Rezeki Kali Ke-2

Kerana tak ada apa cerita menarik, malam ini aku tulis kisah kali kedua saja. Boleh?

Kahwin kali kedua – Bagi aku ada seronok dan mungkin juga ada yang tak seronok kahwin kali kedua. Kalau mahu tahu lebih jelas, kena tanya orang yang dah kahwin untuk kali kedua. Cuma aku harap pasangan yang berpisah / bercerai, jangan serik untuk kahwin kali kedua. Rezeki mendatang tiada siapa yang tahu.

Kalau dulunya kali pertama,
Pastinya datang kali kedua;
Jangan ditunggu lama-lama,
Kelak nanti berputih mata.

Peluang kali kedua – Kita sentiasa dapat peluang kali kedua. Kadang-kadang tu pula banyak kali, cuma selalunya kita je yang tak perasan atau tak ambil endah. Kita sengaja lepaskan peluang kali kedua yang sedia terhidang. Kita biarkan peluang untuk mendapat rezeki berlalu begitu sahaja.

bayaran jobdirumah 2

Bayaran dari Jobdirumah kali kedua – Ya. Aku baru saja dapat bayaran dari Jobdirumah untuk kali kedua. Kalau orang lain dah dapat hampir kali ke-100, aku baru dapat kali kedua. Tapi tak apa, aku tetap syukur juga.

Kali pertama bertemu mata,
Kali kedua bertegur sapa;
Kerja sambilan untuk semua,
Boleh dibuat di rumah saja.

Kalau korang mahu tahu apa itu jobdirumah, bagaimana mahu berjaya dengan jobdirumah, cerita mengenai jobdirumah, bagaimana mahu daftar dengan jobdirumah, bagaimana nak dapat duit dengan jobdirumah, jobdirumah tipu ke tidak atau rugi ke tidak daftar jobdirumah ni, korang cari je kat Google. Dah berlambak dah orang dok cerita. Dah beribu riban dah mereka dapat.

Siapa yang mahu buat kerja sambilan di rumah, boleh daftar dengan mereka -> Jobdirumah.

TehrDemikian kisah 'Rezeki Kali Ke-2' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. Lyn™ says:

    Syukur alhamdulilah rezeki masyuk.
    Lyn™ baru je tulis kisah Aaah la.My Profile

    1. TehR says:

      alhamdulillah

      1. suri says:

        ya dah dua kali dapat ini. lepas beli topup dan makan tengahari nanti
        suri baru je tulis kisah Teknik Membuat Bun, Pau Dan Pizza Cara Debab Dengan MudahMy Profile

  2. Mohd Shubhi says:

    Alhamdulillah! RM50 dalam tangan, selepas kedua akan datang ketiga pula…Insyaallah!
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Pembunuh Norazita ditangkap – Polis Malaysia memang hebat!My Profile

    1. TehR says:

      insyaallah

  3. hafizmd says:

    wah..tahniah cikgu…insyaAllah ada ketiga dan seterusnya…

    tahniah
    hafizmd baru je tulis kisah Godaan Yang Sukar Ditolak?My Profile

  4. alhamdulillah sememangnya usaha tangga kejayaan.
    MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH baru je tulis kisah Syahadah Terbatal Apabila Berlakunya 20 PerkaraMy Profile

  5. kakiblog says:

    nampaknya rezeki sudah masuk..tahniah bro!
    kakiblog baru je tulis kisah Mengapa Blogger Baru Wajib BlogwalkingMy Profile

  6. BukhariMalek says:

    wah tahniah………. bila la dapat jumpa tuan empunya blog ni.. hahahha
    BukhariMalek baru je tulis kisah Design | Hang Tag LangbuanaMy Profile

  7. Cikgu Hairul says:

    Kali kedua rasa cam tak cukup lagi.. Mesti nak lagi dan lagi.. Tapi perkahwinan cukuplah sekali. Seram sejuk rasanya kalau terjadi dan terpaksa kawin utk kedua kali..
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Haiwan Yang Mencabar Kehebatan ManusiaMy Profile

  8. tahniah bro…murah rezeki
    blogger lelaki baru je tulis kisah Dah! Jangan Kutuk Proton LagiMy Profile

  9. tahniah bro ..rezeki ada di mana-mana ..usaha berterusan itu yang kita perlu
    syaifuddin alias baru je tulis kisah Playboy Itu Suami Aku Ganti Love You Mr.ArrogantMy Profile

  10. cikgu naman says:

    rezeki bersama job di rumah,
    moga bertambah melimpah ruah
    cikgu naman baru je tulis kisah Bisnes Online menurut pandangan cikgunamanMy Profile

  11. Eridy says:

    good luck untuk usaha seterusnya bro :)
    Eridy baru je tulis kisah Apa yang penting?My Profile

  12. titan says:

    dah dapat sekali..senang dah nak dapat 100 kali. haha..
    titan baru je tulis kisah Why do you have to be like others?My Profile

  13. Hafizul says:

    Hehe..tahniah bro..dah nampak dah jalan tu..saya jer yang kelaut sikit..entah la..timing lari kot..hahaha
    Hafizul baru je tulis kisah Pengalaman Pertama Menjadi CikguMy Profile

    1. suri says:

      rezeki masing-masing sabarlah dan usaha selalu
      suri baru je tulis kisah Punca Seseorang Itu Sakit KepalaMy Profile

  14. Ismail N says:

    Sikit-sikit lama-lama jadi bukit..
    Next time kawe datang, silap2 dah komisyen ke 200 kot :D
    Ismail N baru je tulis kisah Manchester United Rules Over Arsenal Yet Again!My Profile

  15. Mak Lagenda says:

    Alhamdulillah..dah blh ikut jejak langkah si titan dah ni..

  16. mie says:

    untung juga ye…
    teringin nak tumpang rasa keuntungan ni..
    ehehehee
    mie baru je tulis kisah Merebut Peluang Promosi Tiket Murah FireflyMy Profile

  17. Kahwin kali kedua tu, kalau bagi lelaki yang dah berumur sikit mungkin boleh happy. Tapi bagi yang muda-muda dengan kewangan masih belum stabil ni, mau berpeluh tak senang duduk jadinya. Haha
    Anak Askar Pencen baru je tulis kisah Suara Rakyat Bawahan di dalam Sitkom Pi Mai Pi Mai Tang TuMy Profile

  18. Irwan Alessa says:

    Umpan sudah mengena tu.. Tahniah bro..
    Irwan Alessa baru je tulis kisah Internet Oh InternetMy Profile

  19. dja@sishaza says:

    Wah, nampaknya sudah menjadi. Tahniah Cikgu :)
    dja@sishaza baru je tulis kisah MEKANISME PEMBIAKAN KUMANMy Profile

  20. boleh cuba try test ni :-)
    the malay male baru je tulis kisah lawak tak kelakarMy Profile

  21. hafiz says:

    Wah tahniah bro sudah berhasil…
    hafiz baru je tulis kisah Komisyen ke 12 Panduan Baju KurungMy Profile

  22. papa mifz says:

    Insya-Allah lepas nih pasti lebih banyak yang menyusul…=)

  23. zool says:

    bagus tu..semoga semakin bertambah

  24. Joe says:

    Tahniah bro… Lepas nie mesti dapat lagi punye…

  25. UmmiKami says:

    Alhamdulillah…yang kedua kali pasti akan berturutan lama-lama menjadi berkali-kali…Ummi sekali pun belum.. :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bergambar Diam Kasih Kehidupan….My Profile

  26. suri says:

    wah itu dia semakin mendekat ke tigalah jawabnya
    suri baru je tulis kisah CPUV Campaigns Nuffnang 12 & 14_ 2013My Profile

  27. suri says:

    tahniah bro bukan mudah nak dapat sekarang ni saingan makin sengit
    suri baru je tulis kisah Teknik Membuat Bun, Pau Dan Pizza Cara Debab Dengan MudahMy Profile

  28. saya belum pernah merasa komisen job dirumah.. jelous saya.. hee
    Hairul Hissam™ baru je tulis kisah Cara Beli Online & Bayar Guna Debit Card dan Credit Card. Baru Mudah Beli Produk HairulMy Profile

  29. Ismail N says:

    Tahniah.. belanja sikit bro.. minum kopi jer.
    Ismail N baru je tulis kisah Brazil Bakal Juara Piala Dunia 2014?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun