Ranking FIFA | Malaysia

Negara Asia Tenggara Asia Dunia
Malaysia 5 24 148

Ranking terbaru dari Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) menunjukkan Malaysia berada pada kedudukan ke-148 daripada 203 buah negara. Juara Piala Dunia 2010, Sepanyol masih berada di tempat pertama dengan diikuti oleh Belanda dan Jerman.

Kedudukan di kalangan negara-negara di Asia Tenggara pula seperti berikut, Vietnam (99), Thailand (122), Indonesia (142), Singapura (145) dan Malaysia (148). Sebagai Juara AFF Suzuki 2010, Malaysia hanya di tempat kelima.

fifa-ranking-2011

Malaysia juga berada pada kedudukan ke-24 daripada 46 buah negara di Asia dengan pasukan terbaik sudah semestinya Jepun (19), Australia (23) dan Korea Selatan (32).

Agaknya bolehkah kita berada di kedudukan sepuluh terbaik di Asia tahun depan?

TehrDemikian kisah 'Ranking FIFA | Malaysia' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


22 Comments

  1. titan says:

    insya-Allah. boleh punya. Yakin boleh Malaysia!

    1. tehr says:

      harap2nya dapat la nanti
      kita kena menang dengan semua negara di asia tenggara ni

  2. djawa says:

    saya sering nonton malaysia bagus mainnya.,
    djawa baru je tulis kisah Download Schoolmates – From Present To PastMy Profile

    1. tehr says:

      akhir2 ni memang nampak lebih bagus

  3. chii says:

    naik 7 tangga kan..insya Allah..boleh di bwh tunjuk ajar coach yg terbaik
    chii baru je tulis kisah Tips Mengenal diri sendiriMy Profile

    1. tehr says:

      kalau tahun depan naik lagi 7 tangga
      ada peluang kita nak masuk top 10 asia

  4. yas says:

    Errr…klau 10 di asia tu nampak cam susah sikit tapi tak mustahil….
    yas baru je tulis kisah Chong Wei Akui Nak Berlatih Dengan Misbun – BAM?My Profile

    1. tehr says:

      aku nampak kita ada peluang
      tapi kena jadi pertama di asia tenggara

  5. hafizmd says:

    InsyaAlllah. Rasanya tak mustahil. Lg2 kalau dapat menang 3 game terakhir utk kelayakan olimpik tuh…ameen

    Alhamdulillah. Nampaknya, pasukan Malaysia makin bagus
    hafizmd baru je tulis kisah Segmen Talian Hayat: Nak kahwin, tapi…My Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal
      kita kena menang gak tiga game terakhir olimpik ni

  6. nurmisnan says:

    insyaAllah… mana taukan rezeki Allah… buatnya tiba2
    mengaum tak henti2.. parah.. hik3…

    1. tehr says:

      hehe
      harap2 la ngauman makin garang dan kuat :D

  7. ayam sabung ayam tambatan
    disambar lati burung helang
    harimau malaya banyak peningkatan
    disegani lawan prestasi cemerlang

    dari hulu singgah pekan
    tulis pesanan di atas kertas
    kalau begini prestasi dikekalkan
    kelak kita berada tangga teratas

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip alignment dan balancing kereta

    1. tehr says:

      ayam sabung terbang tinggi
      hinggap atas pokok nangka
      bukan sombong meninggi diri
      hanya sekadar harapan kita

  8. akubiomed says:

    Lebih banyak peluang perlu diberikan kepada pemain muda untuk mendapatkan dedahan bermain diperingkat tinggi. Ia akan mendapat mencungkil bakat baru seperti Najmi.
    akubiomed baru je tulis kisah Update ringkas: Baby Aslah terkena FebrileMy Profile

  9. ahmad kamil says:

    Yakin boleh!. Malaysia Boleh!
    ahmad kamil baru je tulis kisah 4 kelakuan yang tidak sepatutnya kita lakukanMy Profile

  10. ahmad kamil says:

    Prestasi bola kita pun dah makin bagus. teman yakin, malaysia akan menjadi gergasi bola sepak di asia.
    ahmad kamil baru je tulis kisah 4 kelakuan yang tidak sepatutnya kita lakukanMy Profile

  11. kakyong says:

    yakin boleh…
    kena optimislah kan..
    kakyong baru je tulis kisah Jom kenali saya @ Contest kenali bloggerMy Profile

  12. Ad-Dien says:

    yang rangking ni skuad rajagopal ke skuad harimau muda yek????
    kurang faham sangat..huhu

    apapun malaysia boleh insyaAllah
    Ad-Dien baru je tulis kisah ALLAH, The One and OnlyMy Profile

  13. Mus says:

    ianya tak mustahil..
    jika permainan konsisten.. pasti akan berjaya
    Mus baru je tulis kisah Seronoknya Musim Buah Di KampungMy Profile

  14. Norizwan says:

    InsyaAllah…mana la tau kan rezeki Allah….tetapi ianya sangat mustahil sekali berada kedudukan 10 terbaik….
    Norizwan baru je tulis kisah Perempuan Purdah di koyak dan di Pukul Kejam Oleh FRU MesirMy Profile

  15. Ad-Dien says:

    insyaAllah boleh..malaysia boleh!!!
    Ad-Dien baru je tulis kisah Nabi Muhammad Menewaskan Ahli GustiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun