Ramuan Cerita Hangat 1

lee chong weiSuper Series Masters Finals 2011 di Liuzhou, China. Datuk Lee Chong Wei sedang beraksi dengan menggalas dua tugas berat, mengekalkan status sebagai pemain No 1 Dunia serta mempertahan status juara buat kali keempat berturut-turut.

lin danPelik tetapi benar. Musuh ketat Datuk Lee Chong Wei yang juga juara dunia dan juara olimpik dari China, ‘Superdan’ atau Lin Dan beraksi kali pertama di Final Masters Siri Super, Persekutuan Badminton Dunia (BWF) pada tahun ini.

ong kim sweeSkuad Harimau Muda Malaysia di bawah bimbingan Ong Kim Swee menang 3-0 mengalahkan pasukan Sydney FC. Mereka sedang mengadakan perlawanan persahabatan di Australia. Berita terkini, mereka kalah 0-1 kepada Central Coast Mariners FC.

safee saliPenyerang kebangsaan Safee Sali dikhabarkan kemungkinan tidak dapat mewakili negara kerana Liga Super Indonesia (ISL) tidak mendapat pengiktirafan badan induk bola sepak FIFA dan AFC. Safee Sali adalah Ketua Pasukan Pelita Jaya FC.

tehrharimau muda bercakar mesra
berguling sama berulang-ulang
di waktu subuh mengantuk mata
dinginnya air sampai ke tulang

TehrDemikian kisah 'Ramuan Cerita Hangat 1' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


14 Comments

  1. padin says:

    hmm tekejut juga baca berita mengenai liga Indonesia tu, sampai di haramkan oleh AFC dan FIFA, pihak pengurusan di sana kena buat sesuatu, dan mungkin juga Safee kena buat sesuatu..
    padin baru je tulis kisah Apa Yang Di Cari?My Profile

    1. tehr says:

      aku pu banyak tak tahu peraturan fifa ni
      kelab haram semua pemain mereka juga haram
      memang banyak susah macam ni

      1. yas says:

        Persatuan dia yg haramkan bro…tu yg jadi cam tu…
        derang ada masaalah dalaman la tu. Semoga tak berjangkit kat FAM la plak…
        yas baru je tulis kisah ISL DiHaramkan FIFA & AFC- Safee Sali terjejas menjadi wakil negara!My Profile

        1. tehr says:

          harap2 tak berjangkit kat kita
          payah nak seronok dengan cabaran luar nanti

        2. dnoBiz says:

          Mmm..
          Boleh dikategori sebagai penyakit berjangkit gak tu :D
          dnoBiz baru je tulis kisah Buta Agama – 4 tahun habuan Mat RempitMy Profile

  2. Terus berjuang harimau muda…. dan meningkatkan prestasi…
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua mengelak kulit dari melecur menggunakan lemak ayamMy Profile

    1. tehr says:

      yeah! harimau boleh

  3. yas says:

    Apapun semoga Harimau Malaya terus maju jaya….
    yas baru je tulis kisah Nikmat duduk di First Page – Bagi Seorang Blogger.My Profile

    1. tehr says:

      harapan kita dan harapan semua tu :D

  4. floyd says:

    yg penting tiada campurtangan pentadbir kerajaan dgn pihak pengurusan FAM. Kalau tidak, FIFA akan gantung FAM dan lama-kelamaan akan dibatalkan pengiktirafan.

    1. tehr says:

      harapnya semua berjalan baik di malaysia ni
      tapi kadang2 tindakan fam buat peminat marah juga

  5. titan says:

    Hemm..dah nak habis tahun ni..macam-macam onar plak muncul. huh.
    titan baru je tulis kisah Komisen pertama dari AddMathTambahan.bizMy Profile

  6. chii says:

    aduhai..da la aritu kes di cardiff..kali ni x dpt pengiktirafan plak..adeih

  7. akubiomed says:

    Terkejut juga ISL tidak diiktiraf oleh FIFA. Susah juga ayam tembatan tidak dapat mengalas pasukan kebangsaan.
    akubiomed baru je tulis kisah Bila serba tak menjadiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun