Pusingan Kedua Piala AFC 2012

Kelantan vs Terengganu dalam 16 pasukan terbaik di Pusingan Kedua Piala AFC 2012. Selepas berjaya menjadi Juara Piala FA 2012 dua hari lalu, Kelantan kini memberi tumpuan kepada saingan Piala AFC pula. Kelantan muncul Juara Kumpulan H sementara Terengganu pula menduduki tempat kedua Kumpulan F di belakang Kitchee dari Hong Kong. Satu musim yang memenatkan bagi pasukan gergasi bola sepak pantai timur ini.

kelantan vs terengganu

Malangnya bagi peminat bola sepak tempatan kerana kedua-dua pasukan berjiran dari pantai timur ini akan bertemu sesama sendiri. Kelantan vs Terengganu pada 23.5.2012 jam 8.45 malam di Stadium Sultan Muhammad IV untuk menentukan siapakan yang lebih berhak ke peringkat Suku Akhir Piala AFC 2012. Siapa akan layak dan siapa pula yang akan menjadi korban.

Perlawanan pusingan kedua Piala AFC pada 22 May 2012:

Qadsia (Kuwait) vs Kuwait SC (Kuwait)
Al Ettifaq (Saudi Arabia) vs Al Suwaiq (Oman)
Al Shorta (Syria) vs Home United (Singapore)
Chonburi FC (Thailand) vs Al Zawra’a (Iraq)

Perlawanan pusingan kedua Piala AFC pada 23 May 2012:

Arbil (Iraq) vs Neftchi (Uzbekistan)
Al Wehdat (Jordan) vs Kazma (Kuwait)
Kitchee (Hong Kong) vs Arema (Indonesia)
Kelantan (Malaysia) vs Terengganu (Malaysia)

Satu lagi pertemuan sesama sendiri selain Kelantan vs Terengganu ialah Kuwait SC vs Qadsia dari Kuwait. Siapa adik dan siapa pula abang. Sekali ini bukan lagi ‘berkorban apa sahaja’ tetapi korbankan sesiapa sahaja yang menjadi penghalang. Fuh.

berkorban apa saja
kita bereh sokmo
jiwa atau pun raga
gomo klate gomo

TehrDemikian kisah 'Pusingan Kedua Piala AFC 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


21 Comments

  1. Mus says:

    saya harap pasukan negara kita beroleh kemenangan
    Mus baru je tulis kisah ‘Ikan Hiasan Kampung’ Hasilkan Pendapatan LumayanMy Profile

  2. Mus says:

    tak kira negeri mana pun… asal menang!!
    kita patut bagi sokongan penuh!!
    Mus baru je tulis kisah ‘Ikan Hiasan Kampung’ Hasilkan Pendapatan LumayanMy Profile

  3. onlajer says:

    ya,yang penting pasukan dari negara kita yang akan menjadi juara
    onlajer baru je tulis kisah Esok RejabMy Profile

  4. Juan says:

    pertemuan sesama sendiri ni mcm kurang best la pula, kalau final xper la
    Juan baru je tulis kisah Lelaki KacakMy Profile

  5. fiezaradzi says:

    itu yg tak best tu.. jumpa sesama sendiri.. adui.. macam tgk bola sepak liga la pulak.. hehe
    fiezaradzi baru je tulis kisah Piala Thomas Malaysia Lawan Afrika SelatanMy Profile

  6. e says:

    yeah.. gomo kelate gomo.

    Kalau boleh nk Kelate menang
    walaupun dgn Ganu macam adik abang
    tapi apakan daya adat perlawanan
    yang penting team Malaysia JOHAN.
    e baru je tulis kisah Sirr Al-Asrar Fi Ma Yahtaj Ilayh Al-AbrarMy Profile

  7. mie says:

    alamak!!
    kenapa kelantan bertemu dengan terengganu..
    hanya dua saja wakil Malaysia..
    eehehhee
    mie baru je tulis kisah Jom Makan Nasi Itik Roast KitchenMy Profile

  8. Cik Siti says:

    tak kira siapa yang menang… janji dari Malaysia…. :)
    Cik Siti baru je tulis kisah Sedar DiriMy Profile

  9. azura says:

    bereh sokmo
    azura baru je tulis kisah Give Away Papan Kekunci Dot Com 2012My Profile

  10. donnyien says:

    kita tunggu siapa yang kena..hehe
    donnyien baru je tulis kisah Handphone hilangMy Profile

  11. akubiomed says:

    Sudah ada pemain import mungkin ada peluang untuk bersaing dengan pasukan luar.
    akubiomed baru je tulis kisah Hanis Zalikha gadis bijak dan belum tercemarMy Profile

  12. zulkbo says:

    salam..
    goner boleh bertembung sama negara nih
    payah la..nak sokong mana nih :)
    zulkbo baru je tulis kisah Gambar Aishwarya Rai Terkini Dah TembamMy Profile

  13. Affan Ruslan says:

    Ruginya bila pasukan dari negara sama bertemu terlalu awal. Kalau separuh akhir atau suku akhir mungkin ok lagi.
    Affan Ruslan baru je tulis kisah Amaran Pelanggaran Hakcipta: Hanya Kerana Satu LinkMy Profile

  14. kulanz says:

    Dua pasukan negara bertemu di pusingan awal.. Tak kira siapa menang.. Sokong dua2
    kulanz baru je tulis kisah Kempen Semak Daftar PemilihMy Profile

  15. kira nanti ada la wakil Malaysia d last 8 kan?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Porsche 918 Spyder – More Economical Than Toyota PriusMy Profile

  16. nurmisnan says:

    nanti Euro lagi ler bercekang mata tgk bola..
    silap2 esok g keja kuyu jer mata.. har3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Majlis perkahwinan adik perempuan bongsu – Lega mak abahMy Profile

  17. hafizmd says:

    ni yg tak best ni…huuuh

    piala fa kelate sudah baham
    hasil azimat gomo kelate gomo
    sape pun menang itu malam
    kawe tetap sokong ganu sokmo

    ayuh pasukan ganu@kelate…mare lebih jauh…kalau dapat ke final…mmg terbaik!
    hafizmd baru je tulis kisah Dia Mesti Wangi?My Profile

  18. hatiputera says:

    bagaimana yer boleh bertembung sesama sendiri,,,tak dapatla peluang untuk lihat dua pasukan negara kita bermain di final.
    hatiputera baru je tulis kisah LELAKI DENGAN 2013 SUBARU BRZ YANG KACAKMy Profile

  19. cik tom says:

    cik tom sokong terengganu la jwbnye..
    eh arini la 22hb..
    cik tom baru je tulis kisah Buah Naga Merah (Dragon Fruit)My Profile

  20. titan says:

    tak kisah kelantan ke terengganu. janji menang ye. hehe..
    titan baru je tulis kisah Himpunan Jutaan Belia – Mei 2012My Profile

  21. berhati-hati kemalangan ngeri
    bawa kereta hujan lebat
    tradisi lawan jiran negeri
    kelantan terengganu saingan hebat

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy repair door trim kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Repair Doortrim keretaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun