger.
      benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

  22. yas says:

    Tahniah juga dr gua kpd saudara Kulanz…

    Hehehe…trafik dr gua ntah2 x bernombor kot…hehehe saje je bro, jgn mare aaaa, nti kene jual….:)
    yas baru je tulis kisah Program Halaqah Tv9 Sentuhan KalbuMy Profile

  23. benjy says:

    Tahniah kepada Kulanz …

    Tehr …. boleh x-plan sikit cam ner trafik boleh ke blog kita melalui blog lain contohnya blog Tehr ni … ?
    benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

    1. akubiomed says:

      Macam bro Benjy sudah guna comment luv turut membantu penyumbang trafik. Sebaik-baik linkkan topik entri dan komen untuk topik yang ada kaitan dengan blog kita baru ia berkait.

      Kalau sifu lain ada cadangan lain boleh cadangkan

  24. akubiomed says:

    Sama juga terjadi kepada blog saya untuk bulan April. Walaupun saudara Kulanz jarang-jarang komen di blog saya masih dapat tempias trafik dari blog beliau.

    Ilmu apakah yang digunakan? Teringin sekali hendak berguru :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Bulan April bersama familiMy Profile

  25. MDHAFiZ.NET says:

    seronok kalau aktif berblogging nih..satu ibadah dgn iat yg betul merapatkan ukhuwah sesama saudara..tp sbb kekangan masa dan fokus kpd “im” sy jarang dh nak berblogging walaupun idea melambak.. lepas tu hilang mcm tu je idea td…gud luck utk blog tehramuan :)

  26. yusri says:

    nanti mungkin saya boleh jadi penyumbang trafik kalau diizin Allah…
    yusri baru je tulis kisah Kenapa saya kagum dengan ustazMy Profile

  27. bEe says:

    TAHNIAH kpd semua blogger :-) Kunjung mengunjung membawa bahagia…
    bEe baru je tulis kisah Dia tidak menangis…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun