Selamat Tahun Kuda

Kami dah mula Cuti Tahun Baru Cina sejak semalam. Dapat empat hari cuti hingga hari Ahad nanti. Angan-angan nak update blog dan melawat blog rakan-rakan dalam cuti ni. Tapi apa nak dikata, kerja online memang tak kira masa.

Selamat Tahun Kuda

Nyonya terjun dari kuda,
Kuda betina dari Tawau;
Selamat Tahun Baru Cina,
Mana aku punya angpau?

Serentak dengan cuti aku dapat tugas baru. Tugas sebagai admin Sistem Pengurusan Sekolah [SPS]. Ambil masa juga aku nak faham cara kerja sistem ni. Tertangguh lagi angan-angan nak buat projek jenguk blog rakan-rakan.

Nyona tengok kuda lari,
Kuda redah masuk kota;
Rasa seronok dapat cuti,
Duduk rumah buat kerja.

Di musim cuti nyonya cuti,
Ucap selamat tahun kuda;
Bila memandu berhati-hati,
Biar selamat di mana saja.

Ya. Hati-hati memandu di jalan raya atau di jalan air di musim cuti. Korang yang ada lesen terbang juga, hati-hati memandu di udara.

Selamat Tahun Kuda untuk semua.

TehrDemikian kisah 'Selamat Tahun Kuda' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. Juan says:

    selamat hari raya
    Juan baru je tulis kisah Komisen Affiliate Bulan Januari 2014My Profile

    1. suri says:

      untuk bos saya mr jim haaaa…eh..sabarlah mr tehr jangan marah

      1. kakiblog says:

        bos KB pun orang Cina ..maa!
        kakiblog baru je tulis kisah Tips Murah Rezeki Terhebat!My Profile

  2. akubiomed says:

    Sempena sambutan Tahun Baru Cina saya mengambil kesempatan balik kampung dan pada masa sama sepupu bertunang.
    akubiomed baru je tulis kisah Churpremiere menonton RoboCop 2014My Profile

  3. hafiz says:

    Hari balik ke kampung jalan clear seronoknya
    hafiz baru je tulis kisah Perlawanan JDT vs T-Team Piala FA 2014My Profile

  4. suri says:

    saya bukan lahir pada tahun cap kuda

  5. suri says:

    teringin nak naik kuda kat melaka,pantai klebang tu ada lagi atau tak

  6. Hafizul says:

    Selamat bercuti dan gon xi fa cai bro..hahaha
    Hafizul baru je tulis kisah Lima Belas MinitMy Profile

  7. titan says:

    ohh..

    semua orang suka sebab kena cuti. hehe..

    1. suri says:

      boleh jalan – jalan ke klccc penat sungguh ni
      suri baru je tulis kisah Opps! Terlebih Garam.. Minta Rujuk Semula Dengan KentangMy Profile

  8. Di tahun kuda ni, silap-silap semua mende jadi cepat ehhh… Kalau kita malas, abis ler :D
    Brader Sports baru je tulis kisah A Harmonious New MBR Treadmill Relay by UMS StudentsMy Profile

  9. Anuar says:

    Seronok dapat bercuti time Tahun Baru Cina pada kali ni.. Boleh rehatkan fikiran sebelum mula bertugas di kejohanan Catur Sukan Antara IPT…
    Anuar baru je tulis kisah Hobi terbaru isteri saya, Cantik tak? (Bahagaian 31)My Profile

  10. dja@sishaza says:

    Hahaha ….selamat memandu di udara yer ?!!
    dja@sishaza baru je tulis kisah RESEPI PAU UDANG LADA HITAMMy Profile

  11. Irwan Alessa says:

    haishh bagi aku bro, cuti ke tak cuti rasa macam kerja..
    Irwan Alessa baru je tulis kisah MSMW 2014 – Suatu Platform Yang BaikMy Profile

  12. faithfellow says:

    Hari balik ke kampung jalan clear seronoknya
    faithfellow baru je tulis kisah Profiting from internet home based businessesMy Profile

  13. helpingcents says:

    kapan ada tahun buat lebaran monyet yhaa…
    helpingcents baru je tulis kisah Tips For Buying SunglassesMy Profile

  14. Bro Zulkbo says:

    Assalamualaikum..
    wahhh..lama tak kesini
    Tahun Kuda Kayu..
    jangan kita jadi orang kayu dah..
    hahaha..
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Kenikmatan Menikmati Telur Beserta Dengan KhasiatnyaMy Profile

  15. selamat tahun baru. tahun kuda ye tahun ni? den lahir tahun ayam. keh3
    khairul asrol baru je tulis kisah CUSTOM MADE STICKER KERETAMy Profile

  16. Mohd Shubhi says:

    Lama juga cuti ya..kat sini sekolah anak-anak cuti hanya 3 hari..jumaat, sabtu dan ahad saja.
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Kisah usahawan guaman – Naik dan jatuhMy Profile

  17. kakiblog says:

    KB keja macam biasa maa…

  18. Manan Qayyim says:

    meriah jugak tahun kuda ni..:)
    Manan Qayyim baru je tulis kisah Bekam, Penawar 1001 Penyakit.My Profile

  19. Cik Siti says:

    selamat Tahun baru Cina dan selamat bercuti. Untung org KL yang dapat cuti sampai isnin…
    Cik Siti baru je tulis kisah retak menanti belah?My Profile

  20. zik says:

    tahun kuda, hebat cabarannya… tahun nie macam2 barang/perkhidmatan naik…
    zik baru je tulis kisah Keputusan perlawanan piala fa pusingan kedua, 1 feb 2014My Profile

  21. onlajer says:

    yeah dia orang sambut tahun kuda, asal jangan anak bangsa kita main mesin kuda
    onlajer baru je tulis kisah Pulangan Pelaburan Melebihi 2000% SetahunMy Profile

  22. AUC says:

    tapi jangan makan pil kuda :)
    AUC baru je tulis kisah Sukan di Waktu Malam Bahaya?My Profile

  23. ajumohit says:

    memang byk kereta masa cuti cny tempohari, hari ni sambung cuti lagi hehe
    ajumohit baru je tulis kisah Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terkini Shawl Dari Hijabterkini.comMy Profile

  24. amirulfaiz says:

    Moga kita makin bertenaga di tahun kuda ini. Kudaku lari gagah berani. :D
    amirulfaiz baru je tulis kisah Semangat nak jadi hebatMy Profile

  25. hafizmd says:

    Ambe tumpang cuti tahun kuda balik kampung…memperkudakan kuda ambe betul2 utk jumpa ibu dan adik2 beradik…

    oh! bestnya….
    hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Hariz #1 Hariz Nak Baby!My Profile

  26. hari-hari makan laksa,
    hanya nak ucap selamat tahub baru ja,

    hehe…pantun xmenjadi…
    nurulhudalias baru je tulis kisah Kejayaan Bersama Shaklee.My Profile

  27. Lyn™ says:

    15hb ni baru Perayaan Tahun Kuda ni dikira habis.
    Lyn™ baru je tulis kisah Kajang, Kejang,Kejung.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun