SBPA Disemak Semula

Khabarnya dari berita tv menyatakan kerajaan menangguhkan pelaksanaan Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) untuk disemak semua. SBPA akan dibincangkan bersama dengan pihak-pihak berkaitan, SBPA akan dilaksanakan dan akan berkuatkuasa mulai 1 Januari 2012 seperti yang telah dipersetujui sebelum ini.

sbpa disemak semula

Aku setuju juga SBPA disemak semula untuk dimurnikan lagi. Beberapa bahagian dalam SBPA yang tidak dipersetujui oleh penjawat awam perlu diubah dan diberikan cadangan baru. Walau pun begitu, Datuk Seri Najib berkata semakan semula ini tidak meliputi keputusan untuk melanjutkan umur persaraan kepada 60 tahun.

TehrDemikian kisah 'SBPA Disemak Semula' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. akubiomed says:

    Bukan mudah untuk memuaskan hati di semua peringkat jawatan penjawat awam.

    1. tehr says:

      betul tu
      dah ramai sangat

  2. b3njy says:

    Biasalah tu … mana yang untung ambil … mana yang rugi minta di kaji semula …. hehehehe :D
    b3njy baru je tulis kisah CERITA SATU HARIMy Profile

    1. tehr says:

      semua nak untung, bro :D

  3. Hairul says:

    Mmg pening kepala gak jadik pemerintah nie..
    bukan senang nak puaskan hati rakyat atau kakitangan awam…
    Hairul baru je tulis kisah Berhati-hati memilih kawan seperti kes Nur Amalina Che BakriMy Profile

    1. tehr says:

      aku suka kalau ada sesi bincang2 macam ni
      cari yang terbaik

  4. kakyong says:

    yer la.. saya pun dengar mcm2 rungutan, terutama yg bukan pegawai lah.. yg pegawai tu, senyum lebor jer.. ;)

    saya pun suka nak tahu apa hasil nya nanti.. hrp memuaskan semua pihak..

    saya ni pemerhati jer.. suka amik tahu.
    kakyong baru je tulis kisah Bila assignment di’upah’My Profile

    1. tehr says:

      betul tu, kakyong
      yang dok cakap selalu pegawai yang besar2 je
      elok sangat kalau wakil orang bawah dibawa berbincang

  5. Melatiqistyna says:

    Ni tuk org gomen yo…. Org x gomen dok dendiam… Hehehehe
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Video Yang Mampu Menginsafkan….My Profile

    1. tehr says:

      orang tak gomen juga boleh bagi cadangan, melati
      untuk kebaikan semua

  6. ShashaCahaya says:

    Bagus tu, semak untuk mendapatkan keputusan terbaik bagi semua.
    ShashaCahaya baru je tulis kisah Vitamin B12 dan Asid Folik Meningkatkan Daya IngatanMy Profile

    1. tehr says:

      satu langkah bijak oleh kerajaan

  7. Kita tunggu sahaja keputusannya nanti.

    1. tehr says:

      dah pasti akan ada pindaan yang lebih baik nanti

  8. Mus says:

    harap mendapat kata akhir yang terbaik..
    Mus baru je tulis kisah Seikat 50 Sen SahajaMy Profile

    1. tehr says:

      yups, aku percaya akan ada yang lebih baik dari yang telah kita sedia maklum

  9. yas says:

    aku pasti bila dah semak dan ejas2 nanti still ada yg tak puas hati….hehehe
    yas baru je tulis kisah 4 Marin US Kencing Diatas Mayat 3 Pejuang TalibanMy Profile

  10. Juan says:

    bagaimana dgn pihak swasta, waaaaaa
    Juan baru je tulis kisah How To Update Samsung Galaxy Tab Wifi P1010 to GingerbreadMy Profile

  11. fuad ansari says:

    teringat ada orang yang berkata, sbpa dengan sengaja dibuat begitu.. supaya ada ketidakpuashatian.. tiba2 nanti akan datang seorang HERO yang akan selesaikan segala ketidakpuashatian… maka, ramailah yg akan bersorak gembira dan mengucap terima kasih yg tidak terhingga.. jasanya akan dikenang sampai bila-bila..

    wallahua’lam..

    p/s: tapi itu bukanlah sangkaan yg baik… jadi, mari kita bersangka baik..
    fuad ansari baru je tulis kisah TiPS PeRNiaGaaN YaNG BeRJaYa..My Profile

  12. kulanz says:

    CUEPACS minta ruang lebih untuk bersuara dalam semakan ni.. harap semua pihak dapat keuntungan yg sama nanti
    kulanz baru je tulis kisah Pelaksanaan SBPA Disemak SemulaMy Profile

  13. pergi bersenam setiap pagi
    berjoging keliling kebun sagu
    diduga SBPA ditangguh lagi
    mungkin ada rombakan baru

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip kereta semasa banjir

  14. ghost writer says:

    banyak sangat dibuat perbincangan pun,pada akhirnya,keputusan tak penah memuaskan hati semua pihak.
    ghost writer baru je tulis kisah di antara ruang-ruangMy Profile

  15. ciksembang says:

    kalau kami teliti mmg boleh tidak berpuashati, orang yg dah bekerja lebih 6 tahun tapi sama gaji dengan orang yg kerja 1 tahun
    ciksembang baru je tulis kisah Kepuasan Belajar Naikkan Alexa RankingMy Profile

  16. amirulfaiz says:

    Moga dengan naiknya gaji, makin naik pula semangat kerja aku. :D
    amirulfaiz baru je tulis kisah Ambil darah sukarelawan.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun