Sekarang Aku Dah Tau Dah…

Hanya Allah sebaik-baik perancang. Kadang-kadang apa yang kita usaha dan hajatkan tidak kesampaian. Tidak terjadi seperti apa yang kita harapkan. Perlukah kita kecewa? Marah? Kita marahkan Allah?

kau jangan tengok aku takdak mataLabi, mata air kau tu cantik tak?

Oooo Pendek kata dalam kampung ni takdak siapa yang boleh melawannya, Labu. Takdak siapa lagi dah!

Cantiknya ada tara macam muka aku ni?

Macam kau nak buat apa, Labu.

Huh, kau jangan tengok aku takdak mata. Jangan2 mata kau ni terpeleot tak? Kalau mata kau, jadi macam mata aku… huh, baru kau tau, manusia yang paling hensem, Labu.

Hensem konon, muka macam burung kakak tua, hensem…

Aii.. Kau bilang muka aku macam burung kakak tua? Nanti lagi satu hari kau tau aku siapa!

Tak payah lagi satu hari, Labu. Sekarang aku dah tau dah…

Walau pun kita tidak mengetahui apa yang akan berlaku nanti, tetapi perlu juga kita percaya, apa yang kita lakukan sekarang akan memberi hasil atau kesan kepada kehidupan di masa yang akan datang. Kita dapat apa yang kita buat kerana itulah yang telah dijanjikan. Buat yang terbaik sekarang untuk mendapat hasil terbaik nanti. Insyaallah.

TehrDemikian kisah 'Sekarang Aku Dah Tau Dah…' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


28 Comments

  1. zulkbo says:

    salam..
    apa yang anda tahu saudara
    kongsi lah di sini..nak juga tahu
    mungkin saya pun jadi tahu
    zulkbo baru je tulis kisah Kisah Aku Dan Pak ArabMy Profile

  2. zik says:

    Apa yang berlaku sebenarnya??? ya, apa yang kita lakukan pasti akan dapat balik … kadang baik, kadang buruk…
    zik baru je tulis kisah Khasiat buah pala dalam kesihatanMy Profile

  3. kami says:

    mendalam tu maknanya..
    hanya mereka saja yang tahu..:)
    kami baru je tulis kisah Tips Elak Kecurian di RumahMy Profile

  4. cikmin says:

    apa agaknya yang tuan blog ni dah tahu ye?
    cikmin baru je tulis kisah Nombor Telefon VIP Untuk DijualMy Profile

  5. abgreds says:

    assalamualaikum tehr..

    jangan cerita semua yang kita tahu, jangan buat semua yang kita mampu..

    Allah maha tahu lagi maha bijaksana…ikutlah aturan Dia, nescaya ada hikmahnya.
    abgreds baru je tulis kisah Anak minta maaf- pakcikMy Profile

  6. Hadi Rofiee says:

    Buat baik pasti akan dibalas baik. Hukum alam. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Cabaran sebenar pun bermulaMy Profile

  7. wadud says:

    a’ah betol ko cakap bro.. :-)
    aku pikir ada pantun lagi..
    hehehhe.. terpikir gak, camne eh nak susun ayat pasal neh.. :p
    wadud baru je tulis kisah Kerana Dia Lelaki maka wanita bukalah mataMy Profile

  8. rafina says:

    <—– sedang fikir apa yg cuba di sampaikan oleh penulis blog ini..hehehe
    rafina baru je tulis kisah Anakku Seorang Autisme TapiMy Profile

  9. padin says:

    errr dua tiga kucing berlari, eh 2 3 kali ku baca, ku faham
    tapi tak dapat tangkap maksud tersiratnya huuu

    apa pun, aku doakan semua yang terbaik untuk bro tehr.. hee
    padin baru je tulis kisah Dewasakah KitaMy Profile

  10. zezebel says:

    Melayu kata, “Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali”.
    India pun ada bercakap pasal hukum karma.
    jadi.., apa yang kita buat tu sebaiknya ikhlas untuk kebaikan bukan ikut emosi nak menjahanamkan orang lain kan?
    zezebel baru je tulis kisah Internet acronym complete listMy Profile

  11. suri says:

    haa.. harini harijadi sahabat tehr ko? heee..mandai jer suri nih gee…

  12. suri says:

    kita tak perlu nak bersedih atas apa yang berlaku..anggap shja ia sudah tersurat..

    mungkin hari yang kita lalui harini tak baik bt kita tapi kita harus sdar yang buruk itulah sebenarya telah kita pelajari seblum kita nak maju pada sesuatu kejayaan pada masa hadapan..

    kita hanya mmpu berdoa kerna itulah senjata sbg seorang mukmin..

  13. Mohd Hafiz says:

    alang2 singgah….
    hai.. hantam sajalah labu….labi…
    Mohd Hafiz baru je tulis kisah Finally Its Over!! Motosikal Balik Kampung!! My Profile

  14. DaHLia says:

    xde pantun? seloka ataupun gurindam?
    saya berada di blog yg betul ke ni..hehee

    bos, maafler lama xsingah..mood berlari2 ke laut china selatan..
    puas nk kejor…leloh sero…

    td baca cikgu tehr komen xdpt BE sejak pindah ni..dah tambah blog ni dlm akaun nuffnang x?
    DaHLia baru je tulis kisah Surat RIM Tawaran Artis Rakaman Ini Kisah Sebenar…Stop Music Piracy!My Profile

  15. Cik Siti says:

    walau pun kita tidak tahu apa yang berlaku akan datang namun kita boleh merancang….
    Cik Siti baru je tulis kisah Pernahkan Anda Jadi Orang TengahMy Profile

  16. sud@is says:

    hah..mana pantun tehr, aku x faham….
    sud@is baru je tulis kisah Teacher And Murid SengalMy Profile

    1. padin says:

      mungkin tehr dah bosan, jual pantun xde orang beli
      keh keh keh,
      padin baru je tulis kisah Dewasakah KitaMy Profile

  17. gayahspears says:

    bro.. ngape n3 kali nih xde pantun.. cam pelik ja..huhu..
    tak pasti lagi apa yg berlaku pada masa akan datang… redha n tabah je menempuhi ujian dari Nya…
    gayahspears baru je tulis kisah Cinta TerciptaMy Profile

  18. Cha'on says:

    yang penting usaha yang berterusan. kadang2 apa yang kita usahakan tak datang dengan sekejap. mungkin untuk jangka masa panjang. siapa tahu kan.
    Cha’on baru je tulis kisah Muzik-Muzik 25 Senarai Lagu yang Layak Ke Semi FinalMy Profile

  19. mesti beri yang terbaik hari ini juga.. jangan tunggu hari esok.
    lowongan pekerjaan baru je tulis kisah AIPEG Vacancy Norton Rose Australia Jobs as Senior Project OfficerMy Profile

  20. sangilapi says:

    dan aku ingin sangat nak tahu apa yang telah ko tahu tu,tehr :)…..atau ko lebih suka berkata ” biarlah rahsia “…..kehkehkeh
    sangilapi baru je tulis kisah tragedi oktoberMy Profile

    1. tehr says:

      tiada apa yang baru, bro
      hanya aku tahu, apa yang kita lakukan sekarang memberi kesan kepada masa depan
      tu je…

    1. tehr says:

      Allah Maha Mengetahui

  21. AnastasiaAnn says:

    teheeeeeeeeeee. owwwh baru ku tahu.
    AnastasiaAnn baru je tulis kisah Stuck in a momentMy Profile

  22. mijie says:

    penuh tersirat ni, susah nak merungkaikan apakah yang sedang berlaku :)
    mijie baru je tulis kisah Myvi tengah dibetulkan kakinyaMy Profile

    1. tehr says:

      hidup penuh dengan teka-teki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun