Selangor vs Kelantan

Liga Super AstroSelangor [2] vs [1] Kelantan
Kelantan kalah buat kali pertama dalam kempen Liga Super 2012. Aku nampak barisan serangan Kelantan [seperti Indra Putra dan Norsahrul] banyak terlepas peluang untuk menjaringkan gol. Pertahanan Selangor pula dapat bertahan dengan baik sekali. Tahniah untuk Selangor.

Dua kali Khairul Fahmi mengutip bola dalam gawang. Gol-gol Selangor dijaringkan oleh Safiq Rahim ['47] dan Bosko Balaban ['75] sementara Kelantan mendapat gol sagu hati di penghujung masa kedua hasil jaringan S. Subramaniam ['92].

Keputusan penuh Liga Super 14.02.2012 adalah seperti berikut:

Selangor 2 – 1 Kelantan
Felda United 0 – 3 T-Team
Perak 1 – 2 Singapura LionsXII
N. Sembilan 1 – 1 PKNS
Terengganu 1 – 1 Kedah
Sabah 2 – 0 Kuala Lumpur
Johor FC 1 – 2 Sarawak

Biarpun kalah, Kelantan masih kekal di persada Liga Super 2012 apabila pasukan di tempat kedua, Perak juga kalah dengan jaringan 1-2 kepada Lions XII.

TehrDemikian kisah 'Selangor vs Kelantan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


42 Comments

  1. mie says:

    adat permainan…
    yang menang pasti ada yang kalah..
    cuba lagi next game.. ehheee
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #8My Profile

    1. Mus says:

      permainanan ni bergantung kepada nasib juga
      Mus baru je tulis kisah Sambal Belimbing Buluh Pembuka SeleraMy Profile

  2. rahman says:

    selangor menang.. yahoooo .. hehe. jgn marah
    rahman baru je tulis kisah Pasar Malam Sinsuran, syurga seafoodMy Profile

    1. suri says:

      di di gedeng hee..

      kalah menag ah..mana2 tak kisha jji semangat tu still ada

  3. akubiomed says:

    Peter Butler jurulatih Kelantan ketika ditemu bual tidak bimbang ke atas kekalahan skuad Kelatan di tangan Selangor.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – #Patuhi arahan MacaronMy Profile

    1. hafizmd says:

      Katenye lagi “mmg kena kalah jugak…”

      p/s-kagum dgn usaha dia bercakap dlm bahasa Melayu
      hafizmd baru je tulis kisah Top Malaysian Blogger yang ingin aku jadikan BFFMy Profile

  4. Affan Ruslan says:

    Pecah sudah rekod tanpa kalau kelantan. Apa pun mereka masih kekal di takhta :D
    Affan Ruslan baru je tulis kisah MacBook Pro Gadget Impian Affan RuslanMy Profile

    1. hafizmd says:

      tulah…nasib jugak Perak tewas….hairan ngn prestasi Perak 2-3 game ni
      hafizmd baru je tulis kisah Top Malaysian Blogger yang ingin aku jadikan BFFMy Profile

  5. shraqs says:

    Aku tak tengok la,… letih sangat. Mesti best game ni.
    shraqs baru je tulis kisah Download Sygic GPS Navigation v11.2.6 Untuk AndroidMy Profile

    1. hafizmd says:

      Pada aku, mmg best. Sbb selangor mmg beri tentangan sengit pada kat Kelate. Tak mcam Ganu lawan hari tu =(

      Tahniah Selangor dan Kelantan =)
      hafizmd baru je tulis kisah Top Malaysian Blogger yang ingin aku jadikan BFFMy Profile

  6. ghost writer says:

    budak-budak kecoh kat bilik bila budak2 dari selangor tayang jersy depan budak2 dari kelantan.kat tempat aku memang meriah.tapi takde lar sampai gaduh2.saja bergurau.biasalah duk hostel.

    kelantan sudah terlambat utk sekurang2nya membawa satu mata.tapi rekod pertemuan sebelum nih masih dipegang oleh kelantan dengan 3 kemenangan,1 seri dan 1 kalah dari 5 pertemuan.kira ok lah masih duk kat atas.
    ghost writer baru je tulis kisah separuh tubuh masih dalam penjaraMy Profile

  7. Melatiqistyna says:

    Tahniah PD yg menang, xpe yg penting apek hebat… Hehehehe
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Perbezaan Antara Sekatan Jalanraya Negara Orang & MalaysiaMy Profile

  8. Gergasi bangkit dari tidur….rugi lak rasa tak pegi SNBJ semalam…tapi nak buat camne..bajet takde… Tapi dalam video tgk Balaban macam mantap je…ade yang pegi stadium boleh komen sikit? =)
    ReddersCreepers baru je tulis kisah Lagenda Budak Merah – Bahagian 5My Profile

    1. hafizmd says:

      aku sempat tgk kat tv jer…nak komen lebih tak reti tapi aku tgk balaban ni mmg kaki dia ‘hidup’ dlm kotak penalti…bahaya tu dah nampak walaupun nampak macam berat sikit nak lari =)
      hafizmd baru je tulis kisah Top Malaysian Blogger yang ingin aku jadikan BFFMy Profile

      1. suri says:

        sy tgk kt tv tgok gitu2 jer heee

  9. kimmie says:

    tahniah kpd pasukan selangor yang menang, yang kalah jangan susah hati, masih banyak peluang
    kimmie baru je tulis kisah Wordless Wednesday 16 – Ultra berjaya ditewaskanMy Profile

  10. Tahniah Kelantan… opsss Selangor
    he he jangan mare cikgu.. Musim panjang lagi, Kelantan boleh ehhh.. :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Wajarkah Hamza Kashgari Di Hantar Pulang?My Profile

  11. padin says:

    leka last minit, kena bolos jugak sebijik adeh…
    padin baru je tulis kisah Cinta Membutakan?My Profile

  12. zulkbo says:

    salam..
    wahh..Kelantan kena 2-1 dengan
    Selangor..?terlepas tonton..sibuk
    dan agak letih 2-3 hari nih..
    zulkbo baru je tulis kisah TOKOH : Tan Sri Hashim Bin Yeop Abdullah SaniMy Profile

  13. yas says:

    Sempat juga aku tgk malam tadi…kelantan dpt juga sebijik gol dihujung2 bame…apepun mlm tadi kalau masa tu lama lagi mau kelantan bole sebijik lagi tuuu….
    yas baru je tulis kisah Smokey Bandit In Singapore Airshow 2012My Profile

  14. mijie says:

    frust sebab semangat tengok dkt rtm smlm..

    tapi takper, kalah dijadikan pengajaran
    mijie baru je tulis kisah Selamat hari ulangtahun perkahwinan yang ke 4 – 02 Febuari 2012My Profile

  15. suri says:

    byk peluang terlepas mmg rentap bibir mlm tu masa tgok heee

  16. azura says:

    habis vanilla coklat buka tv1 wah tetiba Selangor menang kalahkan kelantan, mestilah sebab Asraruddin Putra my hero kan pertahanan yang kuat, Safiq Rahim kapten merah kuning tersayang…hidup Selangor tercinta
    azura baru je tulis kisah Episod 9 Vanilla CoklatMy Profile

  17. maza says:

    maza setuju serangan kelantan perlu ditajamkan.. maza sempat menoton semalam, agak bercelaru juga, mahu sokong Selangor (sbb tinggal di sini) atau Kelantan..

    penyudahnya, tutup tv, tidur satu kali.. ahaks.. lalalala
    maza baru je tulis kisah Wordless Wednesday: BerharbinasiMy Profile

  18. titan says:

    walaupun gua demam teruk, tapi hati gua rasa puas bila selangor menang lawan kelantan. Hoho…
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 89 dari TNXMy Profile

    1. nizam says:

      ceit…hahaha… apa2 pun kawe tetap setia dengan kelate… :P
      nizam baru je tulis kisah Dapat Juga AkhirnyaMy Profile

  19. [...] berjaya meleburkan rekod tanpa kalah itu Kelantan. (Yang ni, memang kena BOLD. HAHA!) Kepada peminat kipas susah mati Kelantan, bukan gua mahu kata apa. Semalam malam Selangor. Jadi, terima kekalahan dengan hati terbuka. [...]

  20. dnoBiz says:

    Walaupun kalah Tapi aku tak kecewa, sebabnya permainan selangor malam tu memang mantap …:D
    Tahniah Selangor
    dnoBiz baru je tulis kisah Kerana membebel – Dicerai kerana Membebel ‘gigitan cinta’My Profile

  21. Juan says:

    alamak, johor kalah
    Juan baru je tulis kisah Silent Hill 2006 MovieMy Profile

  22. Ad-Dien says:

    saya penyokong pantai timur…

    tunggu pahang naik kembali ke liga super musim depan..hehe
    Ad-Dien baru je tulis kisah Nabi Hud a.s Dan Kaum AadMy Profile

  23. nizam says:

    walaupun kelate kaloh..hati tetap pada kelate… :)
    nizam baru je tulis kisah Dapat Juga AkhirnyaMy Profile

  24. chii says:

    selangor da mula bangkit…cayalahhh..=)
    chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #17 – No SharingMy Profile

  25. mak lagenda says:

    kelantan? selangor? 2-2 ada penyokong kuat masing2 nih…
    mak lagenda baru je tulis kisah DAPAT BAUCAR BUKU 1 MALAYSIA RM200!My Profile

  26. Tahniahlah kepada selangor.Apapun ada cerita kurang enak kedengaran di luar stadium.Penyokong kelantan dan selangor bergaduh..
    Pejuang Kesenian Extreme baru je tulis kisah Fakta Tentang IsraelMy Profile

  27. nurmisnan says:

    aku tak tgk pun..
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #32My Profile

  28. LadyBird says:

    tahniah untuk selangor.. bagi kelantan.. esok2 cube lagi..
    LadyBird baru je tulis kisah Adil Allah Tidak Terjangkau Pemikiran ManusiaMy Profile

  29. yas says:

    Bila la wabak sepi yang melanda ni nak berhenti bro….
    yas baru je tulis kisah Smokey Bandit In Singapore Airshow 2012My Profile

  30. Aldreda says:

    I do agree that selangor is better than what others did. Thanks for bringing it to us.

  31. X tgk games hari tu, tp sedih rekod tanpa kalah kelantan lebur.. :(
    aktechpage.com baru je tulis kisah Gezt.Com: Laman Komuniti Blog BaruMy Profile

  32. bermain bersama rakan sebaya
    dari pagi hingga ke petang
    kelantan akur selangor berjaya
    adat permaianan kalah menang

    Story terbaru blog kami…
    masalah kereta lembab tak ada pickup

  33. Juan says:

    dua dua ni kelab yang baik
    Juan baru je tulis kisah Raja Lawak Musim ke-6 (2012)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun