Projek Buat Duit Dengan Kempen Blogbuster Nuffnang

Bulan Mei lepas Blogbuster Campaign : What Is Project C? aku sempat turut serta. Seronok juga bila klip video yang aku hantar diluluskan oleh Nuffnang.

Video yang aku hantar untuk kempen ini pelakon utamanya ialah kucing. Satu kucing jantan dan tiga kucing betina. Adegan yang dibuat ialah aksi jilat bulu atas beranda.

Dapat juga aku tumpang seronok bersama orang lain yang berjaya menjana pendapatan dari Nuffnang. Walau pun jumlah yang aku dapat tak banyak, tapi rezeki juga, kan?

Bulan ini Blogbuster Campaign Nuffnang datang lagi dengan Kempen Switch 2 U. Siapa yang terima jemputan, aku cadangkan korang buat je. Hantar dan tunggu kelulusan dari Nuffnang.

Pagi datang bersama fajar,
Embun jernih seperti kaca;
Cari peluang untuk belajar,
Sementara masih ada masa.

Ahli glitterati akan dapat RM0.50 untuk setiap kali klip video dimainkan sepenuhnya. Memang satu peluang baik untuk buat duit dengan Nuffnang. Sambil-sambil tu boleh juga korang asah bakat sebagai pengarah dan penyunting video! :D

TehrDemikian kisah 'Projek Buat Duit Dengan Kempen Blogbuster Nuffnang' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. akubiomed says:

    Sudah dapat kempen tersebut cuma mencari masa untuk ide dan rakam.
    akubiomed baru je tulis kisah Gambar eksklusif Floria Putrajaya 2013My Profile

    1. TehR says:

      idea memang datang tak tersangka
      kalau dalam keadaan sekarang ni, aku tak tahu nak rakam apa

      1. suri says:

        saya dapat 5 email dri mreka mmg pelik hee…pikir2 gak ni
        suri baru je tulis kisah Ini Model Terbaru SayaMy Profile

  2. masih blurr sebab tak pernah dapat. tapi boleh la dengan buffered earnings. :)
    khairul asrol baru je tulis kisah Buffered earning bulan Jun 2013My Profile

    1. TehR says:

      BE juga masyuk, bro
      tapi kalau menjadi dengan projek ni
      lagi la masyuk :D

  3. AUC says:

    tangkap reti, bab nak edit mengedit tu yg kantoi hehehe
    AUC baru je tulis kisah Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Akauntan Gred W27My Profile

  4. PerenLee says:

    Takda join kempen blogbuster Project C dulu sebab tak yakin ada orang nak tengok sampai habis video saya,huhu..
    PerenLee baru je tulis kisah Kenapa Telinga GatalMy Profile

  5. Ismail N says:

    Adeh.. buat video ni yang lomah sikit. Edit video PSY jer lah…
    Ismail N baru je tulis kisah Work From Home Via Job Di RumahMy Profile

  6. fyna says:

    fyna tak pernah cuba lagi join kempen2 tue.
    fyna baru je tulis kisah Jangan Luah Perasaan Sendiri Di FacebookMy Profile

  7. onlajer says:

    projek blogbuster nih memang aku belum ada idea nak dibahankan
    onlajer baru je tulis kisah Semua Nak Kereta MurahMy Profile

    1. suri says:

      tidur awal malam boleh dapat idea
      suri baru je tulis kisah Ini Model Terbaru SayaMy Profile

  8. Mohd Shubhi says:

    Bro memang rajin la! syabas!
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Pekerja bahagia, syarikat berjaya!My Profile

  9. Hairul Azni says:

    Saya tak berapa aktif dengan Nuffnang.. :-(
    Hairul Azni baru je tulis kisah Maaf, Masa Saya Sangat BernilaiMy Profile

  10. dja@sishaza says:

    Dpt juga, tp blur x tau apa nk buat. Rasa mcm susah sikit compare dgn project c tu…
    dja@sishaza baru je tulis kisah TIP MEMBERSIHKAN MATA DIMASUKI SAMPAHMy Profile

  11. zool says:

    tak pernah buat kempen blogbuster ni sebab takde kamera video yang baik.. handphone tak berapa sangat..
    zool baru je tulis kisah Datuk Hamidin dilantik Setiausaha Agung FAMMy Profile

  12. selalu dpt blockbuster tp tu lah xda masa nak buat huhu
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Orang kaya semakin kaya, orang miskin tetap miskin?My Profile

  13. Anuar says:

    Tahniah Bro… Sebab terus cemerlang dengan nuffnang…
    Anuar baru je tulis kisah Contest SEO : MyKad Smart ShopperMy Profile

  14. Mohd Helmi says:

    Apa tu blogbuster nuffnang? Harap-harap lepas ni boleh dapat macam tu… :)
    Mohd Helmi baru je tulis kisah Niat Puasa Bulan RamadhanMy Profile

  15. Hafizul says:

    Emm memang seronok lah..haha..kalau nak didik hati jadi pengarah berjaya kena praktikkan lah menda ni..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Program MyKad Smart ShopperMy Profile

  16. papa mifz says:

    nak mengarah kalau pelakonnya haiwan susah jugak tuh bro kan…hehe

  17. Dapat juga, nak jana idea tu makan masa. Hehe..

  18. titan says:

    aku dapat yang switch u tu. Tapi takde idea la. 10 saat tu wehh..bukan senang nak wat video menarik dalam 10 saat.
    titan baru je tulis kisah Susah la nak buat duit dengan blog.My Profile

    1. Hafizul says:

      Lelaki kacak pun tak ada idea gak ke?hahahaha..jangan marah gurau aje…
      Hafizul baru je tulis kisah Rindu Sangat Kat AwakMy Profile

  19. hafizmd says:

    Belum dapat berfikir utk projek yg ni…yg ni nampaknya macam lebih mencabar…
    hafizmd baru je tulis kisah Senaman Membakar 300 Kalori Pada Waktu Malam!My Profile

  20. cikgu naman says:

    sebelum ni 4 dilepaskan..yg ni nak cuba lah
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Bukan Nak Elak JerebuMy Profile

  21. suri says:

    buat jangan tak buat yang pasti ada yang rm masyuk
    suri baru je tulis kisah Bisnes Tau Huay Memang Menguntungkan…My Profile

  22. kakiblog says:

    editing video antara minat bermusim saya..dulu buat kerja partime pakai cara ini..sekarang tidak lagi..
    kakiblog baru je tulis kisah Perbezaan Blog Dengan WebsiteMy Profile

  23. takai says:

    Menarik ler tahramuan…dapat hasilkan video kucing…nanti ingat nak hasilkan video harimau…nuffnang anda memang brilliant (i’m waiting)..
    takai baru je tulis kisah Senarai password paling terukMy Profile

  24. onlajer says:

    tehr video ini kena ada dialog ke atau tulis sahaja
    onlajer baru je tulis kisah How popular is onlajer.comMy Profile

  25. yana aina says:

    selalu dpt blockbuster tp tak ambil bahagian.. sbb tak sempat cari idea. rasa nk mencuba pula kali nie ^^
    yana aina baru je tulis kisah Dugaan Virus Dalam BlogMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun