Safee Sali | FIFA, ISL Dan FAM

safee saliKedudukan penyerang tersohor kebangsaan Safee Sali yang sekarang bermain dengan Pelita Jaya (kapten) dalam Liga Super Indonesia (ISL) merisaukan hati banyak pihak. :D Kalaulah ISL diharamkan oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), Safee sudah pasti tidak akan berpeluang untuk bermain mewakili Malaysia atau mana-mana kelab yang bergabung dengan FIFA.

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) sudah pasti tidak akan membenarkan perkara ini berlaku. Safee masih boleh didaftarkan untuk bermain di Malaysia pada musim kedua pendaftaran dari 6 hingga 20 April tahun depan. Lagi pun FIFA memberi tempoh sehingga 20 Mac depan kepada Indonesia untuk menyelesai masalah dalaman mereka.

safee sali

Kalau tidak bermain di Malaysia, Safee Sali masih boleh diserap ke mana-mana kelab dalam Liga Perdana Indonesia. Tak ada masalah, kan? Janji kita masih dapat menikmati permainan beliau dengan gembira. Apa pun kita sama-sama dengar apakah langkah yang akan diambil dalam sidang media Safee Sali nanti.

TehrDemikian kisah 'Safee Sali | FIFA, ISL Dan FAM' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


27 Comments

  1. b3njy says:

    Aduhhh !! … kalau betul malang sungguh tu …
    b3njy baru je tulis kisah TANDA-TANDANYA KITAMy Profile

    1. nurmisnan says:

      nak buat cam ner.. dah terjadi…
      nurmisnan baru je tulis kisah Abah missing u Siti SyarahMy Profile

    2. tehr says:

      rasanya masih sempat untuk beliau ambil langkah selamat

  2. b3njy says:

    Ini mesti krisis dalaman PBSI bukan salah kelab … tulah kalau PBSI pandai sangat kan dah susah.
    b3njy baru je tulis kisah TANDA-TANDANYA KITAMy Profile

    1. tehr says:

      yang susahnya, penyerang terbaik kita akan terpalit sama

  3. b3njy says:

    Harap isu ini dapat diselesaikan dengan secepat mungkin :)
    b3njy baru je tulis kisah TANDA-TANDANYA KITAMy Profile

    1. tehr says:

      hari ini beliau akan buat sidang media
      harap2 semua akan jernih

  4. b3njy says:

    Harap FAM juga dapat membantu jika isu ini benar terjadi
    b3njy baru je tulis kisah TANDA-TANDANYA KITAMy Profile

    1. tehr says:

      fam memang tak boleh lepas tangan hal ni
      rugi besar kita nanti

  5. b3njy says:

    Harap2 juga isu ini tidak melemahkan semangat Safee Sali … Benjy ni peminat dia ni :)
    b3njy baru je tulis kisah TANDA-TANDANYA KITAMy Profile

    1. tehr says:

      sama la kita :D
      minak tengok dia main bola

  6. nurmisnan says:

    sayangnya.. suka tgk game dia.. superb..
    nurmisnan baru je tulis kisah Abah missing u Siti SyarahMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, nur

  7. zulkbo says:

    salam..
    ganas betul indon main
    bola ye sampai liganya
    di haramkan FIFA..?
    zulkbo baru je tulis kisah Hebat ! Usung Motor Atas Bahu Je Budak NiMy Profile

    1. tehr says:

      mungkin juga kerana ramai sangat yang nak jadi ketua

  8. Ad-Dien says:

    nak tahu..kenapa liga indonesia diharamkan pula ye???
    Ad-Dien baru je tulis kisah Nabi Muhammad Menewaskan Ahli GustiMy Profile

    1. tehr says:

      sebenarnya belum diharamkan lagi
      fifa minta pssi selesaikan masalah dalaman mereka
      kalau tak selesai, semua yang terlibat dengan bola sepak indonesia akan diharamkan

      1. hafizmd says:

        haaa…gitulah dengarnya…harap depa dapat selesai masalah dalaman tuh…

        kalau tak, bukan setakat safee, bintang2 merekapun turut gantung but nanti
        hafizmd baru je tulis kisah Ambang Oh! MambangMy Profile

  9. titan says:

    aku dah agak..ianya tak semudah seperti yang kita mahukann..nasib baik takde game luar yang perlukan khidmat safee buat masa terdekat nih..
    titan baru je tulis kisah Sah! Hutang PTPTN aku dah habis..My Profile

  10. PCL says:

    Salam ther, pg2 pekena teh memang puas….kita tunggu sidang media safee sali tu nanti…
    PCL baru je tulis kisah JOM TINGKATKAN RANKING ALEXAMy Profile

  11. zik says:

    masih boleh diselesaikan harap dapat lakukan sesuatu orang disana… baru jer dengar penjelasan safee di MHI hari ini….
    zik baru je tulis kisah Kucing berenang, cool jer.My Profile

  12. rugi la kalau dia tak boleh main untuk negara
    sabree hussin baru je tulis kisah Maksud Orang Yang MuflisMy Profile

  13. akubiomed says:

    Safee Sali harus bijak menguruskan perjalanan kerjaya profesional beliau. Ia adalah satu kerugian kalau beliau tidak dapat menyarung jersi skuad kebangsaan.
    akubiomed baru je tulis kisah Aksesori penjagaan kamera DSLRMy Profile

  14. hafizmd says:

    Harapnya Safee dah ada backup plan…

    Pelik sungguh mereka ni, ada satu lagi cerita, kelab PSV nak datang lawan pasukan pilihan jakarta (safee termasuk sekali, ada lagi andy cole dan star2 lain), alih2 persatuan mereka tak kasi pemain luar join…terus PSV batalkan kunjungan mereka
    hafizmd baru je tulis kisah Ambang Oh! MambangMy Profile

  15. yas says:

    dengar2 cerita katanya nak gi ostrolia plak..pehh terbaik tuk Safee!!!
    yas baru je tulis kisah Konsert Loudspeaker di Stadium Merdeka ~ Mata AkuMy Profile

  16. lembut lidah bual bicara
    ugut orang secara paksa
    PBSI perlu bertindak segera
    Safee Sali menjadi mangsa

    pagi-pagi buat senaman
    bersama teman rakan sebaya
    PBSI selesaikan masalah dalaman
    jangan membuat orang tertanya

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip Spray paint motorsikal
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  17. Khidhir says:

    hmm. ingat cd je boleh haram. rupanya liga bola sepak pun ada haram gak ni
    Khidhir baru je tulis kisah Install 1Malaysia TV dalam Android, Blackberry dan Apple iPhoneMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun